torsdag 12 juni 2008

SKOLAVSLUTNING

Det var några dagar sedan det blev ett inlägg. Den här veckan har det varit väldigt mycket. I morgon har mina barn och elever skolavslutning. Jag jobbar en vecka till innan jag får min semester. Det är så himla mycket man ska hinna med just denna vecka.

Jag vet inte vad det beror på, men avslutningarna kommer överraskande varje år. Man tycker att man har så himla gott om tid och sedan är det helt plötsligt sista veckan. Jag har som tradition sedan 14 år tillbaka att ha en liten träff och hej då stund med skolans sexor. Det spelar ingen roll vilken skola jag jobbat på. När jag bytt åker jag tillbaka till min gamla skola och träffar mina "gamla" elever när de slutar. Eftersom jag oftast har haft dem i 3:an och 4:an så har de hunnit växa på sig en hel del. Därför har vi väldigt kul när vi tittar på sådant de gjort när de gick hos mig och vad de tyckte, hur de skrev mm när de var mindre. De brukar också få en cd skiva med alla bilder sedan deras skoltid. Något de ser fram emot mycket.

Har nu plockat fram kläderna för i morgon. Det är väldigt lätt att veta vad man ska ha på sig för de flesta av oss personal har folkdräkter.

080612 010

Det är lite kul för jag jobbar på en skola i Leksand och det är ingen av oss som har Leksandsdräkt. Min kommer från Västerfärnebo, utanför Sala. Jag är ju uppvuxen i Sala och mormor var från Västerfärnebo socken.

Idag hade vi, pesonalen, brännbollsmatch mot sexorna. Det blev faktiskt förlust för oss. De var väl värda den segern. När matchen började sken solen, sedan blev det molningt och iskallt. Vädret är ju lite lurigt just nu. Det känns lite avlägset med värmen som var i helgen.

Njuter i alla fall åt alla blommor som börja slå ut i trädgården.

080612 003

Kaprifolen blommar

080612 004

liksom plymspirean

080612 005

och liljan.

080612 006

Tycker att gräslöken är så fin när den blommar.

080612 008

Hittade också en blomma i irisen.

Ha ett riktigt skönt veckoslut!

Kramar Ullis

29 kommentarer:

Linneagården sa...

Godkväll.
Å, vad fin hembygdsdräkt. Man känner sig väldans festklädd ( å varm)när man har de på sig. Du får fota när du har den på dej! Man skulle kunna göra en utmaning till resten av bloggerkskorna. Skulle vara roligt att få se olika dräkter.

Kram & Godnatt /madelene

Gårdsromantik sa...

Men vad gullig du är - så bra med lite extra reklam :-)

En sådan där hembygdsdräkt har jag faktiskt vävt själv - är ju textillärare. Men den blev liksom inte riktigt klar...typiskt mig.

Här uppe är det ingen som har dräkter...lite trist.

Våra stackars sexor har det tufft - de har inte vunnit i brännboll på flera år - lärarna toppar nästan lagen - har du hört så taggade dom är.

Kram Maud

alidas sommaräng sa...

Vad kul det är att se en folkdräkt som inte är från Dalarna,den där påminner om Jämtdräkten som min mormor hade. Min Gagnefsdräkt verkar tyvärr ha krympt i garderoben eller hur det var???? :-) Jag har kurs i gräskronebindning imorgon lördag se´n ska jag ha en veckas semester.Skööönt! Ha de´Kramar Laila

vitating sa...

Hej!
Åh så underbart med skolavlutning, skrev precis om det i mitt nyaste inlägg! Fins blommor du har, min strandiris är i full blomm, den är såå fin! Gillar plymspirean, har ingen sådan själv ännu.

Trevlig semester!
Kram Maria

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Oj så det blommar hos dig!

Härligt med skolavslutning:) jag sitter nu och äter frukost och väntar på att vi ska samlas på skolgården.

Ha en skön dag
Kram Annica

Annika sa...

Fint med dräkt!! Hade det när jag tog studenten.. Det var bara ja o en lärare.... HiHi Alla andra i vitt... Här var det examen redan 5/6 så lovet har redan gått en vecka av... Härligt ute nu med alla blommor att frossa i... Ha dä gôtt i hälja... Annika

Anonym sa...

Åh vad fint det blommar hos dig! Och fint med dräkt!

Hoppas ni får en riktigt trevlig helg! Stor kram/Linda

Södralycke sa...

Vilka fina blomsterbilder du bjuder på! Så härligt med en kaprifol! Önskar mig en till vår trädgård, de doftar så gott :)

Trevlig helg! Kram Johanna

Englagård sa...

Vilken fin folkdräkt, jag tycker det är så fint när man har det på skolavslutningar och andra högtider. Har själv aldrig ägt någon.

Du verkar vara precis en sån lärare som man önskar alla barn, en som bryr sig. Det är tyvärr lite tunnsått med såna nu. Jag räknade ut här om dagen att jag har haft barn i skolan i 25 år nu och har nog hunnit träffa det mesta i lärarväg. Både bra och mindre bra. Det är nog inte så lätt att vara lärare nu alla gånger, men som förälder är man ju ganska krävande och vill ha det bästa till sina barn.

Jösse så långt det här blev, ha en bra helg

kram karina

Stina sa...

Kan tänka mig att du är fin i den där. Kramis gumman

Villa elva-kulla sa...

H�rligt med sommar och avslutning. Underbara blombilder.
Ha de gott och trevlig helg!
/ Jennie

Mjuka sa...

Vahärligt med folkdräkt!! Syrran har folkdräkt då hon är ingift med dalmasar :-)Den används alltid då de har mycket fester. Min mamma har sytt den.
Nu blir det till att lägga barn kramar Malin

Anonym sa...

Ååh vad skönt nu när barnen har fått ssitt efterlängtade sommarlov.....Jag skulle oxå vilja vara långledig på sommaren!!

Ha det bra
Pernilla

Anonym sa...

Kul att ni har folkdräckt på er skola. Jag tycker det är väldigt rligt med folkdräckter, men här skulle man bara kunna drömma om att nån skulle ha det tyvärr. Kul att du träffar gamla elever. Kram Katta

My White Cottage sa...

Så kul att du använder din folkdräkt! Min mamma har också en folkdräkt och hon hade alltid sin på sig på våra skolavslutningar, då tyckte jag det var lite halvpinsamt men nu blir jag så nostalgisk när jag ser kvinnor som har sina folkdräkter på sig på skolavslutningar. Det är jättefint!!!

Ha det gott! Kram Jenny

Galleri Hönshuset sa...

Det är ju så himla fint med folkdräkt. Jag blev helt lyrisk när jag flyttade till Dalarna o såg att många hade på sig en på midsommarafton. Skulle gärna vilja ha en, men vet ej vilken. Rötterna har jag i Finland, men är född i Södertälje o bor i Dalarna... ;). Ha det gott i regnet. Kram Pirre

Hagbacken sa...

Åh vad härligt med skolavslutningar, folkdräkter och sommarlov...snart din tur iaf!

Jättefina bilder på det som blommar hemma hos dig!

Känn ingen press på dig, alla har vi våra blogguppehåll-man har ju faktiskt ett liv utanför bloggen oxå!

Det måste vara väldigt roligt att återse dina gamla 6:or....

Må så gott, och kämpa på en vecka till du!Tack för din stöttande kommentar!

Kram Linda

K sa...

Hej å håå...lite sent...men vit o blå duk röstar ja på... ;D kramisar /K

K sa...

Hej å håå...lite sent...men vit o blå duk röstar ja på... ;D kramisar /K

K sa...

SOOORRY !!!!! /K

karofina sa...

åh skolavslutningar överallt, vad jag vill tillbaka till skolåren :)
tittade på bullerbyn idag och det påminns så himla mycket om den sköna bilden du har på din sida. dömmer mig bort varje gång :)
trevlig helg!

Stina sa...

Kramis gumman!:-)

Anonym sa...

Vilken vacker folkdräkt! Har själv en dräkt från Älvdalen men den blir tyvärr inte använda så ofta. Får väl se till nästa skolavslutning... :)

me and alice sa...

Hej Ullis!
Vad sent ni slutar i skolan. Våra barn slutade redan förra veckan... Hoppas du får ett skönt sommarlov. Alltså varför kan inte alla elever få en lärare som du!!! Kan du inte bli lärare i Gustafs i stället...hi,hi...
Vilken vacker dräkt du hade på dig!
kram Susanne

Stina sa...

Du är ju gullig du! Puss på dig du!:-)

Cecilia sa...

Hej hallå! Vilken fin dräkt du har!!!
Härligt att det blommar för fullt i trådgården nu.Här hemma har den verkligen halkat efter, vi har mest gräsmatta vi, och varje sommar säger vi att vi MÅSTE börja planer för nån slags trädgård. Men det finns ju så mycket annat som oxå måste göras....

Tack för alla gulliga kommentarer du lämnar hos mig!

Kram Cecilia

lilla h sa...

En sån vacker folkdräkt du har!!! Själv har jag aldrig ägt någon men tycker att det är så högtidligt, och bra att gamla traditioner bevaras!
Du verkar vara en riktig önske-lärare, tycker jag - hoppas mina barn får så engagerade lärare när det blir dags för skolans värld!
Kram Helena

Madeleine Berglund sa...

Hej! Jag hittade din blogg och ser att du bor i ett så fint rött hus. En riktig dröm! Katten Wimsan ser jättegullig ut. En riktig sötnos! Ha de så bra! Hälsningar från Madeleine

Mjuka sa...

Fint pirattema du visar!! Håller ständigt på att greja i mina pojkars rum
kramar M