lördag 28 juni 2008

NYTT PROJEKT

Idag är jag såååååå nöjd. För det första har det ordnat sig med boende för oss på semestern. Tack alla som brytt sig och velat hjälpa till. Nu hade vi jättetur och ska bo i Karros farmors stuga. Om ni tittar in till Karofina så kan ni se den gulliga stuga. Vi är jätte tacksamma för att du hjälpte oss att fixa det.

Den andra orsaken till att jag är nöjd är att nu finns det ingen synlig furu i min tvättstuga längre. Allt är numera vitt. I torsdags hade jag ju planer att jag skulle fixa och dona lite i tvättstugan så det skulle bli mysigare. Hade lite svårt att somna och låg och funderade på hur jag ville ha det. Fick då en sådan där tanke att jag kanske skulle lasera taket, fönstret och dörren i vitt. Tänkte sedan att nej det blir för mycket att göra.

När jag sedan vaknade i går hade jag klart för mig hur jag vill ha det. När jag nämde för mannen att det skulle kanske vara vitt på all furu sa han att gör det då. Så i går var jag och handlade färg och lite saker som jag ska piffa med. Var bland annat på Lop-Nor i Leksand. Har du vägarna förbi måste du ta en sväng dit (öppet mån- fre 12-18 och lördag 10 - 13). Inget loppis där allt är så där billigt, men saker i massor. Jag menar verkligen i massor. Det är till och med så att saker är travade på varandra. Hade ingen kamera med mig så jag kan tyvärr inte visa några bilder. Om du åker dit så glöm inte överåningen och även ut på ladans övervåning. Jag kunde ju förstås inte låta bli att handla.

080628 005

Det blev ett lakan som jag funderar att göra gardin av.

080628 006

Och ett litermått som jag satte en hjärtan på tråd i. Passar utmärkt på min farstubro.

I går kväll strök jag hälften av taket i tvättsugan. Bara det gjorde stor skillnad.

080628 003

 

Nu är hela taket klart samt fönster och dörrlister.

080628 011

När jag nu har fått taket vitt ser skåpen mer gula än vita ut. Så i morgon ska jag gå lös på dem.

080628 004

När jag plockat bort allt för att kunna måla taket såg jag hur gräsliga väggarna såg ut. Så sedan blir det väggarnas tur. De är i dag målade i bruten vit med grön brytning. Har aldrig gillat den färgen men stått ut i 8 år sedan vi renoverade sist.

Det hela kommer alltså att sluta med en storrenovering istället för lite piff.

Ha en fortsatt bra helg!

Kram Ullis

torsdag 26 juni 2008

BESÖK I TRÄDGÅRDEN OCH DÅLIG SEMESTERPLANERING

Idag hade jag tänkt att sätta fart i tvättstugan, men av det har det blivit ingenting. Vad har jag gjort då? Jo suttit framför denna burk, i stort sett hela dag. Vi har diskuterat ett tag om vi ska göra något på semestern, och gubben och jag har väl pratat lite hit och dit om vad vi skulle kunna tänka oss, men ingenting har blivit riktigt bestämt. Nu har han kommit på, efter att han pratat med sönerna, att vi skulle kanske åka söderut i början av augusti. NU!!!!

Jag vill gärna åka söderut, då jag upptäckt att många av er bor mer söderöver än vad jag gör och ni har visat så många bra ställen ni brukar handla på. Men hur ska vi hitta ett boende nu tror han, som inte kostar en förmögenhet??!!! Jag vill ju kunna handla också, fniss.


Så dagen har jag alltså tillbringat vid datorn inte för att blogga, utan för att hitta något lämpligt boende åt mig, gubben och våra tre gangstrar i norra Blekinge, eller Växjö - Kalmartraken. Det är ju inte det lättaste, kalla det dålig semesterplanering, men så blev det i år. Så har någon av er något bra tips, snälla maila mig och berätta levapalandet@gmail.com .


Har varit utanför dörren lite i alla fall för solen har skinit hela dagen. När den skiner blir vi exra glada, inte bara för att det är härligt utan för att vi har också solpaneler som extra energikälla. De är ju inte det vackraste som finns men mycket effektivt.


Många av er visar ju era fina rosor som ni har i trädgården, det kan inte jag göra, för är det någonting som det finns alldeles för lite av i min trädgård så är det rosor. Har några små morsdagsrosor, som jag fått vid morsdag under några år. De har jag sedan planterat ut och de växer och blommar. Här kommer ett litet collage av vad som finns i min trädgård. Blandad kompott med andra ord.

collage

Vi har också haft ett litet besök i trädgården. En liten sötis som inte har vett att vara så rädd.

080626 011

Ser ni den bland stenarna?

080626 008

Det är kanske lite lättare att se den lilla harungen när den ligger vid stammen.

När jag var till postlådan idag såg jag att grannen hade fixat lite vid deras infart, tyckte den var så härlig så jag var tvungen att ta en bild.

080626 031

Har fått två till utmärkelser. Den första är från Annica i Mitt liv -Mina drömmar. Du ska veta att jag uppskattar det väldigt mycket.

award_from_malin
Skickar den tillbaka direkt till Annica och så till dessa fyra:

Alidas Sommaräng

Linnea på landet

Små Glädjen

Linneagården

Den andra kommer från En grodmammas vardag. Blir så glad att ni är så många som uppskattar det jag skriver.

sweethome_blogger_award

Skickar den tillbaka direkt och sedan vidare till

Lantliv i lägenhet

Lilla H

Med utsikt över sjön

A Mouse in A House

Ha en riktigt skön fortsättning på kvällen.

Kram Ullis

tisdag 24 juni 2008

LYCKA OCH UTMÄRKELSE

Här kommer ett litet tillägg till inlägget här nedanför. Har också fått denna utmärkelse av Sara med bloggen Sara med flera.
Det värmer så mycket. Jag som mest började blogga för min egen skull, för att det var kul att prova. Nu känns det så betydelsefullt med alla era goa kommentarer, som gör vardagen lite lättare. Jag har verklikgen saknat dem när jag inte kunnat blogga. Nu verkar det som om vi hittat felet, i en kabel i väggen, mindre kul, men det går att fixa.

Skickar inte denna vidare till någon mer, då jag redan valt fem bloggar som gör min dag.

Ha en bra dag! Kram Ullis
__________________________________________________________Äntligen har jag möjlighet igen att komma och hälsa på i era bloggar. Har inte kommit ut på nätet på flera dagar igen, men nu har jag fått låna en bärbar dator som jag kan koppla direkt till modemet och då funkar det. Nu återstår det att prova om det är fel på kablarna som är dragna till den andra datorn eller om det är vår dator det är fel på.


Idag har jag varit till Rättvik i ett ärende. Måste ju då passa på att besöka

Lisas butik, Furutorp.Hon har så mycket härliga saker i sin butik och mer ska det bli. Det blev inte så mycket köpt idag, men jag hittade precis det jag letat efter för att piffa till farstubron lite till.Det blev ett hjärta och......

en kanna.


Så här blev det när det blev klart vid bordet.


Jag har fått en utmärkelse från Helena som har bloggen
Lilla h. Jag blir så jätteglad för den behöver jag just nu. Det här är hennes motivering:


Ullis som skriver om inredning och livet i en liten by i Dalarna i bloggen Leva på landet. Hon bjuder på roliga texter och härliga foton, bl a trädgårdsbilder och före- och efterbilder på loppisfynd som hon förvandlar.


Jag blir så glad när jag läser det. Ett jätte stort TACK till dig Helena.

Det är svårt att bara välja fem stycken som jag ska skicka den vidare till, men jag har i alla fall valt följande:
Nettan, Bjurtjärnsvillan
Hanna i Det stora grå huset
Camilla,Millas hem
Stina Hemma på landet
Pirre, Galleri Hönshuset

Ni är några av många som inspirerar mig väldigt mycket. Nu ska jag ägna flera timmar åt att läsa ikapp allt jag missat.


Sköt om er allihop!
Kram Ullis

lördag 21 juni 2008

MIDSOMMARFIRANDE

Igår kväll hade vi en mysig kväll med några vänner och deras barn. Det blev god mat och gott vin. Dessutom blev det ganska sent.

Men det var bara att kliva ur sängen i morse för kl 10 skulle vi hjälpa till att binda kransar m.m. till stången. Det var jättekallt på förmiddagen och det var tur att jag inte tog shorts och långtröja utan långbyxor och jacka.

Kl 15.00 var det sedan dags för avtåg till bystugan och resning av midsommar stången. Regnmolnen hängde på himlen men vi klarade oss helt utan regn. Det var ganska varmt och skönt så det gick att ha klänning utan att frysa. Däremot så hann vi precis hem innan det blev det både åska, regn och hagelskur.

080621 015

Bilden blev tyvärr inte den bästa då jag glömde kameran hemma och fick ta ett kort med mobilen. Min mobil har ingen vidare kamera. Men ni kan ju se att det är bara en tidsfråga innan regnet kommer.

Här där jag bor är det ju en flaggstång som man dekorerar på olika sätt. Hjärtat är ju en symbol för lycka, sedan har vi ju också granar som sitter på stången.

Hoppas ni får en fortsatt skön helg!

Kram Ullis

fredag 20 juni 2008

TREVLIG MIDSOMMAR

Här är det väl typiskt midsommarväder idag. Solen skiner den ena studen och i nästa så regnar det. Vi firar ju vår midsommar här i byn i morgon så dagen blir lugn.

Har klätt min lilla midsommarstång idag i alla fall. Har fått den av en kompis som gjort den. Den passar så bra att stå på trappen.

080620 002 

Vill med detta inlägg önska er alla en

TREVLIG MIDSOMMAR!

Sköt om er allihopa och ha det riktigt bra.

Kramar Ullis

onsdag 18 juni 2008

SEMESTER OCH MIDSOMMAR

Nu har jag fått min efterlängtade semester. Jobbade sista dagen idag, sedan har jag varit och ätit med några gamla jobbarkompisar. Vi brukar försöka att ses lite då och då. Det känns så skönt för det känns som det var i går vi träffades, fast det var ett helt år sedan sist.

Vi har fortfarande problem med datorn. När jag ringde hem till mannen så fick han inte alls internet att fungera. När jag sedan kom hem så gick det bra på en gång, så nu har jag passat på att hälsa på hos många av er. Jag tror det behövs lite kvinnlig omtanke, fniss.

Fick tips av Hanna i Det stora grå huset hur man gör bildcollage så nu måste jag bara prova om det funkar.
I morgon blir det städning och sockerkaksbak till majstångsresningen på lördag. Här där jag bor firar vi midsommar i flera veckor. De flesta byar har sin egen majstångsresning, och då kan det ju inte vara samma dag som alla andra. Den första majstångsresningen var förra helgen, och den sista tror jag är ca två veckor efter midsommar. Vår by har alltid majstångsresning på midsommardagen.

I början av veckan blev i alla fall barnen lyckliga. Vår katt har varit borta över en vecka och de har saknat henne så. Äldste sonen har sagt hela tiden att hon kommer när hon kommer. När grannarna högre upp på berget ringde och sa att hon var uppe hos dem var han borta på två röda. Nu behöver hon äta upp sig och ta igen allt gos hon missat.

Hoppas att ni alla får en riktigt skön midsommar!
Kramar Ullis

måndag 16 juni 2008

DATORKRÅNGEL IGEN OCH LITE POJKRUM

Just nu blir det inte många inlägg. Vår dator vill inte alls ansluta till internet vissa dagar. Just nu håller jag tummarna att jag kan skriva klart detta inlägg innan den slår ur igen. Vi måste väl ta och installera om allting. Nu är jag inne på min sista arbetsvecka innan jag får semester, och det känns jätte skönt. Tack än en gång för alla era gullig kommentarer, de värmer så mycket.

Kom på att jag inte visat några bilder sedan jag gjorde klart äldste sonens rum. Det liksom de andra pojkrummen går ju i en helt annan stil än övriga huset. Här är det IKEA möbler som dominerar och det finns nästan inget vitt. Det som det finns mest av är björk och sedan lite svart.. Det har bara blivit lite småfix i detta läge för det ska både bytas golv, vitlaseras tak och tapetseras om. Det spar vi till vintern.

080521 014

Så här blev ju fönstret med svart fuskrullgardin. Har visat den förut.

080525 002

Iron Maiden är ju favoriterna så det måste ju sitta på väggen. Just på denna bild finns inget sängöverkast på. Han hade tidigare ett vinrött från IKEA men det är färgat svart nu.

080525 004

På vägen bakom soffan har han tänkt sig att ha två Iron Maiden posters. Det är väl lika bra att han får som han vill. Soffbord och bokyllor i björk.

IMAG0009

Här kommer också en bild från yngste sonens rum. Här är det pirattema som gäller.

Som sagt så går pojkarnas rum inte alls i stil med övriga huset. Det är viktigast att de är nöjda just nu och trivs.

Fantastiskt, hann skriva klart innan internet gav upp denna gång.

Om det inte blir något mer inlägg innan midsommar så får jag önska er alla en jätteskön midsommar.

Många kramar från Ullis

torsdag 12 juni 2008

SKOLAVSLUTNING

Det var några dagar sedan det blev ett inlägg. Den här veckan har det varit väldigt mycket. I morgon har mina barn och elever skolavslutning. Jag jobbar en vecka till innan jag får min semester. Det är så himla mycket man ska hinna med just denna vecka.

Jag vet inte vad det beror på, men avslutningarna kommer överraskande varje år. Man tycker att man har så himla gott om tid och sedan är det helt plötsligt sista veckan. Jag har som tradition sedan 14 år tillbaka att ha en liten träff och hej då stund med skolans sexor. Det spelar ingen roll vilken skola jag jobbat på. När jag bytt åker jag tillbaka till min gamla skola och träffar mina "gamla" elever när de slutar. Eftersom jag oftast har haft dem i 3:an och 4:an så har de hunnit växa på sig en hel del. Därför har vi väldigt kul när vi tittar på sådant de gjort när de gick hos mig och vad de tyckte, hur de skrev mm när de var mindre. De brukar också få en cd skiva med alla bilder sedan deras skoltid. Något de ser fram emot mycket.

Har nu plockat fram kläderna för i morgon. Det är väldigt lätt att veta vad man ska ha på sig för de flesta av oss personal har folkdräkter.

080612 010

Det är lite kul för jag jobbar på en skola i Leksand och det är ingen av oss som har Leksandsdräkt. Min kommer från Västerfärnebo, utanför Sala. Jag är ju uppvuxen i Sala och mormor var från Västerfärnebo socken.

Idag hade vi, pesonalen, brännbollsmatch mot sexorna. Det blev faktiskt förlust för oss. De var väl värda den segern. När matchen började sken solen, sedan blev det molningt och iskallt. Vädret är ju lite lurigt just nu. Det känns lite avlägset med värmen som var i helgen.

Njuter i alla fall åt alla blommor som börja slå ut i trädgården.

080612 003

Kaprifolen blommar

080612 004

liksom plymspirean

080612 005

och liljan.

080612 006

Tycker att gräslöken är så fin när den blommar.

080612 008

Hittade också en blomma i irisen.

Ha ett riktigt skönt veckoslut!

Kramar Ullis

söndag 8 juni 2008

HELG, DATORKRÅNGEL OCH FARSTUBRO

Det har varit helt underbart väder hela helgen och vi har tillbringat större delarna av dagarna vid badet. Det har blivit väldigt mycket sol och bad. Till och med jag har badat för det har varit 20 grader i vattnet. Varmt för att vara så här tidigt på sommaren och här. Glömde smörja in mig till en början i fredags, så jag har mest sett ut som en tomat, men nu börjar det övergå till brun färg.

Vi har också haft/har stora problem med vår internetuppkoppling. Den har inte fungerat på flera dagar, men just nu fungerar den så jag skyndar mig att göra ett inlägg. Man vet aldrig hur länge det går innan det slår ur. Det blev en tur till biblioteket i lördags så jag kunde kolla alla mail och hinna läsa några bloggar.

Som ni kanske sett i förra inläget så har jag fått en utmärkelse av Linda som har Lantliv i lägenhet. Hon är så himla gullig.

award

Skickar den vidare till Maud som har bloggen Gårdsromantik Havsviken och till Annica som har bloggen Mitt liv - Mina drömmar. Ni är så gulliga och inspirerar mig så mycket. Tack!

Här kommer de första bilderna från min farstubro. Det känns inte som det är riktigt klart där. Bland annat ska det stå något på hyllan under bordet, men jag har inte hittat något. Sedan får vi se vad som mer hamnar där.

080608 008

Har inte målat om något utan det har sett ut så här tidigare också. Har däremot målat rundstaven som vi har som vädringsställning. Den har varit träfärgad tidigare.

080608 009

Det har blivit två ljuslyktor från House doctor, som jag köpt på Små Glädjen. Blomlådan har jag också köpt ny nu. Pelargonen blommar inte just nu, men är full med knopp så det ser mest bara grönt ut. Million bellisarna som är blåa och precis har börjat att blomma syns inte heller.

080608 010

Så här blev bordet. Som ni ser blev det ingen duk. Lyktan och bunken är köpta på Små Glädjen de också. Här blev det både en vit och en röd pelargon tillsammans med murgröna.

080608 005

Nu blommar min pion.

080608 007

Jag har en till favorit i trädgården, min vita klint. I min trädgård är det mest vit klint och den blåa är väldigt sällsynt.

080608 006

Med en bild av min skogsbacke som vi har på tomten önskar jag alla en riktigt bra vecka!

Kram Ullis

torsdag 5 juni 2008

UTMANINGAR

Nu är man ledig i tre dagar och sedan är det bara en vecka till barnen får sommarlov. Som vädret är nu så känns det ju helt underbart. Nu blir det nog mycket bad i helgen och lata dagar i solen.

Fört vill jag tacka Linda som har bloggen Lantliv i lägenhet? Hon är så gullig och har gett mig denna utmärkelse. Hon är värd flera stycken utmärkelser hon med.

Jag har blivit utmanad av Maud som har bloggen Gårdsromantik Havsviken.

3 saker som alltid finns i mitt/min:

KYL: mjölk, ost och smör

FRYS: köttfärs, bröd och glass

SKAFFERI: Leksandsbrö´, spagetti och mjöl.

HANDVÄSKA: (Har ingen dagligen utan använder ryggsäck till jobbet) I den finns min stora tjocka almanacka, plånbok och skolnycklarna i ett snyggt nyckelband av Marimekkotyg.

SMINKVÄSKA: Mascara, plåster och lippgloss

BADRUMSHYLLAN: (Har ingen men har däremot ett stort skåp) Där är det fullt med saker, bl. a. hudlotion, deoderant och mer plåster

SKOHYLLA: Barnens gympaskor som börjar se ut som båtar, sandaler och makens jobbarskor.

FÖRRÅD: Allt som jag inte hunnit att sortera och som blivit utrensat, kläder som det inte är säsong för och barnes babykläder som jag ska spara.

HJÄRNA: Familjen och vännerna, allt som ska hinnas med, jobbet

JACKFICKAN/BYXFICKAN: Gamla handlingslistor, småpengar och mobilen.

KRYDDSKÅPET: Salt, vitlökspeppar och aromat

TRÄDGÅRDEN: Träd, flaggstång och torkvindan

KÖKSBÄNK: Brödburken från Bruka, mobiltelefoner på laddning, post

080419 002

FRUKTKORG: Äpplen, en gammal kokosnöt och sonens avpillade klisterlappar från äpplena.

Har även blivit utmanad av Helena som har bloggen Lilla h

Vad gjorde du för 10 år sedan?

Då var jag barnledig och hemma med vår yngste son som är född i januari. Jag fyllde 32 och hade varit gift med min man i 6 år. (Vi har varit gifta i 16 år i morgon. Gjorde det lätt för honom genom att gifta oss på nationaldagen, då kanske han skulle ha en chans att komma ihåg datumet. Annars kan han ju bli påmind av alla flaggor)

Fem saker på min Att-göra- lista

Fixa vår tvättstuga, hallen, rensa i källaren, måla utemöblerna och försöka få symaskinen lagad.

Godis du gillar!!!

Choklad, choklad och choklad. Gillar också lakrits

Saker jag skulle göra om jag var miljonär

Betala lånen, arbeta mindre så jag kunde få vara hemma och pyssla och mysa med familjen, resa till de ställen som vi vill besöka

Ställen jag bott på

Om man räknar från det att jag föddes har jag bott på följande platser, Morgongåva, Söderköping och Skara. När jag bodde här var jag så liten så det är år i mitt liv som jag knappt har några minnen från. Sedan blev det många år i Sala, innan jag flyttade till Falun för att läsa till lärare på högskolan där. Hamnade sedan en kort vända i Sala igen innan jag flyttade till Leksand. Här har jag bott i 18 år och i huset vi bor nu har vi bott 17 år.

Puh, nu fick hjärnan arbeta ordentligt i värmen. Måstes ta igen mig med något kallt att dricka.

Eftersom jag inte vet vilka som haft de här utmaningarna skickar jag dem vidare till de som vill ha dem.

Ha en riktigt skön helg!

Kram Ullis

måndag 2 juni 2008

HÄRLIGA MÅNDAG

Tänk att en måndag kan vara riktigt bra. Idag har jag jag skickat iväg mellansonen och gubben på skolresa i två dagar. Jag har varit med yngsta sonen (10-åringen) till Falu Gruva. Det var riktigt skönt att gå ner i den svala gruvan, och sonen tyckte det var jättespännande. När vi skulle hem blev vi dock stekta. Bussen var som en bakugn och alla hade väl syrebrist när vi stapplade av, men kul hade vi haft. När vi skulle åka hem tyckte vi att glass måste vi ha. Sagt och gjort så var vi och köpte var sin glass. Passade också på att köpa lite mer glass så vi skulle ha hemma. När vi kom hem sa jag åt sonen att han skulle lägga den i frysen och det lovade han att göra. När jag öppnade kylen en timme senare för att göra middag hittade jag glassen där. Det blev riktig mjukglass till efterrätt, och han kunde inte alls förstå att det inte gick att ha den i kylen.

Igår var det ju helt underbart ute. Jag tillbringade hela dagen med att måla. Passade på att måla fönstren i yngsta sonens rum samt vårt sovrum, sådant som blivit kvar när vi renoverat rummen vintertid. Äntligen är allt vitt och inte blandat vitt och träfärg. Passade också på att måla bordet jag köpt.

080602 008

Tycker det blev riktigt bra. Nu har jag bara svårt att bestämma mig för om jag ska ha någon duk på, och i så fall vilken.

080602 004

Vit och blå duk.

080602 005

Rosa och vit duk.

080602 006

Eller blå duk.

Vad tycker ni? Eller ska jag inte ha någon duk alls. Som ni ser lite på bilden är det vitt och blått på farstubron.

Det som står på bordet är en del av de saker som jag köpte när jag var på Små Glädjen i onsdags. Så klart kommer bunken från Miljögården. Om ni är till Insjön måste ni besöka Små Glädjen, en jättemysig butik. Titta gärna in på Lindas blogg så får ni se bilder från affären, klicka här så kommer du dit.

I morgon ska jag fixa blommor och plantera i bunken. Då får ni kanske se före och efterbilder av hela farstubron hur det blev. Vi får se om det blir klart.

Har också blivit utmanad av Annica som har bloggarna Galen i inredning och Mitt liv- Mina drömmar, och får gör ett försök.

Utmaningen:
Ta den bok som du har närmast dig. Öppna den på sidan 123. Hitta den femte meningen. Skriv ner de efterföljande tre meningarna. Skicka utmaningen vidare till fem bloggare!

Ok! läser just nu Camilla Läckbergs nya bok Sjöjungfrun. Sid 123 var det och femte meningen.

Då blir det så här:
Hon föll tungt ner i soffan och Maja försökte genast att krypa upp i hennes knä. Vilket inte var en lätt uppgift. "Hallå...hallå, ropade Maja högt med munnen mot magen.

Skickar utmaningen vidare till

Det stora grå huset

Lantliv i lägenhet

Gårdsromantik havsviken

Härliga saker

Södralycke

Ha en bra vecka och sköt om er!

Kram Ullis