torsdag 31 juli 2008

LITE AV VARJE

Här blir det inte tätt mellan inläggen just nu. Nu har gubben fått semester också så vi försöker hinna lite annat också. Dessutom har det ju varit så varmt så den tid vi inte gjort något annat har vi legat på stranden och badat.

Tror ni inte att jag åkte på en massa loppbett ändå i måndags. Bara jag, alla andra i familjen klarade sig, orättvist tycker jag. Får väl skylla mig själv när jag stod stilla på samma ställe i vattnet i en halvtimme. De hann väl sätta sig ordentligt då. Ena benet är fortfarande fullt med en massa kliande bett, hu.

I tisdags var vi till Rättvik och tittade på en massa fina bilar. Det är Classic Car Week där den här veckan. Vi åkte förstås i vår Buick från 1956.

080510 001

Det var jätte fint väder och väldigt mycket folk. Alldeles tjockt. Gick knappt att komma fram någonstans. Men en skön dag blev det.

003

I går blev det nästan en heldag i Falun. Mellansonen var till lasarettet. De har börjat en lungutredning på honom eftersom han har så inflamerade luftrör. Hittills har inga mediciner hjälpt, men han tycker att han mår jättebra och inte har några problem alls. Problemet är att han föddes sju veckor för tidigt och han lungor inte alls fungerade . Nu är tydligen hans luftrör så tjocka så det är som om han andas genom ett sugrör hela tiden.

När vi var till Falun blev det också en tur till Plantagen, så nu har jag äntligen köpt en lavendel.

016

Den hamnade på brunnslocket. Bredvid ställde jag tennfatet jag haft penséer i. De har blivit så fula så nu fick det bli ett betonghjärta, vatten och lite stenar i.

Igår kom också vår nya diskmaskin hem. Tror väl knappast att den ska hålla i 28 år, men några år vore kul.

011

Har också fått hem en sak jag ropat in på Tradera. En emaljerad ljusstake. Vit såklart. Med följde en liten söt tändsticksask klädd med notpapper och fin bild.

012

I mrogon och på lördag ska jag och grannen ha loppis tillsammans så får vi se om det går att bli av med lite till.

Ha en bra helg och njut ordentligt!

Kram Ullis

söndag 27 juli 2008

VÄRME

Det har ju verkligen varit varmt de senaste dagarna, men idag var det faktiskt lite skönare. Det har så klart blivit en massa bad och idag var det hela 25 grader i vattnet. Nu väntar vi bara på "lopporna". Tyvärr burkar det bli någon form av loppor i vattnet så har man otur kan man få som fullt av bett som liknar myggbett, och det kliar som bara den. På eftermiddagen blev det faktiskt åska så temperaturen sjönk en hel del. Dessutom kom det lite regn, men alldeles för lite för att all växtlighet skulle må bra av det.

080723 001

Det växer ju desto bättre inomhus. Måste visa en bild av min doftranka som är alldeles full av fina vita blommor.

080723 006

Har fått en kommentar från Stina med bloggen Sakletar Stina angående älggrässaften. Så här skriver hon:

Tänkte faktiskt ge ett litet tips.
Älggräs innehåller acetylcalisylsyra och skall inte intas i stora mängder! Man kan dricka te på älggräs för att bli av med feber och värk-ett gammalt "häx" knep.

Så ni får tänka på det som också har funderingar på att göra den saften. Vi fortsätter att dricka den för det är jättegott när det är varmt, men i måttliga mängder. Det räcker med 1,5 dl koncentrat för att det ska bli en liter färdig saft.

Annars blir det mest lite pyssel och plock. Vi och grannen planerar att ha en gårdsförsäljning fredag och lördag. Hon väver väldigt mycket och sedan målar hon sidensjalar. De är jättefina. Ska komma ihåg att fota dem så får ni se. Försöker också sy lite. Skulle vilja sy två lampkjolar, men måste fundera på hur jag ska göra för det har jag aldrig gjort förut. Dessutom har jag ingen att titta på.

I morse insåg jag att tusenlapparna skulle fladdra förbi här snart, inte på vår semester utan på en ny diskmaskin. När vi skulle köra den på förmiddagen tog den inte in något vatten. Det spelade inte någon roll vad gubben gjorde, så fick han inte igång den.

016

Men det kan ju också vara på tiden med en ny diskmaskin, eller vad säger ni? Den är från det att huset var klart, alltså 1980. Den har alltså funkat jättebra i 28 år!

Hoppas att ni alla får en bra vecka och tack än en gång för alla era goa kommentarer!

Kram Ullis

lördag 26 juli 2008

LÖRDAG

Tänk att det i alla fall blev riktig sommar. Här njuter vi på stranden. Badar och solar för fullt. Igår blev det faktiskt mest bad för det var så varmt på stranden också.

080724 014

Om ni undrar över repen med band på så är det för att hålla kanadagässen borta. Det fungerar riktigt bra.

I torsdags belv det dock inte något bad för min mamma och pappa var här hela dagen. Mamma fyllde 70 år så vi var till Rättvik och åt lite lunch. Vi var på Jöns Andersgården. Man kan ju inte klaga på utsikten direkt.

080724 012

Vi hade turen att sitta i skuggan så det var faktiskt inte alls varmt utan väldigt behagligt.

Jöns Andersgården har italiensk mat och är en gammal gård. Det är också pensionat.

080724 011 

080724 007

Det här såg riktigt mysigt ut.

Lite påfyllning med saker blev det också, för de hade med sig lite udda örgott som jag ville ha. Mormors allihop, fast en del har hon märkt om till mamma eftersom de inte var använda.

080724 016

Eftersom vädret håller i sig blir det stranden i dag också. Vi ska nu äta lite lunch och sedan ska jag njuta i solen och försöka läsa senaste Lantliv.

Ha en riktigt bra helg allihopa!

Kram Ullis

torsdag 24 juli 2008

MERA LOPPISFYND

Idag ska jag äntligen visa er vad jag köpte mer på byloppisen i helgen som var. Men först måte jag visa flaskan som jag köpte, den är nu fylld med Älggrässaft. Många undrar hur den smakar och jag måste säga att den liknar flädersaft. Nästa gång jag ska göra en sats, för jag kommer garanterat att göra den igen så ska jag ta mindre med vanilj. Alla i familjen även killarna tyckte den var god, speiellt när den är riktigt kall, läskande som bara den.

080723 006

Dessutom var den dryg, behövs inte alls så mycket koncentrat för en liter saft.

Nu då över till loppisfynden. Måste ju säga att det bara är en sak av de tre återstående sakerna som jag vet var jag ska ha. De andra två var jag bara tvungen att köpa.

Först till det köp jag vet vad jag ska ha. Det är denna gamla härliga stol. Tycker den är så fin. Vit kommer den nog att bli, tror jag.

080720 028 

Var på jakt efter just en stol och när jag såg den först så såg jag inte prislappen för det var fullt med saker på den. Tänkte att den är säkert jättedyr. Jag frågade och då sa hon 20:-. Det var ju inget at tveka på. Hade nog turen att den var kvar eftersom den var så full med grejer syndes den inte så bra.

Min andra sak kunde jag inte motstå för jag tyckte att den var så söt

080720 030

Denna lilla tavla lär jag i alla fall få plats med någonstans. 10:- kostade den. Vi får se hur jag gör med ramen, det beror var den hamnar.

Och till den sista saken som nog är det riktiga fyndet. När jag var runt på lördagen fanns det två stycken av denna sort hos på en loppis. Tyckte de var så fina men kom mig inte liksom för att fråga vad de kostade. Köpte tavlan där och var nöjd med den för tillfället. Kunde ändå inte släppa tanken, så när klockan närmade sig halv 3 på söndag eftermiddag tog jag en sväng till (loppisen slutaden kl 16). Åkte tillbaka till just den loppisen och när jag kom dit stod den här kvar.

080720 006

Tydligen passar inte alla saker ihop, men vad gör det. Tycker att den är så fin ändå. Den andra som han hade var egentligen ännu finare, men vad gör det. När jag frågade om priset sa han 100:-. Men direkt efter sa han, du kan få den för 75:-. Det var ju inget att tveka på. Tyckte att skivan var så fin, synd att den är lite skadad, så den kommer jag nog inte att måla.

080720 008

Möster och måttband är helt och i bra skick. Resten av skivan är lite nött.Var jag ska ha den har jag inte en aning om.

Nu ska jag försöka njuta i solen lite. Det blev faktiskt en tur till standen igår och det var riktigt skönt i vattnet.

Kram Ullis

tisdag 22 juli 2008

TREVLIG UTFLYKT

Hade ju lovat er att jag skulle visa de tre sista sakerna i det här inlägget, men det tänker jag INTE göra. Ni får allt vänta till nästa gång, tji fick ni.

Idag har jag nämligen varit på en jättetrevlig utflykt. Jag har varit och hälsat på goa Stina (Hemma på landet). Hon bjöd på förmiddagskaffe och visade mig runt. Det är så kul att få se rummen på riktigt och inte bara på bild. Hon har så jättefint och vilka bra lösningar de har kommit på till en massa saker. Mycket tips fick jag. Det var ju inte det enda jag fick, utan det blev träff med nästan hela familjen också, och en massa prat.

Självklart måste jag även ta en titt på hennes loppis och där sålde hon ju också sådant hon sytt. Några saker fick följa med hem denna gång, men jag är övertygad att jag kommer att handla mer av henne.

080722 003

Två örngott med fina bilder som jag ska ha i min kökssoffa och en fin vit duk med spets.

080722 004

Tre lavendelpåsar fick också följa med hem. Den ena ska min mamma få när hon fyller 70 år på torsdag.

080722 005

Och det här fina hjärtat fick jag av Stina, hon är så snäll hon. Tack än en gång för ett trevligt besök.

Tänkte också visa hur ljusstakarna blev för nu är de målade.

080720 011

Så här såg de ut före.

080722 006

Och så här blev de. Har inte shabbat till dem något och har heller inte bestämt mig för om jag ska göra det.

Jag lovar er alla att nästa gång kommer i alla fall bilder på de sakerna som jag köpte på loppisen i helgen. Nu ska vi sila av älggrässaften och provsmaka.

Sköt om er! Kram Ullis

söndag 20 juli 2008

LOPPIS

I helgen har det blivit mycket loppis. Vi har haft byloppis hela helgen. Vi var nog ca 20 st som hade försäljning hemma hos var och en. Sedan var det för alla köpare att gå runt. Denna form är ju ganska bra för det blir ju väldigt stor variation av vad man säljer. Alla ni hade nog inte hittat något kul hemma hos mig om ni inte var ute efter barnkläder, leksaker, textilier m m, vilket jag inte tror, fniss. Försökte passa på att sälja sådan som vi inte har användning av längre. Vi bor ju inte så där jättecentralt i byn så vi fick ju tyvärr inte så mycket besök som de som bor efter stora byvägen. Vi hade ändå försökt att skylta så bra som möjligt. Dessutom har vi ju en jättebacke så många orkade nog inte gå uppför den.

Däremot var det ju andra som sålde många fina saker (sådant jag ville ha). Det var väldigt varierande prissättning och det gick faktiskt att göra många fynd. Jag hade bestämt mig för att direkt när vi började igår skulle jag ta bilen och fara runt som en tok för att inte missa de där riktiga fynden. Tror ni det blev så? Icke sa nicke. Inte förrän vid tvåtiden kom jag iväg och då hade vi haft öppet sedan 10. Tog en snabbrunda för mannen ville inte stå så länge om det skulle bli många kunder. Dessutom tycker han att vi abslout inte behöver något mer. Vi har ju helt olika uppfattningar om mycket, hihi.

Tog en snabbrunda och kom hem med några saker. Visar lite idag och spar resten till nästa gång.

080720 011

Hittade de två bakersta ljusstakarna för 5:-. Den främre hittade yngste sonen G och tyckte att den passade bra ihop med de andra också den 5:-. Som ni alla förstår ska jag måla dem vita. Har inte målat ljusstakar förut så vill gärna ha tips vilken typ av färg ni brukar använda.

080720 014

Måste ju också ha en fin flaska till älggrässaften som jag har på gång. Tror den kommer att bli helt utsökt. Silar av den på tisdag och då ska jag tala om för alla nyfikna hur det blev.

080720 019

Tyckte denna kanna var så söt.

080720 016

Sedan köpte jag denna ljuvliga press. Har ett nytt projekt på gång som har att göra med skrivbord och då kommer denna att passa perfekt. Ni får veta mer om det senare. Måste ju måla klart trädgårdsmöblerna som jag inte haft tid med under veckan som varit.

Resten av sakerna visar jag i nästa inlägg. Det är en liten sak och två betydligt större.

Hoppas att ni alla får en bra vecka.

Många kramar Ullis

fredag 18 juli 2008

FREDAG IGEN

Idag har det varit en bra dag. Till en början så kände jag för första gången på flera dagar mig jätte pigg när jag vaknade i morse.

När jag satt mig och tittade igenom bloggen i morse så såg jag att jag hade fått en utmärkelse av Helena som har bloggen Franska liljan. Vilken början på dagen. Blev så glad. Tack så jätte mycket Helena. Skickar den tillbaka till dig med en stor kram.

amazing-friendship_12665730

Sedan lämnar jag den vidare till följande 6 bloggar med en stor kram

Leva som jag

Mitt liv mina drömmar

Lantliv i lägenhet

Små glädjen

Södralycke

Karofina

Sedan har det ju hänt en jätte bra sak och det är att vår katt är hemma igen. Äldsta sonen P och yngsta sonen G var ut på jakt idag mitt på dagen. Jag kände liksom på mig att hon skulle vara på ett visst ställe lite längre bort än var hon brukar vara så jag skickade dit dem på spaning. Efter en stunds ropande kom hon ut ur ett buskage. Inte ville hon bli buren hem utan hon gick snällt efter. Sedan har hon ätit och ätit och ätit idag. Förutom det har hon legat klistrad i min säng och sovit.

IMG_2684

Annars har hela dagen gått åt attt plocka fram till helgens loppis. Det är nu helt fullt i vår carport (ska bara nämna att carporten är för två bilar) med en massa saker som jag vill bli av med. Vill ju dessutom skynda mig runt precis när det öppnar för att själv göra några fynd.

 

Ha en riktigt bra helg och sköt om er!

Kram Ullis

torsdag 17 juli 2008

VART TOG ALL ENERGI VÄGEN?

Igår var det ingen höjdardag. Här hemma blev det ingeting gjort. Gick mest omkring och kände mig deppig och orkeslös, annars blev jag sur på barnen eller gubben. Det hela berodde kanske mest på att jag är orolig för vår katt Wimsan. Hon har nu varit borta sedan förra tisdagen, alltså över en vecka. Jag vet att hon är en katt och att de kan dra i väg på rymmen, men man bli ändå orolig. Den förra omgången hon var borta hade i alla fall fler sett henne vid flera tillfällen.

wimsan 

En liten ljusning blev det i alla fall i kväll, för då fick vi reda på att en i byn sett henne i förrgår på sin gård. En liten lättnad. Nu hoppas vi på att någon ringer så fort som möjligt och berättar att de vet var hon är.

Igår blev det i alla fall en sak gjord och det var en liten skylt till tvättstugan.

IMG_2680

Den får hänga på den här kroken så länge. Har sedan tänkt att hänga tvättbrädan här, men har inte haft tid att fixa det. Just nu är det fullt med förberedelser för helgens byloppis.

Blev så inspirerad av Linnea Maria som har bloggen Linnea på landet. Hon hade gjort saft på älggräs istället för fläder. Eftersom jag inte har någon fläder, men det växer massor av älggräs runt knuten ville jag prova det. Jag och yngste sonen G har varit ute och plockat blommor i kväll, så nu är det bara att vänta några dagar innan vi kan smaka. Receptet finns här.

IMG_2676

G i full färd med att plocka älggräs i en fårhage.

Nu ska jag ta en tur in till er alla och hälsa på.

Kram Ullis

onsdag 16 juli 2008

ALTAN

Förra inägget blev väldigt mycket text och lite bilder. Jag lovade ju att ändra på det till detta, så vi får väl se hur det går. Ni är så gulliga som orkade plöja igenom det inlägget och sedan lämna så härliga kommentarer.

Nu har jag målat stolarna två gånger och jag tror faktiskt att det räcker. Nu när de är helt torra så ser man faktiskt att de går i grått, men jag tycker att färgen blev snygg och jag tror att även gubben är nöjd.

IMG_2669

Nu återstår bara soffan och bordet, eller förresten så tror jag att det blir några stolar till som blir målade. Om ni tittar på bilden här under så ser ni den bruna stolen. Har några till sådanan så jag tror att jag målar dem också.

Så här ser det ut på vår altan idag, stolarna som jag målat fattas.

IMG_2664

Ingen grann syn. Det enda som jag gillar med den är utsikten (se rubrikbilden), men nu ska det visst bli ändring på det. Har haft önskemål om detta i flera år, men i måndags kom mannen hem med virke till den nya altanen, jippiiiii.

Som ni ser så har vi en stor ful sak på väggen, solpanelen (underbar uppfinning, men varför har ingen hittat på en snyggare design?) Eftersom den sticker ut kan vi inte ha trappen kvar där längre för man riskerar att springa in i solpanelen när man går ner. Den nya altanen kommer därför att bli i samma höjd som den lilla plattformen utanför altandörren är nu. Med andra ord kommer den högre upp och vi får ännu bättre utsikt.

IMG_2666

Markisen måste också flyttas högre upp och den ska också kläs om och kapas av så den inte slår i solpanelen.

IMG_2667

Det här med att skaffa solpanel var faktiskt mannens idé så har han satt upp den så måste han ju fixa till resten runt omkring, eller, hihi. Ska tilläga att jag också är nöjd med den.

Eftersom han är väldigt duktig att snickra så tror jag ju att vår nya altan kommer att bli jättefin, återstår bara att se vilket år den blir klar. Håller i alla fall tummarna att det blir 2008. Mannen har ju inte haft semester än.

Några fler bilder blev det i alla fall, men jag tror att det blev lika mycket text. Hoppas ni orkar läsa.

Kramar Ullis

måndag 14 juli 2008

NY VECKA OCH NYA PROJEKT

Då var det en ny vecka igen. Känner att förra veckan blev en riktig vilovecka då det inte hände så mycket, utan jag njöt mest av min semester. I helgen började jag känna mig lite rastlös igen så nu har jag satt ny fart.

Till helgen har vi byloppis både lördag och söndag och då ska jag försöka bli av med lite grejer. Gubben hoppas förstås att jag bli av med väldans mycket, för han säger hela tiden att vi har för mycket saker. Tycker att den loppisformen passar mig bra. Tidigare har det varit bord vid bystugan där man stått och sålt, men de senaste åren är det så att man står hemma hos sig och så får de som är intreserade gå eller åka runt i byn. De flesta väljer att parkera sin bil och gå runt i byn. Man får då både en skön promenad i härlig omgivning och loppistitt. Problemet är ju bara hur man ska hinna runt själv innan alla fynd säljs, hihi.

Nu håller jag på att plocka ihop det jag ska ha och prismärka. Det är ju inte lite man har i sina gömmor. Är det någon som ska åt Leksandshållet till helgen kan ni ju höra av er för en vägbeskrivning om ni är intreserade.

Mitt andra projekt den här veckan är att måla om utemöblerna. Vet att jag tagit kort på altanen och möblerna men hittar de inte. Får ta några nya på det som står kvar där. Började med de två stolarna och så här såg de ut innan.

IMG_2663

Tyckte de blev jätte snygga när jag målade dem blå för 8 år sedan. Nu tycker jag väl inte likadant.

Sa till mannen när vi satt ute i början av sommaren att jag tyckte att möblerna behövdes målas om. Ha sa då att det är väl för att du vill måla allt vitt just nu. Jag sa då åt honom att titta riktigt noga hur de verkligen såg ut och han höll då med om att de faktiskt behövdes målas om. Eftersom jag visst att han skulle totalvägra om jag föreslog vitt sa jag att jag tyckte grått skulle passa. Han gick med på det direkt och redan nästa dag kom han hem med en provbit med färg. Den blev lite för mörk tyckte jag, ok sa han och nästa dag stod en burk hemma i köket med ljusare grå. När han kom hem från jobbet idag undrade han varför jag målat dem vita, och jag svarade honom att de var ju målade med färgen som han köpt. Han tittade noga i burken och rörde om flera gånger, men färgen var fortfarande ljus, ljus grå, ok då sa han sedan det får väl bli det då. Behöver jag tillägga att färgen passade mig perfekt. Nu blir det att måla hela veckan, för de måste målas två gånger minst för annars täcker det inte den blå färgen.

Oj vad mycket text det blev och lite bilder. Får se till att det blir tvätom nästa gång.

Ha en bra vecka! Kram Ullis

lördag 12 juli 2008

FÖRSENAT FÖDELSEDAGSKALAS

Vart tar dagarna vägen? Tycker att det precis var måndag och så är det helg igen. Igår var jag till Rättvik en sväng. Lisa som har Furutorp hade invigning på två nya rum samt 5 års jubileum. Titta in på hennes blogg så får ni se jätte fina bilder därifrån. Träffade både henne och Stina, jättekul att ses på "riktigt".

IMG_2656

Förra lördagen fyllde ju äldsta sonen 15 år, men det blev kalas först idag. Han gillar inte gräddtårta, och framför allt så tror han att man kan dö om man äter jordgubbar. Inte bara jordgubbar utan de flesta frukter. Vet inte vad han fått det ifrån, men det var bara när han var liten som det gick att få i honom frukt. Tyvärr har han överfört denna tro till mellanbrorsan också. De är hopplösa. Den yngsta sonen däremot älskar allt i fruktväg så han är så glad att han får äta massor av jorgubbar själv. Det finns däremot en sak 15 åringen P gillar och det är choklad. De senaste åren har det varit chokladtårta som gällt. Försökte övertala honom att vi i alla fall kunde garnera med jordgubbar. Icke sa nicke han menade på att tårtan skulle ta smak av dem. Yngsta sonen G och jag gjorde en kupp i alla fall. G ville ju så gärna ha jordgubbar så vi doppade dem i vit choklad och la några runt omkring. Det blev faktiskt inga protester från P.

IMG_2655

Jag har ju skrivit i ett tidigare inlägg att jag inte har så mycket rosor i trädgården och skulle vilja ha fler. Denna buske blommar i alla fall nu.

IMG_2657

Dessutom köpte jag en liten ros häromdagen. Mina penséer ville inte vara med längre så jag bytte bara ut dem mot denna ros. Annars fick det se likadant ut.

IMG_2662

Här är lite annat kul som blommar fint.

IMG_2659 IMG_2660

Ha det riktigt bra och sköt om er därute!

Kram Ullis

torsdag 10 juli 2008

TVÄTTSTUGAN IGEN

Det händer inte så mycket nytt här just nu. Försöker städa och röja och ta igen det som blev eftersatt när jag höll på med tvättstugan.  Behöver väl lite semester också.

Är faktiskt lite sugen att gå loss på något mer i sommar, men jag kan inte bestämma mig för om det ska bli hallen eller yngsta sonens rum. Vi får se var vi hamnar.

Här kommer i alla fall de utlovade bilderna från tvättstugan. Det blir på den delen som jag inte visat förut.

Så här såg det ut före.

080518 003

Som sagt var det ganska ljust då också men med lite färg blev det ännu ljusare.

IMG_2651

Fönstret är målat, väggarna är vitare, skåp och lådor är vitare, nya handtag, annan gardin med mera.

IMG_2644

Köpte nya krokar på Insjöns väveri. Tyckte de var så gulliga. Termometern kommer från Små glädjen också de i Insjön.

IMG_2647

Hittade tvålpumpen på Clas Ohlson för en tia och tycker den går så bra ihop färgmässigt med den gamla emaljerade skålen som blev en tvålkopp. Hittade den på loppis i Borlänge.

IMG_2649

Lakanet som jag köpte förut fick bli gardin.

IMG_2650

Och tvättbrädan köpte jag av Hanna när jag var till hennes loppisbutik. Nu har jag bara lite svårt att bestämma mig för om den ska stå där eller om jag ska hänga upp den i ett grovt snöre på krokarna bredvid termometern. Vad tycker ni?

Den har inte heller blivit målad. Kan inte bestämma mig för hur jag ska göra med det heller. Medans jag funderar får den vara omålad, så jag inte ångrar mig, hihi.

IMG_2653

Mitt emot fönstret har vi en dusch. Där har jag bara målat taket och listerna för den är helt ny sedan vi gjorde om sist med duschväggarna och kaklet.

Det var de sista bilderna från tvättstugan för denna gång. Nu har jag nog tjatat ihjäl er med den. Men jag är så stolt, för jag tycker att det blev så bra. Dessutom gjorde jag allt själv förutom att mannen monterade ner lysröret i taket, samt rollade väggarna i delen längst in. Resten har jag klarat själv.

Nu ska jag ta mig ut i solskenet.

Ha det bra och sköt om er!

Kram Ullis