tisdag 1 juli 2008

TVÄTTSTUGAN DEL 2

Det blir ju inte alltid som man planerar och tänker sig. I söndags var det ju tänkt att jag skulle måla alla skåp och luckor, men så blev det inte. Vad hände då? Jo jag började så bra att måla en skåp- och en lådhurst som jag har på hjul. De blev sååå fina. De har varit vita förut också men när man börjar måla ser de gula ut.

Jag var nöjd och skulle sätta i gång med övriga skåp. Tittar då på fönstret och upp i taket, och tänker, nej det ser inte bra ut. Så jag plockade fram samma färg som jag hade till skåpen och började måla taket igen! Så det tog hela söndagen att få klart taket, sedan var jag ganska mör i mina armar och axlar. Jag vet, jag skulle behöva träna mer, men tiden räcker liksom inte till till det.

Gårdagen fick jag använda till att måla alla skåpstommar, fönstret och dörrkarm. Hann också med några luckor och lådor.

Men det som var skönast var att jag kunde måla väggarna i den inre halvan. Så nu går de inte i grönt längre utan i vitt. Det är inte samma vita vita färg som taket, utan det är bruten vit. Det roliga var att mannen som hållt sig långt bort från tvättstugan de tidigare dagarna, helt plötsligt stod och rollade väggarna. Han skulle ju bara hjälpa mig att bära in färg. Så kan det gå, hihi.

080628 003

Så här såg det ju ut efter att jag målat halva taket en gång.

080701 003

Så här ser den inre halvan ut efter att det är färdigmålat.

Ska nu ägna dagen åt att göra klart den andra halvan med väggmålning samt måla klart de sista luckorna.

Återkommer när jag har lite mer att visa.

Ha en bra dag!

Kram Ullis

23 kommentarer:

Södralycke sa...

Det är mycket jobb med att måla, men vad snyggt det blir, en riktig förvandling! Håller med om att furu är gult och trist, vi har ganska mycket av den varan här hemma också!

Ha en bra dag! Kram Johanna

Annika sa...

Väntar på mer bilder.. Än så länge ser det ut att bli jättebra... Vad kul sen när du får börja plocka in saker o piffa o puffa där.... Måla på nu bara..:) Annika

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Härligt det blir! Tänk att det blev ett helt nytt kök under semestern;)

Oj, vilken duktig son du har som plockar fram dammsugaren själv:) Han kanske kan ge min 10-åring lektioner;)

Slit inte ihjäl dig nu!

Kram Annica

Malin sa...

Hej!
Jättefint! Svårt att måla med vit sådär eftersom det brukar ta så många gånger innan det täcker.
Kram Malin

Elin - Ett Hem sa...

Jag blir så imponerad! Vad fort det går, själv sliter jag med mina små möbler och dom verkar aldrig bli klara. Ha det fint! Kramar Elin

Mjuka sa...

Måste erkänna att jag alltid har hatat furu. Alla möbler sedan jag flyttade hemifrån för 20 år sedan har alltid fått sig en släng av målarfärg. På den tiden målades allting svart och lila. Det du!!!Det blir sååååååå sntggt det du gör!!
kramis Malin

Anonym sa...

Men så fint det blir i din tvättstuga!

Jo jag behöver nog träna, var ett tag sedan jag gjorde cupcakes. Köpte fler tillbehör idag, titta in så får du se!

Kram Helena /Franska liljan

Lisa på Furutorp sa...

Hej Ullis!

Åhh, vad härligt att få göra i ordning tvättstugan! Det är mitt eget dåliga-samvete-projekt, som jag önskar att jag hann ta tag i nån gång...

Har tyvärr inte hunnit vara varken i butiken eller på bloggen på sista tiden, har just avklarat lilla Gustafs dop med tillhörande fest här hemma på gården, och det blir alltid mycket mer jobb än vad man tänkt sig!

Såg att du varit inne i min butik, vad roligt! Ska försöka vara där en stund imorrn onsdag, så då kanske vi ses! Det är lite stökigt där just nu, håller ju på att bygga ut butiken. Ska ha invigning + 5-årsjubileum 11 juli, så då är du hemskt välkommen!

Må så gott, så ses vi!
Lisa på Furutorp

Sara sa...

Hejsan
Taket blev jättefint, men det är jobbigt att måla tak! Jag har sovrummet och badrummet som väntar på vitfärg i taket,, men det tar jag i höst.
Kram Sara

Grodmamman sa...

De blir jätte fint! Ser fram emot fler bilder. Måla tak är ingen höjdare. Jag målade vårt kökstak, som också var gulnad furu, förra året och det kändes som om jag aldrig skulle bli klar. Tror jag fick måla tre gånger innan det blev riktigt bra, men det var det värt!
Kram

Anonym sa...

Hej hopp!

Idag "gjorde" jag och syrran Leksand!!

Vi var på Insjöns väveri där de har supersöta saker juh i den lilla inredningsbutiken. Sen var vi till Hjultorget och in till butiken Små Glädjen bla. Där köpte jag mig en stor madonna, såå nöjd!

Efter det drog vi in till centrum där vi fikade och kikade in på bla. Lantliv. Men det var på en annan liten butik som sålde barnkläder samt lite inredningsprylar som jag shoppade ett växthus, så nöjd även med det! Sen var vi in på en blomsterbod och där köpte jag en stor vit metallkrona :)

Efter Leksands Centrum besökte vi LopNor, oj va mkt grejer! Hittade lite trägrejer till min pysselsamling.

Efter det drog vi vidare mot Tulavippan och sen blev det Kupolen och ett snabbt stopp vid Gruvgatan 13 i Falun.

En fullspäckad dag med massor av roliga besök i fina butiker och många fynd...hihi!

Stort tack för tipsen :)

Kram!

Anonym sa...

Så härligt det blir med vitt....ljust och fräscht. Nu kanske du alltid vill vara där inne och pyssla.

Kram Pernilla

Hanna i Det stora grå huset sa...

Vad härligt att det går framåt! Och att din karl hjälpte till utan att bli ombedd... Där ser man hur det kan gå... :)

jag uppfattade inte riktigt det du skrev sist, men tog det som att du inte kommer ner på torsdag? I så fall ses vi säkert en annan gång! (Dock inte torsdagen därpå, då är mamma där istället för mig när Gubben jobbar em...)

Sköt om dig, och måla inte ihjäl dig! :)

Kram Hanna

Anonym sa...

Hej igen, klart det trasslade när jag skulle lägga upp bilderna men nu är det snart klart, så välkommen in igen!

Kram Helena/franska liljan

Lime sa...

Halloj Ullis!
Vilket kanonjobb du gör. Ja, det är inte så himlans skojigt att måla men det blir ju sååå fint. Man får ha det i tanken när man tycker att det känns som tråkigast.
Ha dé!

Inspiration i vitt sa...

Vilken tur att du får hjälp för det är väldigt jobbigt att måla så mycket men vackert blir det.
Kram/Ingela B.

Marie sa...

Vad fint och ljust det blir! Längtar tills jag ska ta itu med våran tvättstuga!

Ha en bra vecka!
Kram Marie

Anonym sa...

Vad snyggt det blir med taket vitt, verkligen skillnad.Hos oss brukar alla projekt påbörjas av mej och efter ett tag kommer min sambo och rycker in för att "visa hur det ska gå till". Så för mej är det bara att starta.Lycka till med resten av tvättstugan. Kram Katta

marita blücher sa...

Hej Ullis,
Så ljust och fint det blir i er tvättstuga - visst är det roligt att upppleva en sådan skillnad med "lite" färg. Förstår att du har jobbat hårt - att måla tak är inte det roligaste... Ser fram emot fler bilder när du är helt klar.
Tusen tack för din kommentar på min blogg och ha en underbar dag.
Kramis/Marita

Stina sa...

Snyggt!


Nu kommer solen!:-)
Puss

På min gatan i stan sa...

Vad fint! :-) mera bilder vill vi se!

Kram!

Living by Milla sa...

Åh, så fint det blev!!
Hihi, vilken tur att du fick lite hjälp av mannen! Att måla tak är kämpigt och inget kul alls. Vi hade en målare som målade alla våra paneltak, tack och lov!

Glöm inte att njuta lite mellan målningen!
kram Camilla

lilla h sa...

Så ljust och fint det blir! Och OJ vad ni jobbar på snabbt, det går verkligen undan! Hoppas du hinner må lite gott ute i solen också, nu när den äntligen kommer tillbaka!
Kram Helena