onsdag 21 maj 2008

FÖNSTER OCH BLOMMOR

Nu har jag äntligen fått klart gardinerna till de två äldsta killarnas rum, efter att ha lånat en symaskin. De har ju själva valt vilka färger de vill ha och de fick som de ville.

14-åringen skulle ju ha svarta gardiner, fast det är sommar snart.

080521 014

Han fick som han ville och var jättenöjd. Jag tycker att det är lite mörkt, men hans rum ligger rakt åt söder och är solen framme så blir det väldigt ljust ändå. Han behöver ofta ha sin markis ute för att det inte ska bli för varmt i rummet. Det kommer inga fler bilder från hans rum idag, för vi har inte riktigt kommit överrens om resten och kunnat göra klart. Det blir förhoppningsvis i helgen.

12-åringen valde beiga gardiner.

080521 016

Det blev betydligt ljusare i hans rum. Han har kvällsol i sitt rum och vi har funderingar att skaffa markis till det rummet också. Det har inte varit nödvändigt tidigare då det varit så mycket träd som stått ivägen och skuggat fönstret. Nu är träden borta och solen lyser rakt in.

Hans rum har vi inte heller kunnat göra klart, då alla tre pojkarna (även 14-åringen) just nu tillbringar all sin vakna hemmatid i det rummet och bygger LEGO. Så här såg det ut i det rummet i kväll.

080521 008

080521 009

Vi skulle behöva ha en mycket bättre förvaring för färdigt ihopbyggt lego. Alla lösa bitar har de backar till som de har plats för i lådor och i hyllor. Just nu står det lego på varenda tomt utrymme, på skrivbordet, i bokhyllan, på byrån, på en skiva under sängen samt på golvet. Där är det inte lätt att städa heller. Måste fundera vidare.

Igår var jag och köpte lite blommor som jag ska plantera ut i helgen. Vågade inte köpa allt som jag ska ha, med tanke på vädret som var förra helgen. Kände ändå att lite mer än bara penséer vill jag ha nu. Vi får se hur jag ska göra med de blommor jag köpt och var de hamnar.

080521 017

Ha en bra vecka!

Kram Ullis

24 kommentarer:

Hanna i Det stora grå huset sa...

Hej Ullis!
Vad duktig du är som sytt sånna gardiner!!!! kanon tycker jag. Jag gör längder om jag syr, det kan man inte göra fel på! Hihi!

Lego... ja du. Mina tjejer (9 o 11) har legoperioder. Iband ska det bara byggas hela tiden. Som om de vore beroende...
Svårt att komma på något speciellt att ha till färdigt lego, jag är så grym att jag har isär det igen... Fast det är efter att det stått ett tag, och de har aldrig klagat då..

Skulle ju vara jätteroligt om du kom till butiken igen, så kul det vore att träffas!
Jag stack ju iväg dit den lördagen du kom i hopp om att få träffa dig. Men jag var lite sen!

Ha det så gott!
Kram Hanna

Anonym sa...

Hej! Jo jag hade också missat hennes blogg.. helt otroligt egentligen, så många inredningsbloggar som jag läser varje dag. :) Ha det så bra!
/Malin www.metrobloggen.se/sjurum

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Härligt med kreativa legobyggare. Mina barn är periodare vad gäller lego... DÅ ser det ut som i din sons rum!

Vad fina gardinerna blev, de har du verkligen lyckats med. Klart killarna blev nöjda:)

Kram Annica

marita blücher sa...

Hej Ullis,
Ännu en ny bekantskap i bloggvärlden - så kul! Vilken öppningsbild du bjuder på - fantastisk vy! Och vilka fina hissgardiner du sytt till pojkarnas rum. Det är inte bara din son som har "mysko" färgönskemål, jag fick häromveckan för mig att jag skulle sy en svart hissgardin i linnetyg till vår tvättstuga och jag kan säga att min omgivning såg lätt tveksam ut. Men, om jag får säga det själv så blev det riktigt lyckat.
Tusen tack för din gulliga kommentar på min blogg och välkommen åter.
Kramis/Marita

faster atta sa...

Underbara hissgardiner, det är inte ofta man ser gardiner i svart men den var verkligen jättefin!

Livet och träning sa...

Vilka fina gardiner du har sytt.
Min son är 10 år han valde också svart till sina gardiner fast det är bara vanliga längder,det är ju kul att dom vill vara med och bestämma färg så att dom blir nöjda.
Vi har också lego perioder då det ser likadant ut som i din sons rum, fast det gör inte så mycket.
Kram ylva.

Hagbacken sa...

Heej, vad duktig du är att sy-det belv ju jättefint...har ju tyvärr så dåligt tålamod, jag m symaskinen!

Jag ler stort då jag ser allt lego...vilken fröjd (om man bortser städningen)...min son hade massor, men lekte aldrig med DET...så var GLAD att det används!

En vacker dag är de så stora, och då kommer du sakna dessa lego-högar, det lovar jag!!

Stor kraam!!Linda

Sara sa...

Jag tycker de svarta gardinerna var snygga, passar i ett pojkrum. Lego är väl den bästa leksaken mina grabbar bygger jämnt.
Kram Sara

Annika sa...

Finfina gardiner!! Blev jättebra. Kul med legobyggare i familjen. Har själv också haft 2. Hade ett vitrinskåp för att förvara färdiga modeller. Inte så mycket damm då. Ha en skön helg. Annika

IKT i min vardag sa...

Ja vart ska man göra av alla lego-kreationer...;-) Min son bygger den ena fantasifulla bilen/flygplanet/raketen/båten efter den andra. Det är kul att barnen leker kreativt...men fy tusan vad tråkigt det är att städa legoklossar!!

Kram

Galleri Hönshuset sa...

Hallo tjejen.
Vad fint det blev. Gillar färgerna. Visst är det kul när det ligger en massa lego överallt ;). Just nu ligger det hundratals pärlor i fyra åringens rum, jag råka välta två burkar fulla med just pärlor. Jippiii... nu sover hon så jag har lite jobb imorgon bitti. Tur man är ledig! Ha en bra Fredag. Kram Pirre

Broarne sa...

Det är konstigt att alla tonåringar ska ha svart, undrar vad det beror på. Bara att det är coolt kanske. Sen går det över när de ser hur mycket katthår det fastnar...:o)
Annmarie

karofina sa...

gardinera blev riktigt bra. nu blev väl killarna nöjda antar jag! :)
köpte med blommor idag som jag vil sätta i min mjölkkanna men vet bara inte hur man planeterar dt där riktigt...

alidas sommaräng sa...

Kul att läsa din blogg! Har inte gjort det tidigare. Känner igen mig på 14 åringars konstiga önskemål-håller på att göra i ordning min 14 åriga sons rum när vi skulle välja tapeter började han titta på 580:- rullar och kunde inte bestämma sig för något annat!! Slutade med att jag åkte dit dagen efter och köpte andra i en helt annan prisklass!! Kramar Laila

Hagbacken sa...

Hallå där...jag ska egentligen inte klaga då jag faktiskt har en elativt liten trädgåd....

Blir sugen på att handla lite blommor jag med ute...får se om jag gör en tripp i helgen...

Kram på dig!

MiaMaria sa...

Hej Ullis!

Snygga gardiner pojkarna har fått.
Och de vet också vad de vill...

Och så mycket Lego....

Sommarblommor så härligt, själv har jag inte köpt något ännu til mina blomlådor......

HA´en bra morgondag!
MiaMaria

Lisa på Furutorp sa...

Välkommen till bloggvärlden!
Och vad roligt att du hittat min blogg & min butik, jag blir såå glad av din kommentar!

Ja, det där med å plantera på våra breddgrader kan ju va lite vanskligt, hann inte riktigt med i början av maj, sen stack vi iväg på semester, och kom hem lagom till snökaoset... Då var jag tacksam att jag inte hunnit plantera kan jag säga!
Men nu har jag köpt en laddning perenner på den utmärkta sajten Odla.nu, kommer med posten vilken dag som helst, kul-kul!!

Må så gott!
Lisa på Furutorp

(Får man gissa på Byrviken...?!)

K sa...

Hej vännen å tack för dina fina ord, de värmer må du tro !
Kramar /K

tindra lite mera sa...

Tackar för besöket!
Vad roligt med lego och att tom 14 åringen håller på och bygger,tycker det är kul att dom inte har för bråttom att bli stora.
Gardinernavart väldigt fina!

Kram Katarina

Gammalt o nytt 1:12 sa...

Vad Snygga gardinerna blev,min son vill också ha svarta så nu måste men sy...inte mitt favo göra.
Oj vad lego och aj när man klev på dom,men det är bra att barn bygger med legon,man vet aldrig vad dom blir som stora..ler(du kanske får ett nytt hus)
Kram Irene

Anonym sa...

Vilka fina gardiner du sytt : ) Känner likadant med att plantera ut blommor! Man vågar inte riktigt satsa på så mycket mer än panseèr pga det lynniga vädret.

Ha en bra dag!
Kram Maria

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hello...skickar en helg hälsning...hoppas snart kunna va tillbaks!!! Vackert du gjort!!

<3MASSOR AV KRAMAR MILLAN<3

Gårdsromantik sa...

Hjälp - minns när lego låg över hela huset och skar in i fötterna var man än gick. Lego är faktiskt fantastisk utvecklande för barnan så klart de får ta lite plats.

Jag har lagt in din vackra bild på mjölkhämtaren och länkat till dig!

Kram Maud

Grodmamman sa...

Vad fina gardinerna blev! Min son fick också välja gardiner till sitt rum. Det blev stormönstrade som jag aldrig valt om jag valt själv, men nu tycker jag att de passar jätte bra! Lego, är inte det det bästa lekmaterialet som uppfunnits?! Sonen är ingen legofantast, men själv har jag byggt mycket med lego när jag var liten. Legolådan var det första jag och mina bröder packade med när vi skulle på semester.
Kram