tisdag 22 april 2008

FÖNSTER

Nu känns det lite lättare att sätta sig framför datorn igen. Solen har gått ned och killarna har lagt sig. Det är alltså lugnt och skönt i huset.

Vi har precis renoverat klart vårt sovrum och jag har lite små pyssel att göra. Tyvärr så ju min man "allergisk" mot vitt så det är ju inte precis som jag vill ha det, men men... Vi tar lite i taget. Ofta ser han inte att jag ändrat på något förrän efter några dagar, och då tycker han att det är ok.

Det blev i alla fall en fondvägg i grått/silver, vitt och svart medans alla andra väggar blev vita! Vi var faktiskt helt överrens om valet av tapeter. Bilder kommer.
Har nu fixat fönstret (ni får inte titta så jättenoga för det är egentligen inte helt klart. Det går inte så bra att ta ur bågarna för att måla dem när det är flera minusgrader ute. Vi ska ta dem så fort värmen kommer).
PHTO0003 
Det blev vita härliga gardiner från Ellos, och en svart/grå kappa. Kappan är vår gamla rosa rullgardin som var köpt på IKEA för 100 år sedan. Jag tog bara bort det gamla tyget och häftade fast nytt härligt linnetyg. Vips hade vi en ny rullgardin. Måste bara tipsa om terrible twins som har så härliga linnetyger i massor av färger. Hittade svarta zinkkrukor till blommorna vilket är helt perfekt just i det fönstret. Det är vår katts favoritfönster och det är många krukor som åkt i golvet där.
Fördelen med linnetyget är ju att det släpper in ljuset och vill man är det bara att dra upp rullgardinen så blir det mycket ljusare. Det kan kännas lite mörkt så här till sommaren, men vi har kvällssol rakt in i sovrummet så det behöver vara något som skyddar då, annars blir det stekhett när man ska sova. Det skulle vara en markis på det fönstret också, precis som på flera andra fönster, men när vi satte upp dem så stod det en massa träd utanför fönstret och då behövde vi ingen. Nu är det så svårt att komma till skott, när det bara är en som ska fixas.

God natt!

Ullis

Inga kommentarer: