lördag 17 maj 2008

VINTER IGEN

Här har det snöat rejält i natt, och det fortsätter även idag. Mellansonens klass har haft övernattning i natt tillsammans. Det var meningen att de skulle sova i militärtält långt ut i skogen, men i går eftermiddag blev det ändrade planer eftersom det regnade hela dagen igår. Vilken tur!!!!. De blev i stället hemma hos en klasskompis. De har en stor loge som de kunde vara på i går kväll och ha kul och sedan sov de inne i huset. De är bara 11 elever i klassen så det fungerade bra. Probelmet var bara i morse när de skulle hem. Klasskompisen bor i en liten by som ligger väldigt högt belägen, och vägen dit är väldigt backig och kurvig. Det hade kommit minst 2 dm snö hos dem och alla vi har ju sommardäck på bilarna. Som tur var hade några föräldrar fyrhjulsdrift på sina bilar så de tog sig i alla fall fram och vi fick hem våra barn.

Har varit ut en vända och försökt att skaka av snö från så många träd och buskar som möjligt, samt flyttat undan lite penséer som var helt översnöade. Vår syren är ingen vacker syn just nu. Den lutar och har knäckta grenar. Pionen som är alldeles full av stora knoppar har också tagit stryk ordentligt.

Nu blir det innejobb, med bland annat gardinsömnad.

050817

050817 (2)

Ha en bra dag!

Kram Ullis

17 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Men hjälp så mycket snö - skicka INTE hit den!

Vilken tur att de inte övernattade i tält.

Kram Maud

Linda/Lantliv i lägenhet sa...

Usch så mycket snö Ni har fått!! Sikken tur det löste sig för pojkarna-hoppas de får kul!!!

Ni har oxå haft det tufft och HAR det tufft...är inte så bara att leva med allt det där, men det är som du säger....de vet inget annat!!

Förresten glömde svara ang korgarna..de är bla köpta på åhle´ns och jysk....

Kram i kylan!!!

Englagård sa...

Stackare, här har det inte snöat alls, solen har lyst och jag lyckades faktiskt bli lite svettig när jag var ute och räfsade förut:)
skickar lite sol till dig
/karina

Galleri Hönshuset sa...

Men oj vad snö. Hos oss snöar det fortfarande, men det smälter ju bort direkt. Visst var nyaste numret av Lantliv bra! Ha det bra. Pirre

Hemma på Landet sa...

Jag säger bara...Fy sjutton!
Puss

Grodmamman sa...

Usch för snö!:) Här hänger regnet i luften, men har det inte börjat falla. Har en innedag och rensar lite överallt. Än så länge har jag fyllt två svarta soppåsar och några lådor.
Kram

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Hoppas våren återvänder...snön vill vi inte ha!

Kram Annica

Annika sa...

Den snön får Du gärna behålla hos Dig. Här kom bara lite slask som tur var. Vill inte ha mer nu när ställt in sig på att det är nästan sommar. Håll Dig inne o sy gardiner Du. Vill gärna se det färdiga resultatet.
Kramiz Annika

härliga saker sa...

Usch , jag tycker synd om er , snö är ju inte direkt vad man länktar efter hoppas att det smälter fort.
Ha det så bra kram ylva.

Minikex-living sa...

Man tror ju inte det är sant när man ser all snö. Fikade ute i dag, men ok det är lite kyligt.
Hoppas att du får en fortsatt skön helg
kramar Malin

Saramedflera sa...

Jag skulle nog bli knäckt om det kom snö nu. Jag har ju sommarblommor i varenda kruka. Kan jag länka dig?
Kram Sara

drömmen om vitt sa...

Åh så mycket snö, är inte sotis direkt.
Ha det gott!
Lotta:)

Johanna.B sa...

Visst verkar den smart! Här i hushållet är vi fyra mer eller mindre vuxna personer vilket gör att det går åt en hel del mjölk och fil. Jag ska lobba för idén här hemma, slå ett slag för miljön!

Hoppas du haft en härlig helg, trots snön!

Kram

K sa...

Usch ja sicket väder :C ser nästan lika illa ut här...himla tur man hann kånka in mårbackapellisarna... snö i maj?man kan verkligen hålla sej för skratt meen det kommer väl en riktig vår snart hoppas jag...kram /K

Livet i träsket sa...

Fy så mycket snö ni har fått, här snöar det ocså och var -6 grader inatt, men snn ligger inte kvar...Så mysigt fint hus du har!!

Anonym sa...

Och jag som gnällde över att vi har det kallt och blåsigt.... Snö har vi i alla fall inte fått :)

Södralycke sa...

Ojdå! Det var inte lite snö det! Fy vad tråkigt det måste vara när det kommer så sent och förstör i trädgården.....nu väntar man ju på sommaren! Tur för barnen att de slapp sova i tält iallafall :)

Ha det bra! kram Johanna