lördag 26 april 2008

BRA FÖRVARING

I vår hall är det väldigt trångt. Eftersom vi har tre barn krävs det bra förvaring av vantar och mössor mm. Har under årens lopp provat flera varianter, men sedan ca 8 år tillbaka är vi helnöjda med den vi har nu. Vi köpte en HOL från IKEA  080426 001

 

När vi köpte den var den obehandlad, så vi oljade den med druvkärneolja. Den har klarat många påfrestningar. Nu är jag på gång att fixa till hallen så då funderar jag på att måla den vit, vi får se hur det blir. Den har enormt många "lufthål" så råkar något av barnen slänga i någonting som är lite fuktigt så har det gått bra ändå. Den håller mycket bra att sitta på dessutom. Alla storlekar av rumpor får plats. I början hade vi problemet att barnen tappade locket i golvet så då fixade gubben till det på följande sätt.

                                                                 
   080426 002

Han fräste ur så att han kunde fälla in gångjärn. Sedan satt han på lockstöd så att man kan öppna den och locket hålls kvar utan att ramla ner och klämma några fingrar. I framkant satte vi möbeltassar för det blev sådant ljud när barnen stängde locket. Detta har fungerat alldeles utmärkt. Den har använts dagligen under de år vi haft den. På sommarnen är det keporna som hamnar där.
Nu ska jag gå ut i solen och plantera mina nyinköpta penséer.
Ullis

Inga kommentarer: