torsdag 24 juli 2008

MERA LOPPISFYND

Idag ska jag äntligen visa er vad jag köpte mer på byloppisen i helgen som var. Men först måte jag visa flaskan som jag köpte, den är nu fylld med Älggrässaft. Många undrar hur den smakar och jag måste säga att den liknar flädersaft. Nästa gång jag ska göra en sats, för jag kommer garanterat att göra den igen så ska jag ta mindre med vanilj. Alla i familjen även killarna tyckte den var god, speiellt när den är riktigt kall, läskande som bara den.

080723 006

Dessutom var den dryg, behövs inte alls så mycket koncentrat för en liter saft.

Nu då över till loppisfynden. Måste ju säga att det bara är en sak av de tre återstående sakerna som jag vet var jag ska ha. De andra två var jag bara tvungen att köpa.

Först till det köp jag vet vad jag ska ha. Det är denna gamla härliga stol. Tycker den är så fin. Vit kommer den nog att bli, tror jag.

080720 028 

Var på jakt efter just en stol och när jag såg den först så såg jag inte prislappen för det var fullt med saker på den. Tänkte att den är säkert jättedyr. Jag frågade och då sa hon 20:-. Det var ju inget at tveka på. Hade nog turen att den var kvar eftersom den var så full med grejer syndes den inte så bra.

Min andra sak kunde jag inte motstå för jag tyckte att den var så söt

080720 030

Denna lilla tavla lär jag i alla fall få plats med någonstans. 10:- kostade den. Vi får se hur jag gör med ramen, det beror var den hamnar.

Och till den sista saken som nog är det riktiga fyndet. När jag var runt på lördagen fanns det två stycken av denna sort hos på en loppis. Tyckte de var så fina men kom mig inte liksom för att fråga vad de kostade. Köpte tavlan där och var nöjd med den för tillfället. Kunde ändå inte släppa tanken, så när klockan närmade sig halv 3 på söndag eftermiddag tog jag en sväng till (loppisen slutaden kl 16). Åkte tillbaka till just den loppisen och när jag kom dit stod den här kvar.

080720 006

Tydligen passar inte alla saker ihop, men vad gör det. Tycker att den är så fin ändå. Den andra som han hade var egentligen ännu finare, men vad gör det. När jag frågade om priset sa han 100:-. Men direkt efter sa han, du kan få den för 75:-. Det var ju inget att tveka på. Tyckte att skivan var så fin, synd att den är lite skadad, så den kommer jag nog inte att måla.

080720 008

Möster och måttband är helt och i bra skick. Resten av skivan är lite nött.Var jag ska ha den har jag inte en aning om.

Nu ska jag försöka njuta i solen lite. Det blev faktiskt en tur till standen igår och det var riktigt skönt i vattnet.

Kram Ullis

33 kommentarer:

Cilla sa...

Du kan shoppa du Ullis. Verkligen superfynd!
Idag ska vi ha butiken öppet och det kommer nog bli över trettio grader. Varmt!
Det lär bli lugnt, de flesta är nog på stranden.
Ha en bra dag!

Kram Cilla

Anonym sa...

Ja nu har jag lärt mig vad älggrässaft är och hur den smakar. Flädersaft tycker jag ju om så antagligen hade detta varit något jag gillar.

Du har fyndat du, på sommaren är det ju gott om både aktioner och loppmarknader till mångas glädje.

~Livet i byn

Vecka - Vecka sa...

Vilka fynd! Alltså har skivan måttband? Häftigt! Du kan ju ha den som sybord (ifall man kan fälla in den gamla maskinen alltså..annars blir det väl lite trångt..)

Den där saften skulle jag vilja smaka på! Så fin du gjort flaskan också!

Kram,Lotta

Anonym sa...

Hihi, nu har jag lärt mig vad älggrässaft är för något. Flaskan är ju så fin också. Men vilka fina fynd du har gjort. Symaskinen vill jag ha.. Var ju så jäkla dum en gång i tiden, som gjorde mig av med en sådan maskin. Men ska på auktion nästa Torsdag. Så vem vet kanske man kan hitta en sådan:-)
Var in till killen som har aktionerna häromdagen och snokade. Pust, vad mycket fint han hade fått in. Får nog säga till gubben att bygga ut huset snart:-)
Kram

Anonym sa...

Hej !
Du gör som jag "lever på landet" !
Vilka fina fynd ! Tavlan känner jag igen ,tror det var sidor som man kunde dra ur veckotidningar förr,och sen rama in..vill undra om jag inte har en gul ros-tavla på stugan !
Symaskinsbordet var ett fynd !
Tack för titten !
Mvh Snurran/B
snurrans.blogg.se

Sunells sa...

Vilka loppisfynd! Symaskinsbordet var billigt!
Fin saftflaska med!

Kram Katariina

Sara sa...

Åh den stolen var så fin och 20:- är ju ett superfynd.
Kram Sara

Anonym sa...

Fin fina fynd :)

Grodmamman sa...

Tur att saften blev uppskattad.
Fina loppisfynd också, gillade särskilt tavlan och symaskinens fina skiva med måttband.
Kram

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Men oj det var verkligen fynd du gjort! Härligt!

Stolen blir nog kanon i vitt och tavlan är ljuvlig:)

Kram Annica

karofina sa...

ja se där vilka fynd!!stolen var ju helst klart snyggast! jag har e som jag köpte på loppis oxå, den ska hamna i hallen o det nu blir klart där nån gång i år.... ;)

skönt att bada nu när det är så varmt, man blir riktigt sugen på simtur!

kramar!

hemtrevnad marie sa...

Haha!!Du hann in till mig innan jag redigerade mitt inlägg...du tror väl inte jag är klok!!
Texten hamnade lite fel de sista bilderna....nu har jag fixat det i allfall......
Dina fynd är jättefina , vill också ha ett symaskinsbord, men guben min vägrar ta med såna tunga saker hem ser du.....
Ha det gott!
kram

Grodmamman sa...

Hej igen!
Jag skulle aldrig kunna tänka mig att stänga min blogg för de som finns i min länklista! Alla ni har ju blivit som vänner!:)
Kram

stina sa...

Vilka fynd!!!
Vågar knappast tala om (eller tänka på) att jag förra sommaren släpade ett sånt fint bord (och maskin) till grovsopporna!!! Jag hade haft mitt så länge och var så trött på att damma eländet...fast nu så ångrar jag mig faktiskt lite!
Kram Stina

Mjuka sa...

Fina fynd du gjort!!Roligt!! Är trött som bara den. I 30 graders värme har jag målat färdigt flickornas rum. Man är ju inte klok :-) Men nu är det klart med målningen i allafall.Skall leta efter hyllor på loppis och sätta upp, gardinstång, gardiner osv. Men basen är i allafall klar.
Ha det så gott
kramar M

Hagbacken sa...

Hallå där...här ser jag en som har TUR iaf! Vilka fynd du gjorde..till struntsummor...det är det som är riktig loppis...synd jag inte kunde komma!

Jag brukar inte heller veta var jag ska ställa allt, men bara man får fundera ett par dagar så brukar blixten slå ner från klar himmel sen....

Kram på dig//Linda

Stina sa...

Hej, finfin blogg du har. Tänkte faktiskt ge ett litet tips.
Älggräs innehåller acetylcalisylsyra och skall inte intas i stora mängder! Man kan dricka te på älggräs för att bli av med feber och värk-ett gammalt "häx" knep.

Stina

Annika sa...

Ja du sitter väl där o sippar saft förstår jag.... Men som förra damen skrev... ta det med måtta... Symaskinen var verkligen ett fynd... o stolen med... ha det så gôtt.... Annika

Lilla huset på prärien sa...

JA! Det är sådana fynd man ska göra tycker jag. Man gillar sig själv lite extra den dagen, eller hela veckan faktiskt! *ler* Jättefina saker tycker jag. Blir väldigt sugen på att gå på loppis!

Själv har jag handlat lite på Blocket. Mannen fick åka lite väl långt men det blir nog fint när det är färdigt. Ska målas såklart...

Kram Jenny

Julia sa...

:) vilka fina fynd. Det är så härligt när man för höra ett pris långt lägre än man förväntat sig. Man blir bara så glad och ivrig :). Ha en bra helg! Själv ska jag jobba..
kram!

Tinnar och torn sa...

Hejsan! Vilka fina saker du köpt. Jag har oxå en sån symaskin ståendes i förrådet. Tycker den är jättefin men har inte riktigt plats ännu. Man kanske kan ha den som något slags avlasningsbord på altanen eller nåt. Eller så får den bara stå och se fin ut :o) Kram Petronella

Anonym sa...

Vilka härliga loppisfynd! Tack för att du öppnade mina ögon för hur mycket fint man kan hitta där. Får bli en tur till helgen.

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Jodå, visst har vi noterat att solen är här;) Men har man bokat in något så är det bara att köra. Och det går inte nöd på någon. Vi har både pool, gräsmatta och studsmatta samt fem minuters promenad till havet...

Kram Annica

Anonym sa...

Jättefina saker du hittade på loppisen. Jag har aldrig riktigt förstått hur mycket fint man kan fynda på loppis förrän jag började blogga och ser alla fina bilder ni visar! Jag måste nog ändra min uppfattning och åka på loppis någon gång jag med :-)

Trevlig helg och njut i solen! Kram Linda!

Elzie sa...

Vilka härliga saker du fått tag på. Skulle vilja ha tag i en sån symaskin jag också.
Hoppas ni har det bra däruppe i Dalom. Åh, vad jag längtar tillbaka!!!
Ha det så skönt i helgen.
Kram Elzie

Anonym sa...

Tack för grattiset :0)

Hoppas din fredag varit bra så här långt.

~Livet i byn

Mjuka sa...

Du när jag inne och kikar hos dig igen. Pallar inte va ute, 30 grader. Får ha lite bloggtid. Är så sugen på att prova din saft
Ha det bäst
kramar M

junhe sa...

hej och tack för kommentaren =) håller med dig fullständigt om fjäll terrängen, men ibland vill benen inte bara gå uppför...utan nerför oxå *fniss* skulle vara intressant att smaka den där saften =) tänkte oxå fråga om jag får länka dig? ha en bra kväll/ mvh junhe

Gårdsromantik sa...

Vad spännande det lät med älgrässaft!

Vilka fina loppisfynd du gjort. Jag har en likadan symaskin som jag köpte för säkert 20 år sedan. DFen nämns jag inte heller måla.

Kram Maud

lilla h sa...

Gillar din symaskin - så fin precis som den är!
Kram Helena

Levindas Värld sa...

Vilka fina fynd du gjort. Stolen var söt, kommer bli jättefin i vitt :)

Symaskinsskivan är ju helt fantastiskt välbevarad ser det ut som, va roligt!

Ja nu slår jag slag i saken och ska försöka mig på att sälja nån bokstav bara för att det är så roligt att pyssla och man kan ju inte samla på allt själv :). Nu är det bara till att vänta med spänning på om nån överhuvudtaget vill köpa dem...haha!!

Desirée sa...

Vilka fynd!! Kul! En sådan stol är jag också på jakt efter. Ska göra en hyll/hängare av den. Kram och ha en härlig helg!

Desirée sa...

Ja, receptet kommer från Dalarna, Almo. Vem var Buffils-Anna?