söndag 20 juli 2008

LOPPIS

I helgen har det blivit mycket loppis. Vi har haft byloppis hela helgen. Vi var nog ca 20 st som hade försäljning hemma hos var och en. Sedan var det för alla köpare att gå runt. Denna form är ju ganska bra för det blir ju väldigt stor variation av vad man säljer. Alla ni hade nog inte hittat något kul hemma hos mig om ni inte var ute efter barnkläder, leksaker, textilier m m, vilket jag inte tror, fniss. Försökte passa på att sälja sådan som vi inte har användning av längre. Vi bor ju inte så där jättecentralt i byn så vi fick ju tyvärr inte så mycket besök som de som bor efter stora byvägen. Vi hade ändå försökt att skylta så bra som möjligt. Dessutom har vi ju en jättebacke så många orkade nog inte gå uppför den.

Däremot var det ju andra som sålde många fina saker (sådant jag ville ha). Det var väldigt varierande prissättning och det gick faktiskt att göra många fynd. Jag hade bestämt mig för att direkt när vi började igår skulle jag ta bilen och fara runt som en tok för att inte missa de där riktiga fynden. Tror ni det blev så? Icke sa nicke. Inte förrän vid tvåtiden kom jag iväg och då hade vi haft öppet sedan 10. Tog en snabbrunda för mannen ville inte stå så länge om det skulle bli många kunder. Dessutom tycker han att vi abslout inte behöver något mer. Vi har ju helt olika uppfattningar om mycket, hihi.

Tog en snabbrunda och kom hem med några saker. Visar lite idag och spar resten till nästa gång.

080720 011

Hittade de två bakersta ljusstakarna för 5:-. Den främre hittade yngste sonen G och tyckte att den passade bra ihop med de andra också den 5:-. Som ni alla förstår ska jag måla dem vita. Har inte målat ljusstakar förut så vill gärna ha tips vilken typ av färg ni brukar använda.

080720 014

Måste ju också ha en fin flaska till älggrässaften som jag har på gång. Tror den kommer att bli helt utsökt. Silar av den på tisdag och då ska jag tala om för alla nyfikna hur det blev.

080720 019

Tyckte denna kanna var så söt.

080720 016

Sedan köpte jag denna ljuvliga press. Har ett nytt projekt på gång som har att göra med skrivbord och då kommer denna att passa perfekt. Ni får veta mer om det senare. Måste ju måla klart trädgårdsmöblerna som jag inte haft tid med under veckan som varit.

Resten av sakerna visar jag i nästa inlägg. Det är en liten sak och två betydligt större.

Hoppas att ni alla får en bra vecka.

Många kramar Ullis

27 kommentarer:

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Tjolahopp!
Vad kul med byloppis!
Tycker du gjorde riktigt fina fynd! Mest gillar jag kanan som jag tycker är ljuvligt söt:)

Ska bli spännande att se vad mer du shoppat!

Kramis
Annica

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Hmmm, jag vet faktiskt inte vad färgen heter...jag pekade bara ut en blandning som jag ville ha:)

Åh vad ni börjar "sent". Hos oss börjar vi redan den 6/8 om vi inte har någon komp att ta ut... jag har lätt ångest just nu eftersom jag inte känner mig det minsta utvilad...

Det är inte det att jag inte gillar mitt jobb, jag älskar yrket och ungarna, det är bara det att det varit lite för mycket sista året. Jag bara jobbar och jobbar och hinner liksom inte...leva...

Kram
Annica

lilla h sa...

Ojojoj, jag hade gärna kutat backe upp och backe ner i dagarna två - en hel by full med loppisar, kan det bli bättre?!! :-)
Kul att du hann med att fynda också, ljusstakarna kommer säkert att bli jättefina när du har svingat penseln! Och brevpressen var ju så söt! Nu är jag ju hur nyfiken som helst på de andra inköpen!
Kram Helena

Södralycke sa...

Vilken bra ide med by-loppis, det låter jättekul! Det som är skräp för en kan ju vara guld för någon annan :)
Fina fynd du gjort!
Kram Johanna

Mitt liv - Mina drömmar sa...

HAHA Såg i min tidigare kommentar att jag inte kan stava till kanna;) så blir det ibland när man har bråttom:)

Färgen jag köpt är Beckers
Elegant lackfärg
Kulör NCS S1002-Y50R

Recept:YO375
YR225
SS1123 brytbas A

Hoppas det är till hjälp!

Sara sa...

Vilken bra idé att ha byloppis. Det ska jag nog föreslå till grannarna hos oss. Brevpressen var jättesöt.
Kram Sara

Lime sa...

Ja, visst kan det vara kul med loppis. Själv har jag letat i vår gömmor efter saker att sälja på loppis. I helgen åker vi till norra Dalarna och mina föräldrar. I byn finns en loppis som jag tänkte fyllla med lite "smått och gott".

Ha en skön vecka!

Anonym sa...

Vilken rolig form av loppis! Och vad fina fynd du gjort : ) älggrässaften låter spännande!!

Kram Maria

Living by Milla sa...

Vilken genial idé med byloppis! Fina fynd du gjorde.

Vilken färg du ska använda till ljusstakarna beror på vad det är för material men jag målar oftast med Alcro trä och metallfärg, vattenbaserad förstås.

kram Camilla
Ps.Grattis till awarden!

stina sa...

Vilken fin brevpress! Kul att du hann fynda lite även fast du kom i väg så sent .....ljusstakarna kommer att bli toppen fina ....jag är ju lite lat så jag brukar köra sprayfärg på det mesta!
Kram Stina

linnea-maria sa...

Hejsan
By/Gårdsloppis brukar vara de bästa ställena att fynda på och du hade gjort fina fynd!! Spännande att se vad du tycker om saften. Kan ju hända att du tycker den smakar blä, som mina barn, men de kan ju vara skeptiska de små. Hemma är det bara jag och maken som dricker. Men jag tyckte den var godare an vanlig fläder. /linnea-maria

hemtrevnad marie sa...

Å ,vad jag skulle velat komma till din loppis!!
Eskil hade nog gillat den!!
Han hittade leksaker på loppisarna vi besökte, så han hade nog fyndat hos dig!!
Fina saker du hittat.....ska bli kul att se resten!
Jag brukar måla med allmogefärger...de brukar fästa på det mesta och torkar på en kvart!
ha det bra!!
kramis

Levindas Värld sa...

Hej!

Tack för din goa kommentar hos mig, det gjorde mig glad :). Ja lavendel är hur underbart som helst, änteligen har jg mig ett knippe!

Va roligt med byloppis, synd att ni bodde uppför en backe vilket kanske fick många att tappa orken, det är ju dem som gick miste om eventuella fynd! Roligt att du hittade lite iaf, söta ljusstakar. Jag har inte målat just ljusstakar och vet inte om man ska ha nån speciell färg så jag säger inget.

Det där med att karln redan tycker att man har tillräckligt med grejer och absolut inte behöver mer känner jag gott och väl igen mig i...haha!! Men lika som hos dig råder det även här delade meningar om det *fniss*

kram å gonatt!

Annika sa...

Vilka fynd du har gjort! Önskar man varit där! Hälsningar Annika.

Ellas Inspiration sa...

Godmorgon!

Men va mysig den loppisen lät. Att man fick gå hem hos andra och göra fynd. Gud vilken rolig idé!!

Ha en bra dag!

Kram Karin

In my house sa...

Hej hej och Godmorgon!!!

Det låter ju jättekul att ha byloppis,,, de tror jag inte är så vanligt!!! Men de låter mysigt och jag fick en liten Barnen i Bullerbyn känsla,,, och de ä ju inte fel..... :) *fina fynd* Färg till ljustakarna vet ja ej,,, jag är sån - som använder samma färg till mycke, men bra blir de!!!
Men du,,,,????? Vad är Älggrässaft???? låter väldigt speciellt *tihi*

- Igår när vi rev tak och grejade så fann vi ett gammalt trä-tak under, så istället för att sätta upp nytt rev vi ner och så blir de målning på de gamla istället....Sånt är kul tycker ja, när man hittar de man vill ha i väggar och tak.....

Många kramar j

Livet i träsket sa...

Så roligt med byloppis!! Angående skyltar vid vägen så bor vi ju väldigt ensligt så Vägverket blundar nog för skyltar som "varnar" för barn...hoppas jag..

Vecka - Vecka sa...

Jag får aldrig nog av loppisar! Så fina fynd du gjort! Om ljusstakarna är av metall, så kan du säkert måla dem med sprayfärg, sån som man använder till bilar.. tror jag nog att ska gå bra!

Kram,Lotta

Desirée sa...

Vilken ljuvlig brevpress!!!! Kannan lika så. Kul idé med byloppis. Ha en bra måndag.

Malin sa...

Hej hej!
Grattis till utmärkelse, den förtjänar du!
Vilken söt kanna du fyndat, verkar så mysigt med byloppis. Hur går det med Photoshopandet ? Sen när du lärt dig det så kan du söka på nätet efter "free digital scrapbook" så kan du hitta mycket fina gratissaker att ladda hem =)
Ha en jättebra dag!
Kram Malin

PiaMaria sa...

Pressen är bedårande söt!!

Kram Pia

karofina sa...

det där med byloppis borde införas här hemma oxå, skulle ju varit hur kul som helst! nu får man nöja sig med loppisen som ligger här i närheten...

jättefina saker du fyndade iallafall, dina ljusstakar var ju så snygga...och sen i vitt :)

kramar!

Gammalt o nytt 1:12 sa...

Vad roligt med byloppis!
Och vilka fynd,ska bli roligt att se vad du fyndade mer.

Kram Irene

n o r d i n g å r d e n sa...

Vackra fynd och fina gamla flaskor kan man inte få för många utav! Älggrässaft lät mer än spännade! Mari.

Anonym sa...

Det är ett scrapbook-papper som jag laddat hem för länge sedan. Jag gjorde om färgerna lite också, den var till en början röd. Ska se om jag får till de vita rutorna, tack för mailet!

Ska bli spännande att se vad du mer fynadet på loppis! Hörs snart igen, Kram Linda

Anonym sa...

glömde,
pappret minns jag inte var jag hittade, men om du googlar på scrapbooking kit så hittar du säkert en massa. Det finns både gratiskit och köpekit. Kram igen

Anonym sa...

Vilka fina fynd du har gjort.
Pressen är ju bedårande.
Kram