tisdag 13 maj 2008

ÖVERVÅNINGEN

Här kommer äntligen bilder från vår övervåning som jag lovat tidigare. Det tog ju ganska lång tid att fixa till den, eftersom det var en del målning att göra. Vår övervåning består av tre rum. De två äldsta pojkarna har var sitt rum (de rummen är fortfarande inte fixade) och så har vi ett stor öppet rum som vi har som vardagsrum. Det rummet är lite avdelat av murstocken som står mitt i. På ena sidan har vi sofforna och tv:n. De bilderna kommer i morgon (för det är jag mest nöjd med) och i den andra delen har vi datorn, och en del ärvda möbler. De möblerna är det väldigt varierande årgång på. Visar idag den delen av rummet.

080510 001 080511 013

Tyckte att blomkrukorna också behövdes fixas.

Började sedan att leta kort för at visa hur det såg ut före och upptäcker då att jag alldeles glömt att ta de korten, typiskt. Ni får då se hur det blev. Är lite svårt att förklara hur det såg ut före och vad jag ändrat på. Så här blev det i alla fall.

080511 011

Vårt gamla björkskåp har inte fått någon vit färg, då skulle gubben gå i taket. Det är ett skåp som han ärvt för länge sedan. Fixade i alla fall till det med ny duk och lite andra saker. Den stora glasskålen har jag fått av mormor. Den har vi haft som dopskål till alla tre pojkarna. De är nämligen döpta hemma i trädgården.

080513 001

Fatet är från mormor, den lilla tavlan är min mans farfars dopminne. Lär väl va från början av 1900-talet och vasen är nyinköpt på Jysk för 13:-. Tycker den passar perfekt till bl. a. vårblommor.

080513 002

På fotot är en av min mans släktigar, ljuslyktorna köpte jag nya på Önskehuset i Borlänge i lördags och ängeln har jag fått av mormor. Hon har fått den av sin granne när hon var liten. Och grannen hade i sin tur haft den innan. Mormor var född 1904 så den är säkert från slutet av 1800-talet. Har alltid älskat den. Duken har samma mönster som duken som ligger på det här bordet, (de är också inköpta på Önskehuset). Ni ser mönstret lite bättre i det här inlägget.

080513 006

Här är farmor och farfars gamla stolar och bord. Jorgloben är också från dem. Kan inte rikigt bestämma mig om den passar in eller inte. Den är lite frän för den är gammal och i glas. Gardinerna är nya också. Köpte dem till sovrummet och de syns bättre på bilderna därifrån. Hittade andra gardiner också vita i lördags och de passade bättre i sovrummet så då flyttade jag dessa.

080513

Har även en byrå med spegel står vid murstocken. Kommer från farmor och farfar. Sakerna som står på är alla från mormor, farmor och farfar.

Idag är jag jätteglad åt det jag ärvt, tyckte mest att de tog för mycket plats för några år sedan.

Kramar på er Ullis

9 kommentarer:

karofina sa...

hej!
jag är som du, har börjar gilla saker som har en personlig anknytng till en, det gjorde jag inte. saker man ärvt osv hamnade på vinden men nu har det börjat hamna i inredningen och jag gillar det bara mer och mer för varje gång jag ser det.
jag lägger till dej på min lista om det är ok? :)
puss o kram!

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Kul att ni använder gamla ärvda möbler. Själv gillar jag möbler med historia. Inte så att jag inreder enbart med äldre möbler utan här är en salig blandning mellan gammalt och nytt, men det är ju så charmigt och blir så personligt!

Kram Annica

Johanna.B sa...

Ja visst är det tråkigt när folk sätter sig emot förändringar som skulle kunna leda till att det i längden blev mycket bättre!

Va mysigt, det är fint i Leksand. Befinner mig rätt ofta i Borlänge och Falun då min pojkvän är från Ornäs mitt emellan de två städerna. Min mamma är under en tid uppväxt i Leksand, hennes föräldrar drev hotellet Korstäppan där! Det blir förhoppningsvis en tur dit under sommaren.

Ha en fortsatt bra vecka!

/Johanna.B

Galleri Hönshuset sa...

Halloi
Vad skönt o bli klar med övervåningen. Det är så härligt med gamla ärvda saker. Så himla hemtrevligt bli det! Javisst får du länka, jag gör det jag också. Ha det bra. Pirre

Linda/Lantliv i lägenhet sa...

Oj, här sprutar det fram inlägg som jag håller på att missa!!

Vad fint ni har på övervåningen...och vad värmande det känns då du berättar vad alla grejer komer ifrån...det är ju som jag sagt förut så betydelsefullt då man vet vem de kommer ifrån!!

Gulliga vita burkar..de har jag oxå tittat på...

Kram på dig!

Gårdsromantik sa...

Så många vackra och framför allt ärvda saker du har!
En glasglob låter härligt - den måste absolut stå grmme. Ramen med gossen var så vacker och stolarna och byrån - ja allt var så fin!

Kram Maud

Hemma på Landet sa...

Vad mycket fint du har. :-) Kram

drömmen om vitt sa...

det blev jättefint, gillar den färgen på möblerna i kobination med det vita.
Ha det gott1
Lotta:)

drömmen om vitt sa...

det blev jättefint, gillar den färgen på möblerna i kobination med det vita.
Ha det gott1
Lotta:)