söndag 27 juli 2008

VÄRME

Det har ju verkligen varit varmt de senaste dagarna, men idag var det faktiskt lite skönare. Det har så klart blivit en massa bad och idag var det hela 25 grader i vattnet. Nu väntar vi bara på "lopporna". Tyvärr burkar det bli någon form av loppor i vattnet så har man otur kan man få som fullt av bett som liknar myggbett, och det kliar som bara den. På eftermiddagen blev det faktiskt åska så temperaturen sjönk en hel del. Dessutom kom det lite regn, men alldeles för lite för att all växtlighet skulle må bra av det.

080723 001

Det växer ju desto bättre inomhus. Måste visa en bild av min doftranka som är alldeles full av fina vita blommor.

080723 006

Har fått en kommentar från Stina med bloggen Sakletar Stina angående älggrässaften. Så här skriver hon:

Tänkte faktiskt ge ett litet tips.
Älggräs innehåller acetylcalisylsyra och skall inte intas i stora mängder! Man kan dricka te på älggräs för att bli av med feber och värk-ett gammalt "häx" knep.

Så ni får tänka på det som också har funderingar på att göra den saften. Vi fortsätter att dricka den för det är jättegott när det är varmt, men i måttliga mängder. Det räcker med 1,5 dl koncentrat för att det ska bli en liter färdig saft.

Annars blir det mest lite pyssel och plock. Vi och grannen planerar att ha en gårdsförsäljning fredag och lördag. Hon väver väldigt mycket och sedan målar hon sidensjalar. De är jättefina. Ska komma ihåg att fota dem så får ni se. Försöker också sy lite. Skulle vilja sy två lampkjolar, men måste fundera på hur jag ska göra för det har jag aldrig gjort förut. Dessutom har jag ingen att titta på.

I morse insåg jag att tusenlapparna skulle fladdra förbi här snart, inte på vår semester utan på en ny diskmaskin. När vi skulle köra den på förmiddagen tog den inte in något vatten. Det spelade inte någon roll vad gubben gjorde, så fick han inte igång den.

016

Men det kan ju också vara på tiden med en ny diskmaskin, eller vad säger ni? Den är från det att huset var klart, alltså 1980. Den har alltså funkat jättebra i 28 år!

Hoppas att ni alla får en bra vecka och tack än en gång för alla era goa kommentarer!

Kram Ullis

46 kommentarer:

Ellas Inspiration sa...

Ser att du också haft ett litet "missöde".. Tack för dina gulliga rader och tips hos mig. Tyvärr var det hårddisken som pajade så allt fick installeras om från början. Men nu har vi lärt oss en läxa att lägga över bilder lite oftare på den externa disken...

Ha en mysig måndag!!

Kram Karin

Anonym sa...

Kanske den har gjort sitt ,och så bra maskin får ni inte igen,dagens är nog inte gjorda för att hålla mer än 8-10 år om man har tur !
tack för alla dina ord,blir så glad !
kramis Snurran

Levindas Värld sa...

Hej! Ni hade visst en värsting-diskmaskin installerad ni, 28 års arbetstid, det var inte illa det :) Tänk vad pengar ni sparat i alla dessa år! Nån gång ska ju saker och ting gå sönder också så man får en anledning att köpa nytt *fniss*

Jadu varmt och klibbigt är det minst sagt, man njuter rejält i skuggan, där är det skönt!

Ta det lugnt med saften :)

kram

Desirée sa...

Härlig doftranka, favoritblomma! Hoppas ni klarar er från lopporna. Det lär jag göra i alla fall. Finns inte så många här på jobbet.... =) kram och ha en bra vecka!

♥ Fyra årstider sa...

Hej
Visst är det härligt med värmen, men det är knappt att man orkar vara ute...nu ska vi gå och bada.
Ha det bra
Kram Lotta

Anonym sa...

Fy ush!! Man vill ju bara att köksmaskiner ska gå och gå...men ok efter 28 så kanske även en diskmaskin behöver pension :0)

~Livet i byn

Malin sa...

Hej!
Loppor lät inge skoj :( jag vet att det finns något liknande häruppe vid ett av havsbaden, men jag har aldrig badat just där. Kul att saften blev god! Tråkigt med diskmaskinen, sånt är aldrig kul att behöva lägga pengar på tyvärr. Men till nåt roligare så kan jag tipsa om att Hanna på bloggen Det stora grå huset har en beskrivning på en lampkjol, titta under hennes "Etiketter" så hittar du det där.
Kan rekommendera att plantera lavendel, det är både vackerty att se på och kul att man kan plocka in och torka det.
Kramar Malin

Malin sa...

Hej!
Loppor lät inge skoj :( jag vet att det finns något liknande häruppe vid ett av havsbaden, men jag har aldrig badat just där. Kul att saften blev god! Tråkigt med diskmaskinen, sånt är aldrig kul att behöva lägga pengar på tyvärr. Men till nåt roligare så kan jag tipsa om att Hanna på bloggen Det stora grå huset har en beskrivning på en lampkjol, titta under hennes "Etiketter" så hittar du det där.
Kan rekommendera att plantera lavendel, det är både vackerty att se på och kul att man kan plocka in och torka det.
Kramar Malin

Anonym sa...

Kul att läsa om "häx" knepet.
Usch, aldrig roligt när något går sönder.. Men du får säkert en jättefin ny maskin.
Kram i värmen.

karofina sa...

loppor??! har jag aldrig hört talas om att det finns i vattnet! men där ser man, kanske man ska hålla lite koll på det då.... ;)

ojoj, vilken gammal goding till maskin!! man ska ha en enorm tur om man kommer över en som håller så länge idag... ja det är väl dax för en ny nu iallafall :) utgifterna försvinner aldrig ;)

kram på dig!

Julia sa...

Å vilken fin blomma! Själv vet jag inte riktigt vilka blommor jag ska ha och så.. jag är ännu inte så bevandrad i blomsterdjungeln. Jag har mest kört med garderobsblommor :) men tänkte sätta mej in blommor i oslo.
Det var ju ändå bra att den har hållit så pass länge! Men förstår att de e tråkigt att "slösa" pengar på en sån grej..
Ha en bra vecka! Kram

Södralycke sa...

28 år? Det var en riktig trotjänare, dags för pension! Tråkig utgift är det förstås, speciellt nu i semestertider, men en ny är väl lite energisnålare så ni kanske tjänar lite på det ändå?

Ha det gott i värmen! Kram Johanna

Mitt liv - Mina drömmar sa...

De gamla hederliga vitvarorna från förr höll ju så mycket bättre...men det kanske kan vara läge för ett byte...om inte annat för en lägre enerigförbruknings skull:)

Hoppas ni har det bra i värmen:)

Kram Annica

Inspiration i vitt sa...

Hej du goa Ullis.
Jag vill tacka såå mycket för alla goa och rara kommentarer som du alltid ger,du verkar vara en så gullig tjej och vad du är flitig med att skriva man blir så glad.
Har nu kommit hem från underbara Öland så nu kan jag ha tid att blogga runt lite (har jätte mycket att ta igen som jag missat de här veckorna jag varit borta)
Din doftranka var så fin och vilka loppis fynd du gjort det är ju så roligt att fynda.
Kram på dig hela dan/Ingela B.

Levindas Värld sa...

Hej!

Jasså du har hittat en penna nu, va skoj det ska bli att se vad du hittar på med den :). Du får gärna tipsa och visa sen hur det blir!

Aha! Så du har hittat stryka på papper du i dina gömmor, sånt måste jag också köpa. Har massor av fina bilder jag vill skriva ut och använda på ex kuddar och dylikt.

Senare i veckan har jag också tänkt sy en lampkjol till en av mina mindre lampor.

kram!

Änglahem sa...

Hihi.....ingen vacker syn kan jag tala om.....jaaa.. med mig i frysen!!*fniss* inte hjälpte det särkilt länge heller!!*fniss*

Vattenloppor?? Aldrig hört talas om....men varför inte, dom tycks ju finnas lite överallt....*ryser*

Vilken diskmaskin! Det var grejer de gjorde förr!*hihi* vi är inne på nr 2 under 9 år.....inte kul !!

Vad flitiga det känns som alla är.....jag själv går mest runt och bara pustar och stönar*fniss* MEN idag har jag badat för andra gången iår!*stolt badkruka*....så himla skönt det var!!!!

Ha det så gott goa Ullis!
Kram, Ulle*tihi*....Ullis o Ulle...ska vi bilda duo kanske?*haha*

Anonym sa...

Hej Ullis!

28 år, det var då inte dåligt!
Jag tycker en guldstjärna vore på sin plats att ge diskmaskinen.

Ja, jag hör att ni fått en rejäl värme bölja i Sverige. Det är ingenting som stämmer längre, lite skrämmande.

Tack för fina ord om mina skåp och servisen.

Ha det gott och smält inte bort!

Kram Bodil.

Karin i Villa Grå sa...

Wow - en diskmaskin som stretar på i hela 28 år har verkligen gett valuta för pengarna! Inte undra på att den dragit sin sista suck till slut :-) Men visst är det typiskt att ni måste köpa en ny NU, när semester och annat gärna gräver djupa hål i plånboken? Här verkar det mesta vilja gå sönder lagom till jul och nyår..! Hmmm...

Må så gott!

Kram, Karin

Cilla sa...

Ha det så bra i värmen. Akta er om det blir åska.

Fy vad tråkigt att köpa ny diskmaskin, vår tvättmaskin pajade innan jul i fjol, ingen rolig utgift.

Kram Cilla

Hagbacken sa...

Hallå där i värmen! Vad fin din doftranka är..underbart m alla blommor!

Kanske dags då för en ny diskmaskin, ja...våran är också snart slut märker jag,trots att den bara har några år på nacken...

Varma kramar Linda

sabina sa...

Vad fin din doftranka är! Min mår inte lika bra. Har du nåt tips på hur jag skall sköta den så den blir lika fin som din?

tindra lite mera sa...

Hej och tack så mycket för dom gulliga orden inne hos mig,blir så glad!

Men vad din doftranka blommar,jag har en likadan men inte en enda blomma nu.
Lycka till med lampkjolen!
Kram Katarina

Stina sa...

Tänk om ni utvecklas till älgar nu.:-D
Puss

Levindas Värld sa...

Hej!

Ska bli roligt att se din lampkjol sen :). De är ju så söta.

Jasså ni har varit till Rättvik och kollat på finbilar idag ni, va härligt!

Kram på dej!

Grodmamman sa...

Här har vi råkat ut för dessa loppor. Inte kul, men nu har de värsta kli-nätterna varit. Här har vi klarat oss ganska bra tack vare xylocain-salvan.
Kram

PiaMaria sa...

Diskmaskin som funkar i 28 år?!? Det är mera än min mammas har orkat....(och han heter pappa...)


Din doftranka är superfin!!!!

kram Pia

linnea-maria sa...

Hejsan
Vad kul att ni tyckte om älggräsdrickan! Doftrankan blommar helt otroligt. Ha en fin vecka /linnea-maria

...med tiden som hjälp-Linda sa...

Vilken fin blomma du visar!!!!!
Ååååhh... du...vilken trotjänare den där diskmaskinen har varit!!! Men hur duktig den än har varit brukar det inte vara så himla kul att lägga pengar på en ny... Menar...TÄNK vad man SKULLE kunna handla istället!! Hoppas du inte har det tänket!! Allt gott! //Linda

Galleri Hönshuset sa...

Hej i stugan. Loppor? Urk. Det lät inte trevligt. Visst är det förbannat irriterande när maskiner går sönder, för det handlar alltid om så mycket pengar. 28 år?, ja då är det nog dags. ;)Ha det så gott vännen. Kram Pirre

A home far away sa...

Det låter tråkigt med diskmaskinen, finns ju roligare saker att lägga pengarna på:-) 25 grader i vattnet, det är ju nästan Singapore temp. det, va härligt!

Ha en fin dag
Kram Gunilla

Vecka - Vecka sa...

Visst är det härligt då det är varmt, och fint! Ännu har jag då inte tagit mig till någon strand ändå.. vi har så lång väg..

Vår diskmaskin slutade också plötsligt att fungera för, ja, kanske fyra månader sen.. men vi har diskat för hand sen dess, men nu börjar det nog lite ta på krafterna..

Ha det bra! Kram,Lotta

Lilla huset på prärien sa...

Åh "surt sa räven". Ni behöver verkligen en ny diskmaskin det ser man ju, och det är ju bra att den har fungerat så länge som den har. Men det är ändå tråkigt med sådana utgifter, vad tycker du?

Kram J

hemtrevnad marie sa...

Alltid trist med oförutsedda utgifter!!
Men man måste ge diskmaskinen en eloge som orkat såå länge!!
I vårt förra hus varade den i 10 år.
Synd att man inte kan komma upp till er försäljning.....
kram

NICOLINAS BONING sa...

Jag har setat här och småflinat åt dina "vita"/ljusgrå utemöbler...vilken tur att du fick som du ville;-)
Hanna i "Det stora grå huset" har gjort en bra beskrivning i sin blogg på lampkjolar med bilder och allt så där ser man riktigt bra hur man ska göra...
Lycka till med syandet:-)
Kramar/Birgitta

Desirée sa...

Hihiiii...när älgmulesylta var inte så gott, så det blir inte att jag gör det igen. Men man måste ju prova! Boris Jeltsins älgmulesoppa kanske var godare, vad vet jag? =)

Vitt är vackert sa...

Det var ingen d�lig diskmaskin, att ha k�mpat s� l�nge, kan v�l f� vara v�rd att f� g� i pension nu d�.;)

Trevlig blogg du har!
M�ste kika vidare h�r.

Kram!

Living by Milla sa...

Bra kämpat av diskmaskinen.. 28 år är inte dåligt!

Vad bra att du fick lite fakta om älggrässaften så ni kan inta den med måtta.

Varm kram
Camilla

Lilla Blanka sa...

Hej Ullis!

Tack, vad du är snäll! Alltid så goa kommentarer.

Oj vad du har fått doftrankan fin, helt otroligt att den är så översållad med blommor!

Oj häxbrygden verkar spännande!

Kram
Mia

Hagbacken sa...

Åh hallå vännen...ville bara tacka så mkt för dina fina kommentarer och visa att jag varit in...hoppas migränen har släppt!

Sitter på jobbet, så det blir en min-komm...

Kram Linda

Hanna i Det stora grå huset sa...

Hej Ullis!

Så himla trist med diskmaskinen! Men 28 år är ju inte helt fel. Tvivlar på att en ny håller lika länge. Nu för tiden ska det ju inte vara lika bra kvalitet på saker, då köps det ju för lite...

Här har det också regnat lite, alldeles galet mycket i förrgår faktiskt. Skulle gärna ta lite mer nu i natt faktiskt!

Superfin doftranka du har där. Mina blommar aldrig efter ett par veckor hemma hos mig. Vet inte vad jag gör för fel. Allt kanske.

Låter inte något vidare med lopporna hör du. Hoppas att ni slipper dem!

Sköt om dig tjejen!
Kram Hanna

Millygarden sa...

Hejsan hoppsan!

Hejsan Ullis!
Nu är jag tillbaka i sweden igen! Doftranka är så fina..du tycks ha gröna fingrar som fått den att blomma så fint...hoppas verkligen att lopporna håller sig borta!! Tjatigt med diskmaskinen ingen rolig utgift men ett måste och inte så illa att den gamla hållt så länge som 28 år.

Kram Marina

alidas sommaräng sa...

Hej! Visst känns det hopplöst när en pryl går sönder som man bara inte kan undvara- dessutom blir det ju kostsamt och extra utgift när man inte räknat eller vill ha det.Men man får väl glädjas med en ny som är energisnål, :o) och att den hållit i 28 år-helt otroligt!Vilken vacker doftranka!! och den doftar ju såå gott! Kramar Laila

Linda sa...

Hej! Åh vad tråkigt att maskinen gick sönder och dyrt.. Men den har ju gjort sitt och kämpat på länge nu! :-) Kanske kan ni hitta någon ny nu när det är rea överallt.

Jättefin doftranka! Mina blommor lyckas aldrig överleva... Jag har nog inte så gröna fingrar som jag skulle vilja ha! :-)

Hoppas det går bra att sy, jag tänkte börja med mina gardiner nu i helgen då jag är ledig. Det ska bli spännande, har inte sytt på evigheter.
Ha det så bra, så hörs vi. Stor kram Linda!

Anonym sa...

Hejsan!

Tusen tack, kul att du gillade fotona!

Hur var de gamla bilarna i Rättvik då?

Ha det gott i värmeböljan!

Kram Bodil.

karofina sa...

jag kom på ett ställe ni måste åka till när ni är nere. kristianopel! där finns en gammal ringmur som går runt den lilla mysiga byn som har en massa fina butiker, ett rökeri och en mysig rosengård! slå upp det i kartboken den ligger nog en mil från stugan!

kram på dig och hoppas verkligen ni får det kanon nu!

kram!

lilla h sa...

Ljuvlig doftranka! Och så många blommor, den måste ha det finfint! Kan tänka mig att du pysslar och pratar med den så den trivs!

Synd att diskmaskinen inte orkar hänga med längre, det finns ju roligare saker att lägga pengarna på. Men tänk ändå vilken kvalitet det var på vitvarorna förr! Mina föräldrars tvättmaskin gick sönder häromdagen - efter 27 års tjänstgöring. Nuförtiden håller väl såna grejor inte ens hälften så länge...

Ha det bra i värmen och passa dig för lopporna!
Kram Helena