söndag 18 maj 2008

SÖNDAG

Usch vilken dag det var i går! Först kom det fullt med snö. Det snöade precis hela dagen. Sedan gick min symaskin sönder, när jag hade jättelite kvar att sy på den ena gardinen. Den andra hade jag inte hunnit börja med ens. Har kollat vad som är sönder och det visade sig att det var en del inne i maskinen som gått sönder. Nu gäller det att få tag på en ny del. Ska låna en symaskin av en kompis i morgon så jag får göra klart. Bilder kommer alltså från pojkarnas rum lite senare i veckan.

Snön ja. Den ligger kvar och det är fortfarnade helt vitt på stora delar av marken. Det har varit sol och ca 8 grader varmt så nu är alla träd och buskar rena från snö. Blommorna har också hittat fram igen.

Så här såg det ut på förmiddagen.

080518 008

080518 009

Eftersom det inte gick att sy eller göra något ute i trädgården har jag sorterat ut de kläder som pojkarna växt ur. Killarna har turen att vi har fyra stycken som de ärver kläder ifrån. De är i olika åldrar så det är olika vem som ärver. Det blir ganska mycket kläder i olika stilar som de får, så det finns alltid något som de får som sina favoriter. Det är också bra för det är olika kläder som slits av olika barn och det räcker längre. Det blev en rejäl hög som 10-åringen växt ur. Nu ska det sorteras vad som ska säljas, ges bort och slängas. Det blir väl att lägga ut lite auktioner på Tradera igen.

080518

Då var den här helgen snart slut och en ny arbetsvecka väntar. Förhoppningsvis är våren tillbaka igen.

Kram Ullis

13 kommentarer:

Saramedflera sa...

Hejsan
Det är bra när man har barn av samma kön, mina grabbar ärver av varndra, sedan har vi grannkillen som är 2 år som får allt som Vilgot växt ut. Miljövänligt och bra!
Kram Sara

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Men vilken otur med symaskinen! Hoppas du får någon rätsida på sömnaden så du blir klar. Det är ju så irriterande när man inte får göra klart!!!

Skönt att du lyckats röja ur garderoberna! Jag tror det är dags för mig med...

Kram Annica

Gårdsromantik sa...

Men hjälp så mycket snö - bra med innejobb då!

Är du sugen på att tävla så kika in hos mig. Jag firar 10000 besökare snart och lottar då ut lite inredningting bland er som lämnar kommentarer.

Kram Maud

karofina sa...

Nog för att jag tyckte vi hade kallt idag ( 8 grader) men snö!!! fy!!! tur man bor i söder :)
tradera ja, där hamnar mycket av barnens kläder. bra sätt att tjäna en liten extra slant på varje månad!
kram!

Hanna i Det stora grå huset sa...

Hej Ullis!

Himla praktiskt att ärva kläder! Min lilltjej får ärva lite av min äldsta, men det är ju ändå 6 år mellan, så en del funkar inte igen. Men himla praktiskt, och bra för miljön! ;-)

Ja du, givetvis fick vi också snö. Fy 17 vad trist. Blommorna har tagit stor skada såg jag, och det är jag väldigt ledsen för.
Vi hade en del (som hos Linda), fast du hade nog lite mer...
Nu verkar det bli lite finare igen, tack och lov. Tänk att man blir lika chockad varje år det händer! :-)

Önskar dig en bra start på nya veckan!
Kram Hanna

P.s Så trist med symaskinen. Stackare.

Linda/Lantliv i lägenhet sa...

Hallå där...här börjar snön försvinna...så hoppas ni oxå har mindre nu...fina bilder du tagit!

Visst är det perfekt då man kan ärva kläder...de sliter ju så på dem...

Tråkigt m symaskinen...tur du har en vänlig själ t kompis...

Kraam på dig!

Hemma på Landet sa...

Tur att det blev lite finare väder idag. Kram is

Gammalt & nytt sa...

Oj vilken otur med symaskinen!
Å visst är det trist när det kom mer snö,men vi får hoppas att det blir sol snart.
Kram irene

Galleri Hönshuset sa...

Halloi tjejen. Oh det är så tråkigt när symaskinen går sönder, när man håller på o syr som mest... Rensa kläder är ju så tråkigt. Jag ger till mina kompisars barn. Det känns så skönt att någon kan använda dem efter mina barn. Ha en underbar dag. Pirre

härliga saker sa...

Visst är det bra när barnen kan ärva av varann , rensade faktiskt bland våra tjejers kläder i går också,våran yngsta blir så glad när hon får kläder av stora syster.

Hoppas att ni blir av med snön snart nu vill vi ju ha sommar.

cachet sa...

Ja tänk att vi fick vinterväder igen! Hoppas att det snart vänder! Här har solen tittat fram igen så jag hoppas att snön smälter snabbt. Mysig blogg du har, roligt att du hittade in till mig! Ha det så bra! Kram Linda/SmåGlädjen

majsan shabby chic sa...

Klart att det skulle komma så mycket snö..urk....Bra att barnen kan ärva kläder,det är ju så dyrt annars..Kram/Majsan

Annika sa...

Bra att kunna ärva. Vi har också den turen till tjejen i familjen. Har ärvt massor o då sparat massor också. Hon tycker det är så kul när det dyker upp en kasse att prova igenom. Kram Annika