lördag 30 augusti 2008

LEVA PÅ LANDET

Så heter ju min blogg. Anledningen är ju att jag verkligen bor på landet i en liten dalaby. Vi är ungefär 200 st som bor här året runt, men sommartid är det säkert dubbelt så många. En gång i tiden så var här både skola och handelsbod men nu finns inget sådant utan här i byn lever och bor vi. Vi har ju en bonde som har mjölkkor och sedan finns det många får och hästar.


(Utsikt från vår postlåda)

I många byar häromkring har det varit så förr att man levde i samma by hela sitt liv. Denna by har det tidigt varit så att många har varit ute och rest i både landet och världen, så det finns mycket intryck och skildningar. Vi har bl. a. ett museum där en av bybornas saker som han samlade på sig under sin livstid finns.

Barnen går i en liten byskola tills de börjar 7:an. Alla åker buss för de har ca 7 km till skolan, men resan är fin för den gå genom flera små byar. Ska vi handla så har vi en mil till närmsta affär, helt ok, men det gäller att planera. Tidsmässigt tar det en stund att åka eftersom det bara är 50 hela tiden och smala vägar.


(Utsikt från vår postlåda åt andra hållet)


Det är ljuvligt att det är alldeles tyst. Vi hör inte bilarna från den större byvägen utan här är det ljudet av fålgar m.m. som låter, väldigt avkopplande alltså.

För vår familj passar detta liv utmärkt. Ingen av oss har behovet att bo på annat sätt just nu i våra liv. Sedan är det ju inte helt fel nu när den äldste fyllt 15 och kan åka moppe till sina kompisar.


(Från vår altan en sommarkväll)


Vi bor ju där många har sin fritidsbostad för här är det många som tillbringar hela sin sommar. Det är också kul för mina killar har många kompisar som är här jättemycket så fort de är lediga, vilket innebär att de är nöjda att vara här hemma hela sommaren.

Varför skriver jag om det här då? Hade ju egentligen inte alls tänkt det men blev så glad att läsa om hur andra uppskattar "landet". I går fick jag ett mail från Petra som skirver på SvD-blogg om inredning. Hon hade skrivit om "Godis för stadtsråttor" och där fanns min blogg med i sällskap av Hemma på landet och Livet i byn. Jag tillsammans med två av mina absoluta favoritbloggar som jag tycker har så mycket mer än det lilla jag skriver. Måste tacka dig Petra för detta, betyder oerhört mycket för mig. Ni kan läsa inlägget här http://blogg.svd.se/sommarhem. Petra har också en egen blogg som ni hittar här.


Lovade ju att visa ett bättre kort på den fina ramen jag vann och här kommer det.





Har också fått denna utmärkelse av Stina, Karro och Linda.





Tusen tack tjejer ni är för goa ni. Blir så glad för varje jag får. Den kommer tillbaka direkt till er. Har ju fått den förut och redan skickat den vidrare så jag gör det inte denna gång.



Denna vecka har det blivit mycket. Barnen har gått sin första vecka och jag känner mig trött och snurrig. Vad ska så mina små stackars elever göra? Har en lugn start på veckan då jag ska på utbildning. Alltid kul när det är sådant man själv valt.



Ha det riktigt bra i helgen!



Kram Ullis

72 kommentarer:

Grodmamman sa...

Härliga bilder du visar! Jag kan tycka att det är jätte mysigt på landet, men jag skulle inte kunna bo där jämt. Är för mycket stadsmänniska för det!:)
Kram

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Jag tycker ni ser ut att ha det heeelt underbart där ni bor på landet!

Själv är jag ju född i Stockholm och trivs med den pulsen ändå hade jag helst velat bosätta min på landet låååååångt ifrån grannar... Under fyra år hade vi vårt torp som verkligen låg perfekt och där tillbringade vi varje ledig stund. Jag är ju precis som du (men varför skriver jag det egentligen, det vet ju du*fniss*) lärare och har ju en hel del ledig tid. Men så utökades familjen och vips behövde vi större bostad. Det resulterade i att vi köpte ett hus som många tycker ligger på landet men jag har svårt att hålla med...!Det ligger i ett samhälle... utanför den stora staden. En kvart med bilen så är vi inne i storstan med allt den har att erbjuda och ändå har vi den storslagna naturen runt omkring oss. Torpet var vi tvungna att sälja för att få både tid och ekonomi att gå ihop och det är väl min stora sorg, för saknaden efter mitt lilla röda soldattorp med vita knutar på närkesslätten är enorm!!

Oj, hur kom detta att handla om mig...(åh vad jag är ego*fniss*

Vad kul att du blev omnämnd av Petra!! Alltid roligt att få lite credit för det man gör. Och du är verkligen i gott sällskap!! Både Livet i byn och Hemma på landet är ju superhärliga bloggar!!

Grattis till omnämnandet och till dina awards. Det är du klart värd!!!

Kram Annica

Anonym sa...

Att leva sitt liv i en liten by på landet skulle jag inte byta bort för alla pengarn i världen. Jag älskar det liv vi lever och det passar oss perfekt.

~Livet i byn

Tinnar och torn sa...

Va kul att få höra lite mer detaljerat om hur ni bor. Låter jättemysigt. Jag bor ju inte riktigt "lika mycket" på landet som du gör men utanför en liten ort. Saknar inte storstadspulsen alls.Ha en jättebra helg. Kram Petronella

Ps Grattis till tidningsnotisen :o)

Änglahem sa...

Åhhh...suck...så vackert ni bor!!! Förstår att ni trivs där!, skulle inte haft något emot att själv bo så som ni....tur att man får drömma iaf. Vi bor iofs i en liten by vi med, men inte tillnärmelsevis så fint som ni!!! Här bor också bara ca 200 personer, byskola har vi på gångavstånd, men där får de bara gå t om 3:an sen blir det skolbuss till en betydligt större skola i samhället 4 km härifrån. Men vi trivs också på landet, har väldigt svårt att tänka mig som stadsbo igen. Skulle ju vara för New York då....kontrasternas mästare är jag*fniss* 200 mot ca 9 milj. äsch det är väl bara en liten bisak*fniss*.

Vad kul att du blivit nämnd i tidningen! Verkligen roligt, men nu ska du inte trycka ner dig själv här...din blogg är precis lika härlig och fin som Stinas , (Livet i Byn har jag faktiskt aldrig besökt, får väl ta och göra det nu då)...bara på olika vis. Men det är väl tur att inte alla är lika för då hade det ju inte varit så stor mening med att blogga ju.

Grattis till dina Awards!!!

Hoppas ni har en fin helg!
Kram, Ulrika

Stina sa...

Ja, visst var det kul.
Glad så det blev värre med yrseln tror jag. Haha...
Puss

Gårdsromantik sa...

Visst är det härligt med vidderna på landet!

Är ju både sommar och åretruntställe.

Bilden du såg är mitt blivande sovrum - om allt blir som jag tänkt.
Du vet man visualiserar och så blir det så.

Kram Maud

Morfars bod sa...

Vilken trevlig blogg du har,kul att se fler som bor i lite "nyare" hus
med gammal stil.
Hit kommer jag tillbaka fler gånger.
Mvh,V
www.vildatanter.blogspot.com

Levindas Värld sa...

Hej!

Åh va härligt du bor, bara naturen som granne *mys*. Så vill jag också bo, är inte heller nån stadstjej. Jag vill bo på landet och höra fåglarnas kvitter istället för bilarnas brummande och jag vill inandas naturens dofter istället för motorns bensindoft. Så ska det bli en dag, det är ett som är säkert *ler*

Ja visst är det hemskt spännande att gå och vänta på VitaGåvor paketet, och ännu mer spännande när man fått det och vill veta av vem...hihi!

Jadu, bilderna vet jag inte var jag har hittat, på internet nånstans. Jenny med bloggen JemaRose brukar bjuda på många vackra bilder och länkar till bra bildgallerier, har fått en del bilder därifrån så kika in hos henne vettja!

Fortsatt trevlig helg,
kram!

Lilla huset på prärien sa...

Vad häftigt du! Stort grattis till dig.

Jag tycker själv att landet är så romantiskt men för mig har det blivit någonting mitt emellan. Bor i en liten by (ganska liten) ca 2 mil från en större stad. Det är lagom för mig just nu i alla fall. Men i somras var jag uppe i Dalarna och då blev jag alldeles grön av avund på alla små vackra torp som finns där! Skulle kanske haft ett torp jag också... men just nu mäktar jag inte med mer jobb... detta huset behövs verkligen fixas till innan någonting sådant tål att tänkas på.

Lyckos dig som får bo så fint!

Kram Jenny

Malin sa...

Hej!
Jag tycker det låter helt underbart att bo som du gör! Skulle kanske inte vilja bo exakt så långt från allting, men nog skulle jag kunna bo mera lantligt än jag gör idag. Men min sambo är en stadsråtta, så vi får kompromissa =)
Kramar Malin
Ps. vad kul att bli omnämnd i svd!!

Elzie sa...

Ni bor helt ljuvligt vacker därute på landet. Åtminstone sommartid säger säkert en del, men jag och gubben har alltid velat bo på landet. Men eftersom vi träffades sent i livet och eftersom husen är tre-fyragånger så dyra mot det vi har nu så får vi avstå. Men det har alltid varit en dröm. Såväl sommar som vinter. Älskar när det är tyst och lugnt.
Grattis till omnämningen i tidningen. Förstår du nu att vi tycker att din blogg är fin???
Hoppas ni har en riktigt skön helg.
Kram Elzie

tindra lite mera sa...

Precis så där skulle jag också vilja bo,underbart!

Tack för orden inne hos mig,du får kika in snart igen och se det färdiga resultatet!
Ha en bra helg du med!
Kram Katarina

♥ Fyra årstider sa...

Vi bor nog rätt lika du och jag. Långt ute på landet med hagar, skog och sjöar. Jag älskar mitt hus och den plats jag bor på, mitt hjärta finns här nära vår by. Kan inte tänka mig att bo i staden förrän jag blir pensionär.
Kram Lotta

Dicksonska våningen sa...

Hej!
Jag är lite nyfiken på vad det är för vatten på bilderna? Är det Siljan ni bor bredvid?
Jag minns att vi fick åka på en bussresa med skolan, och fick då se en massa fina byar och lärde oss om trakten. Jag gick ju i skolan i Leksand ett år...
Nu har vi grejat mycket hemma i helgen. I veckan kommer muraren och hjälper till. Sedan ska det dräneras klart!! Äntligen!
Kram Annika

Anonym sa...

Klart din blogg ska uppmärksammas, den är jättebra och en skön verklighetsflykt för oss stadsråttor! Kram

Dicksonska våningen sa...

I Leksand finns en skola som heter Barkdalsskolan och där läste jag en s.k KY-utbildning. Den hette "Handel & Affärsmannaskap, inriktning Entreprenör". Det var en ett-årig starta-eget-kurs med en hel del praktik. Jag var inneboende hos en dam som bodde strax utanför "Noret" - centrum. Jag cyklade längs med Siljan för att komma till min skola :) Vackert värre!
Kram kram

Linneagården sa...

Hej hej Ullis.
Det är väl riktig livskvalité att få bo på landet, bara att vara glad & njuta. Kul att du fanns med som tips på blogg, alltid kul när man "känner igen" någon blogg som det tipsas om i tidningar osv.
Jag surfar på bloggar & tradera ikväll, då guben jobbar natt...

Varm kram & ha det bra.
Just...du kanske ska ta & plocka fram lite gammalt pressglas & njuta av det me´ *blink*

Kram /madelene

Jenny Oak Fae sa...

ROLIGT att du kikade in på min blogg, du är VARMT välkommen åter!

: )

KRAM, Jenny

<3

hemtrevnad marie sa...

Visst är det härligt att bo på landet , det skulle jag inte heller byta bort!!
Vi bor nog ungefär om ni, fast barnen har bara 5 km till skolan.
Men 1mil till närmsta affär, förr hade vi lanthandel här i vår by.
Fast Dalarna är ju såå vackert, som du vet mitt favoritlandskap, så om jag vore rik skulle jag skaffa en stuga där på stört!!
Du har inte möjligtvis nån liten lekstuga som jag kan få hyra in mig i väl?? haha!!
Ha en fortsatt härlig helg!
kram

Södralycke sa...

Visst är det härligt att bo på landet...
Både jag och maken är uppväxta på landet, vi bodde några år i ett mindre samhälle och sedan några år i Växjö. Nu bor vi på landet sedan 4år och skulle aldrig vilja flytta härifrån!! Även om vi trivdes i stan, så var det som att komma hem när vi flyttade hit :) Att bo på landet är verkligen livskvalité för oss. Nu har vi 15 min bilresa in till stan, det är precis lagom!

Hoppas du får en fortsatt skön helg! Kram Johanna

Solsjö - Under en vind sa...

Vilka fina bilder och vad fint du beskrievr ert boende och sättet att leva! Jag känner igen delar av det..bor också å en mindre ort, men här finns ca 1000 boende och btuiker mm på orten...men mycket är ändå likt!

ha en go söndag! Kramar!

Viola sa...

Hejsan, vad roligt att få läsa om din hemby. Det verkar vara rena idyllen. Är själv på landet i lugnet och detta är vårt vattenhål att samla energi. Snart är det en ny måndag med elverna och veckorna rinner bara iväg redan. Ha en fortsatt skön helg, kram Viola

In my house sa...

Hej hopp,,,, vad snäll du ä.... Kramar j

Dicksonska våningen sa...

Hej!
Jag var inneboende i ett hus strax innan man körde över bron till centrum. Om man kom söderifrån alltså. Jag försöker komma ihåg vad som låg i närheten så jag kan förklara bättre... hmmm... Men gatan hette "Pipblåsarvägen 5" i alla fall :)
Kram kram

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Javisst är det stor skillnad på hallens utseende. Från mörkt, grönt och blått. Till ljust och fräscht:) Men nu ska jag bara komma på vad jag ska skriva på min lilla väggsnutt... Kanske har du någon bra idé. Gärna något som verkligen välkomnar både oss och våra gäster:)

Kramkram
Annica

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Tack! Jag får gå in och kolla!

Kram
Annica

Galleri Hönshuset sa...

Hej Ullis. Härlig utsikt ni har vart ni än vänder huvudet ;). Visst är det härligt o bo på landet. Är själv född o uppvuxen i storstan men efter åtta år här skulle inte vilja, om jag tänker efter, flytta tillbaka. Dalarna ligger "liksom" i mitten. Nära till huvudstan, fjällen o mycket annat. Sätter man sig i bilden så tar det bara en kvart så är man inne i "Stora stan". Och det mysiga är våran byskola. 150 m från huset ligger den, det är så lyxigt! Nu babblar jag på....Men..ha en riktigt skön Söndag. Kram Pirre

Ofelias Hus sa...

Vad fint och stillsamt det är där ni bor, jag förstår att ni trivs.

Så intressant du skriver om er landsbyggd, jätteroligt att få veta hur du bor.

Kram
Anette

Levindas Värld sa...

Jasså du sitter och jobbar ikapp litegranna en söndag du.

Själv har jag precis sett klart filmen Spiderwick och den var hur mysig som helst :)

Kram på´re!

Anonym sa...

Det låter underbart att bo som ni gör! Så vacker natur runt knuten. Min dröm är att en dag bo mer på landet än vad vi gör idag. Men just nu passar det vår livssituation bättre att bo i detta härliga villa område!

Ha en fortsatt bra dag!
Kram Maria

Katta sa...

Låter ju helt underbart i din by. Gissa om jag längtar efter sånt lugn speciellt efter den galne grannens utomhusravefest i går som slutade med att polisen kom.Skulle vara så skönt att slippa sånt.Sen trafiken här, den är ju inte att leka med heller. Min son och de barn som bor i vårt område har skolskjuts till och med trean fast det inte är mer än ett pat km till skolan men en jättefarlig väg att ta sig. Tills han börjar fyran ska vi försöka flytta närmre skolan för att han ska kunna gå dit själv. Jasså du har två födelsedagskillar med i September. Min sambo fyller den tredje och sonen den femtonde sen dottern i mitten av oktober och vi har fler utanför familjen som fyller med.Allt på en gång känns det som.Ha en skön söndagskväll, kram Katta

Viola sa...

Hej Ullis, har lagt in dig på min favoblogglista, är rädd att jag glömmer bort dig annars, min lista är nu lång med bloggar jag besöker. Hoppas att det är OK, Viola

Hagbacken sa...

Hej vännen! Ni verkar bo på ett helt underbart ställe! Själv är jag nog alldeles för mycket av rännstensunge för att kunna bo så på landet.

Guud vad roligt att du blev omnämnd, stoort grattis till det!

Kram Linda

Sara sa...

Det verkar vara riktigt mysigt där ni bor. Jättevackra bilder. Vad roligt att du blivit omnämnd i så stora sammanhang, det förtjänar du.
Kram Sara

Dicksonska våningen sa...

Javisst var det Sonja som jag bodde hos! Tänk vad världen är liten... :) Får man fråga hur du visste det?
Kram kram

MiaMaria sa...

Hej!

Vackar bilder från landet!

Grattis till utmärkelserna!

Lycka till inne hos mig!
MiaMaria

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Tack för det! Sitter just nu och messar med min kollega om hur jag mår och hon tycker nog jag ska stanna hemma och gå till doktorn. Det halsonda har inte gått över och det borde det ju gjort vid det här laget kan man tycka. Halsfluss kanske?

Ha det så bra i morgon och tänk nu inte mer på problemet. Du får ta tjuren vid hornen när du är tillbaka men jag förstår att det "äter upp dig"! Jag är precis likadan!

Kramkram
Annica

Lime sa...

Det var verkligen jätteroligt att du varit omnämnd på Petras SvD-blogg. Grattis!

Ha en riktigt skön vecka!
Kram

stina sa...

Vad det ser lungt och fridfullt ut ,,,,har haft en diskussion med min särbo i dag ...vi vill ju gärna köpa ett hus men problemet är att han vill bo mitt i skogen och jag vill bo bredvid tunnelbanan ,,,,men när jag ser dina bilder så....
Nä jag sitter nog kvar i min lägenhet ett tag till och hus det har vi ju redan! Lite långt bort iof ....men till Bobans förtjusning mitt i skogen ,,,,och några tunnelbanor finns det ju inte i Serbien!
Ha det bra Kram Stina

Mjuka sa...

Får ett sådant lugn när jag läser ditt inlägg, ser jättemysigt ut där du bor. Min dröm är att få bo så, men min man är superstadsmänniska, skulle aldrig få honom dit :-)
Ha det bäst!! Jag har haft så mycket att jag inte hunnit försöka länka. Men skall försöka i morgon
kramkram M

In my house sa...

Ojojoj,,, nämen grattis för awards och den lilla reklamen som du fick... då måste ja gå in och kika...

- Jag tycker att de låter jätte härligt att bo som du skriver,,, jag har bott på landet hela min uppväxt med alla djur som nästan finns, och är en riktig bonnatös om jag vill!!!! ej rädd för att jobba el skita ner mig =) =) Men dock en nackdel, som du säger som jag tycker är lite skönt nu när man bor i stan, att man har nära till butiker,,, hux flux behöver man grädde el sugen på läsk! då har ja en butik precis inntill =)
- Vi kommer inte att bo här hela livet, utan vi flyttar nog till landet någongång!!!!
(nu är de ju extra bra, när bensinen är så dyr)

Många kramar j

Living by Milla sa...

Så vackert ni bor. Vi bodde på landet i 7 år innan vi flyttade till vårt nuvarande hus. Det var härliga år men också rätt så kämpigt med två små barn. Mannen jobbar i Dalarna så jag är mycket själv med barn och hus. Det blev en kompromiss så nu bor vi 5 km från stan men ändå med skogen som granne.
Vad kul att du har blivit omnämd, jag ska genast gå in och läsa.

kram Camilla

n o r d i n g å r d e n sa...

Va kul att din blogg uppmärksammas och ni bor verkligen otroligt vackert! Landet är verkligen ngt speciellt, för o även nacdelar givetvis men den utsikten du har skulle nog inte många tacka nej till.. Mari.

Dalatorpet sa...

Låter underbart!! skulle inte tveka att flytta till lite mer lantligt om jag hittade det rätta huset :-)

Vitt är vackert sa...

Kul att få veta lite mer om ditt ställe!!! Ni ser ut att bo underbart! Är också uppväxt och bor på landet och njuter av det! Särslilt nu när man har barn.

Formen till lampan är en lite äldre sockerkaksform tror jag. Har lite högre kanter än de nyare...
Hitta den på en loppis för jättelängesen.

Ha en bra vecka!

Kram Ellinor

linnea-maria sa...

Det är näästan så man kan gissa var du bor ;)
Jag bor också utanför ett turistgetto, det är tillochmed så att de sänker hastigheten genom byn till 30 på sommarn för alla turister som vankar mitt i vägen med glass i handen och kamera på magen. Jag bodde några år inne i stan men jag kände mig otrygg och trivdes inte i lägenhet. Ha en fin vecka /linnea-maria

Annika sa...

Visst är det härligt på landet.... här är inte sååå många hus men vi har allt några bakom ryggen... nära till skola o affär o jobb....men ändå inte detta att grannen ser rakt in.... gôtt... ramen var så söt... kul att vinna... har ju haft lite tur jag med.... nu ska jag till vävstugan en tur o imorrn väntar blodcentralen o affären... har ju ledigt 7 dar så nåt pyssel o lite "mockel" ska jag nog hinna med... Kram Annika

Anonym sa...

Grattis till utmärkelsen!

Kram
/Johanna

PiaMaria sa...

Oh vad vackert det är där ni bor!!
Vet inte om jag skulle klara av vintrarna på landet?...Vårar, somrar och höstar går nog.
Fast har man nära och kära i närheten går det nog säkert utmärkt bra?

kram Pia

Stina sa...

Pussgurka där...:-)

Hem och Lycka sa...

Gud så härligt det låter, och er utsikt är ju underbar.. kram!

Millygarden sa...

Så mysigt ni ser ut att ha det.....förstår att det måste vara härligt med lugnet långt bortom bilar och annat oljud! själv bor jag tätbebyggt med bilar in på hysknuten och sådär 4min till närmsta mataffär. Inte så fel det heller ibland!


Kramis Marina

karofina sa...

men oj vad härligt att uppmärksammas! men det kan man förstå, vi är ju fler som följer din blogg så ofta man bara hinner :)

fler o fler vill ju bo på landet numera, men vår önskan håller i sig och det har den alltid gjort. vårt drömhus ligger för sig själv nånstans i lugnet. kanske några grannar så barnen kan leka och så man inte känner sig helt ensam om nått skulle hända. sen är det ju en tjusning med att bo som vi gör nu i ett litet samhälle nära naturen.

åh, skylten kom idag!!! den är så jäkla fin och hänger redan på plats! ska visa nån dag hur bra det blev!

så tusen tack ullis! du e för go! den passar som en smäck i min nya hall!
kramar i tusen!

Monica sa...

Hejsan, som du ser är skylten på plats. Tack för dina kommentarer. Livet på landet är så mycket mer hos mig än bara ett hus på landet, det är hela tänket liksom med det mer genuina och något som varar längre, kanske egen odlad mat (läs i varje fall egen dill). Återvinning i den allra bästa bemärkelsen, att använda något som gått i generationer, känslan att hålla i något som andra människors händer gjort och format. Suck, ja mer än bara utsikten även om din är härlig.

Kram Monica som än så länge är stadsbo :-)

Livet och träning sa...

Ni bor verkligen jätte fint ,vilka härliga bilder du visar.Vi bor också på landet närmaste grannen bor ca 700 m bort ,det är så mycket träd ivägen så jag kan inte se dom.det är så lugnt och skönt att bo så här och barnen har alltid nått att göra.
Gratti så roligt att du blev nämd i tidningen.
Kram ylva..

junhe sa...

härligt att höra att fler trivs på landet =) varför trängas i stan allihop...när man kan få hur mucket plats man vill på landet *hihi*

ha dt gott/ kram junhe

K. sa...

Jag kommer ifrån Västanvik! :)

Titti underkalas-eken sa...

Vad roligt med omnämnandet av Petra på svd! Grattis!! Du undrade vart jag ska i Dalarna så jagkan berätta att jag ska till Rättvik! Mina föräldrar bor där sedan flera år och jag skulle flytta dit bums om bara sambon kunde få jobb där! Men han kommer nog för alltid vara fast i vårt svenska Silicon Valley; Kista. *fniss* OOOotroligt vackert du bor! Jätteroligt att du ville dela med dej av bilder från ert ställe! Ha en mysig vecka!! /Kram Titti
Vad

me and alice sa...

Tjingeling!
Vad vackert ni bor. Vi bor också riktigt ute på landet... Jag är en riktig storstads tjej, men trivs alldeles utmärkt ute på landet.
Grattis till dina utmärkelser och jätteroligt att du blev omnämnd iSvd!!!
kram Susanne

Titti underkalas-eken sa...

Vad kul att du bor i Leksand! Där är också himla fint! Vi var på den medeltida marknaden där i våras! Du kanske har tips på några bra butiker man kan besöka när man är i Dalarna? Jag känner till Furutorp och så Gruvgatan 13 i Falun. :D /Kram Titti

Titti underkalas-eken sa...

Oj! Ja det fanns ju en hel del butiker! Vad roligt! Tack för tipsen! /Kram Titti

Inspiration i vitt sa...

Det ser väldigt stilla och harmoniskt ut där du bor och vad härligt med tystnad, det kan jag sakna så iblad.Tänk vad trött man blir på alla ljud som man har i örat för jämnan.
Så oerhört roligt att du blev nämn i svd och grattis oxå till utmärkelsen, den var du så värd.
Kram till dig/Ingela.

Anonym sa...

Ser så mysigt ut där du bor. Gillar verkligen att bo på landet. Grattis till att du blev omnämnd i svd. Verkligen roligt.
Kram

Anonym sa...

Svar: Visst är den fin. Är riktigt nöjd och måste säga att jag hade riktigt tur att jag fick just den nu när jag sett hur andra lägenheter kan se ut. Nu ska jag snart iväg till min första föreläsning!

Ha en bra dag!

Kram
/Johanna

Desirée sa...

Grattis! Visst är det härligt att bo på landet, jag skulle inte byta det för en våning på Manhattan ens. Lugnet, dofterna, ljuden och alla djuren. DImman över fälten. Härligt! Kram och ha en bra dag.

Svenska inredningsbloggar sa...

Härliga bilder du visar!
Vi flyttar nog ut på landet när barnen har gått klart i skolan och vi bara längtar...ler
Kram irene

Malin sa...

Hej Ullis!
Tack för din snälla kommentar. Ska försöka vila lite och ta det lugnare.
Hoppas allt är bra.
Kramar Malin

Dalatorpet sa...

Du har en utmärkelse hos mig :-)

Mjuka sa...

Titta in til mig!!!
kramkram M

Hagbacken sa...

Fick ett jättebra tips ang att göra strutar av Jenny, Jema Rose..kolla in till henne!

Kram Linda

Anonym sa...

Hej Ullis! Vad roligt att läsa lite om byn, och vilka fina vyer!

Och så otroligt roligt att du blev omnämnd i så stort sammanhang! :-)

Jag har ju också bott i Leksand, längtar tillbaka till landet, även om Borlänge inte är så stort så saknar jag lugnet och naturen. Vi kommer nog snart att börja leta hus längre ut på landet. Jag trivs bäst där.

Roligt att gå på utbildning, lycka till med det!

Hoppas du får en fin vecka! Kram Linda