torsdag 26 juni 2008

BESÖK I TRÄDGÅRDEN OCH DÅLIG SEMESTERPLANERING

Idag hade jag tänkt att sätta fart i tvättstugan, men av det har det blivit ingenting. Vad har jag gjort då? Jo suttit framför denna burk, i stort sett hela dag. Vi har diskuterat ett tag om vi ska göra något på semestern, och gubben och jag har väl pratat lite hit och dit om vad vi skulle kunna tänka oss, men ingenting har blivit riktigt bestämt. Nu har han kommit på, efter att han pratat med sönerna, att vi skulle kanske åka söderut i början av augusti. NU!!!!

Jag vill gärna åka söderut, då jag upptäckt att många av er bor mer söderöver än vad jag gör och ni har visat så många bra ställen ni brukar handla på. Men hur ska vi hitta ett boende nu tror han, som inte kostar en förmögenhet??!!! Jag vill ju kunna handla också, fniss.


Så dagen har jag alltså tillbringat vid datorn inte för att blogga, utan för att hitta något lämpligt boende åt mig, gubben och våra tre gangstrar i norra Blekinge, eller Växjö - Kalmartraken. Det är ju inte det lättaste, kalla det dålig semesterplanering, men så blev det i år. Så har någon av er något bra tips, snälla maila mig och berätta levapalandet@gmail.com .


Har varit utanför dörren lite i alla fall för solen har skinit hela dagen. När den skiner blir vi exra glada, inte bara för att det är härligt utan för att vi har också solpaneler som extra energikälla. De är ju inte det vackraste som finns men mycket effektivt.


Många av er visar ju era fina rosor som ni har i trädgården, det kan inte jag göra, för är det någonting som det finns alldeles för lite av i min trädgård så är det rosor. Har några små morsdagsrosor, som jag fått vid morsdag under några år. De har jag sedan planterat ut och de växer och blommar. Här kommer ett litet collage av vad som finns i min trädgård. Blandad kompott med andra ord.

collage

Vi har också haft ett litet besök i trädgården. En liten sötis som inte har vett att vara så rädd.

080626 011

Ser ni den bland stenarna?

080626 008

Det är kanske lite lättare att se den lilla harungen när den ligger vid stammen.

När jag var till postlådan idag såg jag att grannen hade fixat lite vid deras infart, tyckte den var så härlig så jag var tvungen att ta en bild.

080626 031

Har fått två till utmärkelser. Den första är från Annica i Mitt liv -Mina drömmar. Du ska veta att jag uppskattar det väldigt mycket.

award_from_malin
Skickar den tillbaka direkt till Annica och så till dessa fyra:

Alidas Sommaräng

Linnea på landet

Små Glädjen

Linneagården

Den andra kommer från En grodmammas vardag. Blir så glad att ni är så många som uppskattar det jag skriver.

sweethome_blogger_award

Skickar den tillbaka direkt och sedan vidare till

Lantliv i lägenhet

Lilla H

Med utsikt över sjön

A Mouse in A House

Ha en riktigt skön fortsättning på kvällen.

Kram Ullis

37 kommentarer:

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Ja se karlar;) Jag får hoppas ni hittar ett billigt boende!

Tackar och bugar för awarden. Jag blir så himla glad!!!

Kram på dig
Annica

Cilla sa...

Hej!
Vilken fin sida du har. Det låter nästan som hemma hos oss när vi ska bestämma något, gubben och jag;) Lycka till.
Kram Cilla

drömmen om vitt sa...

Tänk! att vi har gjort likadant iår med semmesterplaneringen vilket kan vara skönt ibland. Jätte fina blommor du har.
Ha det gott!
Lotta:)
P.s Kan vara roligt att bara gé sig ut med, och leta sovställen längs vägen.

karofina sa...

hej va kul att du ska neråt till mina trakter! :)
faktiskt så har vi en stuga i blekinge, runt karlskrona, söder om kalmar. nära havet. den är uthyrd några veckor nu i juli vet jag, men tror ma o pa tar 2000 för en vecka eller nått sånt. du kan ju höra av dig om du vill veta mer.
skönt med semster!
kram!

Anonym sa...

Grattis till utmärkelserna!
Hoppas ni hittar något bra och framförallt billigt boende, vad kul att göra en sån där spontan semestertripp.

Ha det bra
Kram Pernilla

lilla h sa...

Men tack så mycket, snälla goa du! Jag blir jättejätteglad!

Hoppas verkligen att det löser sig med ert semesterboende, det brukar ju göra det på något sätt...
I fjol blev det hotellcheckar från Coop som räddade oss - det blev ett par billiga övernattningar på fint hotell i Norrköping, så vi kom iväg till Kolmården trots att vi var ute i sista sekunden! :-)

Stora kramen!
Helena

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Haha. Tror jag får slita ner fönstren innan sommaren är slut iallafall... Har jag bara bestämt mig så har jag:)

Karlar...min är likadan...tycker jag knappar för högt på datorn när han ska sova Hihi. Själv kan han sitta uppe hela nätterna när jag jobbar och det ska jag minsann tåla...

Kram

Living by Milla sa...

Grattis till awardsen ! Visst är det kul att få lite uppskattning?

Lycka till med semesterplanerna!
kram Camilla

A home far away sa...

Grattis till dina awards, det är så kul och man blir så glad att det tåras i ögona:-) Hoppas att ni hittar bra boende nu på semestern

Kram Gunilla i Singapore

Anonym sa...

välkommen i tävlingen!

kram

My White Cottage sa...

Grattis till alla dina utmärkelser! Vad kul!!!

Härliga bilder från din trädgård! Så många vackra blommor... Underbart!

Tyvärr har nog inte så mycket att bidra med när det gäller boende för er semester, men jag hoppas det ordnar sig för er på bästa sätt!

Ha en skön helg!
Många kramar Jenny

marita blücher sa...

Tusen tack för awarden - den värmde verkligen (och stort grattis till dig) ! Det var egentligen min man som övertalade mig att börja blogga, något jag idag är jätteglad för, även om jag i början kände mig lite tveksam. Tänk så mycket inspiration, tips och glädje man skulle gått miste om ifall man inte bloggade.
Jättevackra bilder du tagit både av trädgårdens blomsterprakt och lilla sötnosen. Önskar att jag hade haft en riktigt gammal cykel att pynta med utanför butiken - kanske något att hålla utkik efter på sommarens alla loppisar ? Hoppas nu att ni hittar något trevligt boende till rimliga pengar - lycka till!
Än en gång TACK ooch ha det så bra.
Tusen kramar / Marita

Annika sa...

Jisses vicken rivstart.... En Utmärkelse!!!! Tackelitack Bockelibock... Blev jätteglad!!! Gillar din blogg jättemycket.... Kul att du gillar min med.. Idag är det en hantverksmässa på schemat o sen jobb 3 nätter... Sen bara 2 kvar o semester!!! Första på 3 år.. Har jobbat natt nåra år istället för att vara ledig men i år SKA jag ha fritt.... Hämtar priset lite senare för nu ska göras frukost mmm... Ladda plånboken o så, du vet... Ha det gôtt o tusen tack igen!!!! Kramiz Annika

Anonym sa...

Grattis till dina utmärkelser! Här där vi bor finns det en massa kaniner och kaninungar som springer omkring. Det är såna som folk släppt ut när de inte velat haft dem längre så förökar de sig så de blirperiodvis väldigt många.Hoppas det ordnar sig med semesterboende, kram Katta

Smultronstället sa...

Tjohoo

Grattis till dina utmärkelser!
Vikken söt harunge.

Trevlig helg
Kram M

Södralycke sa...

Grattis till utmärkelserna!
Såg att du ska ner till mina trakter! Har tyvärr inget tips på boende, men på trevliga utflyktsmål med loppisar mm om du är intresserad!

Söt liten harunge ni har på tomten!

Ha en bra dag! Kram Johanna

Anonym sa...

Jo det där är ju en harunge hos er, absolut.Kram Katta

Elin - Ett Hem sa...

Har tyvärr inga bra tips till boende. Ska själv åka neråt på semestern (om jag hinner få någon) men då till Skåne.

Vilket fint blomsterkollage du gjort. Jag har inte lyckats få till något kollage, vad använder du för program?

Det är verkligen härligt att vara i Dalarna under midsommarhelgen. Min sambo är dalmas så vi är där en hel del, både på sommaren och under skidsäsongen.

Ha en underbar helg! Hoppas solen tittar fram i Dalarna med!

Kram Elin

Sara sa...

Gå in och titta på Bo på lantgård. Det äär jättemysigt, vi ska bo på en lantgård vid Lysekil v 29. Grattis till utmärkelserna.
Kram Sara

Hagbacken sa...

Heej Ullis, vad snabb du är..har inte hunnit skriva t DIG än...fastnade i tfn här! Tack så mycket SJÄLV! Måste ju kommentera ditt inlägg, guud vilken söt harpalt (heter det inte så)..jag älskar djur, spec vilda..skulle bli alldeles till mig om jag såg en sån..har bara sett en hare en gng i mitt liv!

Den var ju gudomlig! Jättefina bilder du har gjort/tagit-verkligen fint collage!

Blev nästan nervös då du nämnde att träffas på riktigt...men kul!

Hoppas du inte jobbar hjäl dig nu i helgen..men det kommer säkerligen kännas superskönt efteråt! Då blir det garanterat roligare att vistas i tv-stugan också! Hoppas ni lyckas hitta ett bra, billigt boende så att ni kan ta er en tur, låter hur roligt som helst!

Cykeln var så fin, det är ju så vackert då de ställer dem så m blommor i! Gud vad tiden går, har inte fått på mig kläder än-men har ju faktiskt sem!

Kram Linda

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilket vackert blomstercollage och den urgulliga lilla harpalten! Jättefin profilbild du har med missen med, ha en skön helg! Mari.

Stina sa...

Vackra blommor, och vilken liten sötnos...

Kramis gumman:-)

Mjuka sa...

Känner igen det du beskriver!! Så när det närmar sig så står vi här, hemma "fniss" och allt blir mycket dyrarare än vad det hade kunnat bli. grattis till din award den är du verkligen värd.
Ha en skön helg
kramar Malin

Elzie sa...

Vad trevligt det var här. Din sida är ny för mig men jag återkommer gärna. Våra gubbar är av samma åsikt ser jag. Här har vi panel i taken (tack och lov bara 3!!!) och panel på väggarna i köket men tror du jag får måla det? Nej, över min döda kropp säger maken!!!. Och jag vill ju inte hans förtidiga död så jag får vackert hållas med det mörkbruna trä't. Brrr!!
Är från Växjötrakten, men tyvärr känner jag ingen som hyr ut stugor. Hade gärna hjälpt dig annars.
Hoppas ni får en bra helg.
Kram Elzie

Hanna i Det stora grå huset sa...

Hej hopp Ullis!
Haha, ja du... karlar och planering. Går inte verkar det som. Jag vet hur det är...

Vilka helt underbara blommor du visar från din trädgård... Mycket fint tycker jag...

och grattis till dina utmärkelser som verkar hagla över dig för tillfället! :) De har du förtjänat väl tycker jag. Därför har jag skickat en till dig med...

Önskar dig en jättefin helg!

Kram Hanna

Mjuka sa...

Hej Zinklådorna är köpta i Danmark. önskar dig en skö helg!!
kram M

hemtrevnad marie sa...

Grattis till alla dina utmärkelser!!
Så vackra blommor i trädgården!!
Och jag har tyvärr inget tips på boende...själv åker jag helst till Tällberg!....ska äntligen dit nu om ett par veckor!!
Ha det gott!
kram

alidas sommaräng sa...

Hjätligt TACK för utmärkelsen!!!!!
Här hos oss är det "jag"? som beställer och "bestämmer" ? semestern.Vi ska till Ullared om några veckor,bli lite shopping hoppas jag, tror att de andra tycker samma sak!!!????? :-) Kramar Laila

Livet och träning sa...

Grattis till dina utmärkelser.
Hoppas att ni hittar något boende till era semester.
Så fina blom bilder du visar.
Ha det så bra .
Kram ylva.

Hanna i Det stora grå huset sa...

Hej Ullis!!!

Tack för dina gulliga ord! Jag blir sååå himla glad ska du veta!!! :)

Vad jätteroligt att du kommer tillstan på torsdag! Ska bli jätteskoj att träffas!

ha en härlig helg nu!
Kram Hanna

me and alice sa...

Visst har det varit härligt väder i dag! Tycker du ser ut att ha jättefina rosor och växter... Härligt att semestra söderut... Har tyvärr inga tips på boende, men tälta kan man ju alltid = mer shoppingpengar... *fniss*
Ha en härlig helg!
kram Susanne

me and alice sa...

Jag igen!! Grattis till dina utmärkelser...

hemtrevnad marie sa...

Hej igen!!
Du frågade vad som drog mig till Tällberg......bara att det är sååå vackert där!!!!
Vi var där första gången på Åkerblads 1998.....sen har det blivit några gånger till,både på Åkerblads och Klockargården....där vi för övrigt ska bo nu....och ett ställe till som jag inte vill minnas namnet på....mysigt att vandra runt i byn....nu har vi inte varit uppe sen 2003 så du må tro att jag längtar....vi ska upp under auktionsveckan nu.
Ha det gott!
kram

hemtrevnad marie sa...

Haha!...ja, det kanske vi gör då....då måste han väl ha världens vackraste arbetsplats då!
Nu har ju inte vi varit uppe sen augusti -03...och då höll de på att bygga om, så jag har ju inte sett Klockargården i nuvarande skepnad....hoppas de inte ändrat för mycket...
Nu vet jag ju inte vad din man gör...men hör han nån liten gosse på 3,5 år som pratar väldigt mycket hela tiden...då är det garanterat vår Eskil...han pratar med allt och alla!!
Ha det gott!
Vi hörs!

På min gatan i stan sa...

Vilka vackra bilder! :-)

Gullig liten harunge! Inte ofta man lägger märke till sånna små!

Kram!

Inspiration i vitt sa...

Väldigt vackert collage du gjort på alla fina blommor som du har.
Grattis till dina utmärkelser.
Kram/Ingela b.

Anonym sa...

Grattis och tusen tack för att du ville ge utmärkelsen till mig! Blir så glad! Vilka fina bilder du visar!!!