tisdag 6 januari 2009

BÖRJA JOBBA

Nu är det slut på min ledighet och jag börjar jobba i morgon. Har nu varit ledig i två och en halv vecka så det ska bli lite skönt faktiskt. Nu har jag en mjukstart med en studiedag i morgon så jag jobbar med eleverna först på torsdag.

Det blir nog ännu knivigare på torsdag då även killarna ska iväg till skolan. Vi har ju skämt bort oss med långa sköna sovmornar under våra lediga dagar.

Idag har det faktiskt varit riktigt skönt ute bara så där en tre minusgrader. Det blev en lång och skön promenad. I går hade vi desto kallare. Det var ca -23 grader här hemma på morgonen och sedan blev det inte varmare än -16. När maken åkte till jobbet på morgonen visade termometern -30 på ett ställe, hu.



Tog ändå en promenad med äldsta sonen igår och det var så läckert på himlen för solen höll på att gå ner.

Har skrivit och berättat att jag målat lite. I kväll har mitt lilla projekt kommit på plats. Jag har målat ett litet skrivbord som är väldigt gammalt och funnits i makens släkt länge. Orginalmålningen försvann för många år sedan på det för det hade stått i ett uthus och blivit så fult.




Så här såg det ut innan. Var så säker på att jag fotat det i somras så jag tog ingen bild innan jag började måla. Vet att jag ska ha någon någonstans så jag återkommer med en bättre sedan. Här syns det lite i alla fall.




Och så här ser det ut nu. Som ni ser så har lådorna inte fått några beslag eller knoppar än för jag vet inte vad jag ska ha. Ni får gärna ge mig tips om vad som skulle passa.

Har en gammal stol som just nu står på förstubron som troligen kommer att hamna vid det. Men den ska då också målas först. Nu är det ju inte tänkt att vi ska ha det som skrivbord utan mer som en byrå.



En kul detalj som finns på baksidan är denna lapp.

Har fått en utmärkelse av två härliga bloggare, nämigen Romantiska hem och Vitt är vackert. Tack så jättemycket till er båda. Skickar den tillbaka till er på en gång. Vilken början på det nya året.



Har fått den tidigare och skickat den vidare då. Därför tänker jag behålla den alldeles själv, *s*.


Nu ska jag titta runt lite hos er andra och börja ladda för i morgon. Blir nog inte så mycket bloggande när jag börjar jobba för då är det så mycket annat som också ska komma igång och fungera igen.


image

56 kommentarer:

LillaFlisan sa...

Jaa, här är en till som jobbar imorgon!
Suck, jag gillar verkligen mitt jobb men INTE att gå upp på morgonen...Blä!

Jag viet inte vad det är med min dator och din blogg men jag kan inte se dina bilder!!!

Kram

Flisan

LillaFlisan sa...

Ja, dom var värda att vänta på...

Vilken vinterbild!!!

WOW!

Kram

Flisan

Britt sa...

vita porslinsknoppar är fint tycker jag, skulle säkert passa bra på ditt fina skrivbord.

Ha en bra dag på jobbet.

kram britt

Hjortgården sa...

Jag börjar också jobba snartr men det blir nog bra - då går tiden fort mot vår och sommar!

Sollefteå antik har fina beslag - jag har varit återförsäljare för dem förut.

Kram maud

Viola sa...

Hej Ullis, hur ska dt vara möjligt att somna normalt ikväll och gå upp kl. 6.00, förstår inte hur detta ska gå till, vi har oxå studiedag imorgon och eleverna kommer torsdag, men då är jag ju ledig. Jobbar ju kvar halvitd som lärare och resten av tiden sköter jag butiken. Underbara bilder, ha det så bra imorgon, kram

Sara sa...

Hejsan
Jag börjar ju också jobba i morgon och ser verkligen fram emot det :-) Ha det så fint, du har så snygg layout på din sida.
Kram Sara

♥ Fyra årstider sa...

Jag har varit vaken länge om kvällarna, börjar med mjukstart imorgon men sedan rullar det på. Nu ska jag leta gamla skåp på blocket.
Kram Lotta

Anonym sa...

Vardagen behövs även den, men nog kommer knattarna ha det svårt att vakna i morgon när jag ska på jobbet... Önskar dig en trevlig kväll! kram anna

Grodmamman sa...

Här har ju sambon börjat, men vi andra börjar på torsdag. Fattar inte hur vi ska orka upp, men det löser sig nog!:) Nu när man har fullt upp med att komma upp vid halv nio-tiden!:) Ska ändå bli skönt att komma in i rutinerna igen.
Kram

Skomakartummen sa...

Bävar för vardagen sätter igång på torsdag... hur ska jag fåå upp hela familjen i tid.. Det har varit sååå skönt med lååånga sovmornar... huja! Kram sari

...med tiden som hjälp-Linda sa...

Ja du, det är då inga problem alls att vrida till dygnet när man får vara ledig hela familjen tillsammans i flera, flera dagar! Värre är det att återställa det hela! ;o)

//Linda

stina sa...

ja hu , det är inte lätt den första morgonen ....jag har ju jobbat både fre och mån ,men efter som det har varit lediga dagar emellan så känns ju morgondagen som den första! Jag har en liten unge här hemma som gnäller om att han inte kan sova och den större som bara går omkring och stönar !!!
Men det går .....
Lycka till i morgon (skönt att börja med studiedag , vi har KU dag ...)
Kram stina

Katta sa...

Oj vad fint du gjort med din sida. Och vilka härligt rosa moln ni haft.Här börjar skolan i morgon med, tråkigt och skönt på samma gång,ha en bra arbetsvecka kram Katta

Inspiration i vitt sa...

Vilken härlig lång ledighet du har haft , så skönt att bara få vara ett tag och kanske göra sånt man inte hinner eller orkar.
Vilken bra förvaringsmöbel och så snygg dessutom.
Kram på dig Ullis
/Ingela.

Interiörboden sa...

Ja, imorgon ska man upp :( Usch, men, men, det får gå :) Man har ju inget val. Vilket vackert skrivbord :)

Ha en trevlig kväll.
Kram Sandra

mig & alice sa...

Hej vännen.

Har inte hunnit varit in ännu hos dig och tittat på utmaningen...jag har inventerat, inventerat och inventerat, phu...:-)
Jag tar den med mig och suger på tabletten...visar sedan vad jag kommer fram till, hihi.

Vilken härlig ljus tvättstuga ni fick...uschiamig...nu börjar jag att tänka på hur min egen ser ut. Den är så hiskelig att Janne får tvätta istället, hehehe...kanske ska låta bli den iallafall ;-).

Vilka otroligt vackra bilder du tagit på himlen. Jag sprang ut med kameran igår också...men det var för mycket hus och växtlighet för att fånga den riktigt.

Ha det så gott min vän och ta det lugnt på jobbet nu.
Kraam
Melinda

Anonym sa...

skönt det lät med 2 veckors semester! här har jag jobbat hela tiden men hade fyra dagar ledigt förra veckan.. jobbar ju nätter så då blir det lite mer sammanhållen ledighet iaf :)

vad fint skrivbordet blir :)

stor kram sara

Penseldraget sa...

hej
tack snälla du för komplimangen =)
kul att kunna inspirera dig....
tycker ditt skrivbord blev sagolikt fint härlig modell...
varma kramar pia

me and alice sa...

Hej hej!
Bordet blev jättefint!
Skulle vara snyggt med ringbeslag tycker jag...
Visst är det skönt att det inte är så kallt längre. Fast nu på morgonen har jag inte kollat...*fniss* Blir nog en överraskning!
Kram Susanne

Södralycke sa...

Vad fint skrivbordet blev! Är också så sugen på att måla och fixa här hemma. Har en apotekarebänk som ska betsas svart så småningom.

Vårt vardagsrumstak har vi inte fått ordning på än. Vi har inte riktigt kommit på hur det problemet ska lösas enklast, men maken funderar på att göra ett sista försök med spackel igen.
Vi är jättenöjda med ektorpsoffan. Jag var lite rädd att den skulle "suga åt sig" mycket katthår, men det är inte så farligt faktiskt. Det bästa är att det går att ta av klädseln och tvätta den i maskinen (annars ahde jag nog inte vågat köpa en vit).

Hoppas du får en bra första arbetsdag efter ledigheten, Kram Johanna

Ingrid sa...

Det är kallt hos oss också igen, tempen åker upp och ner. Lagomt är väl bäst, - 30 är inte så kul.

~Livet i byn

Lilla huset på prärien sa...

Så fint skrivbordet är! Det är alltid roligt med gamla möbler som får nytt liv och som får stanna i släkten. Går det förresten inte att använda de gamla beslagen från skrivbordet? Det brukar bli snyggt att använda de gamla tycker jag :)

Ha det så skönt på jobbet!

Kram Jenny

HEMMA HOS LINNÈA sa...

Hallo
Kul att du tittade in hos mig.
Skrivbordet blev jättefint..jag tycker du skulle ha beslag som ser ut som ringar, jag har det på många möbler...
Ha det så bra
Kram Liselotte
upecif

linnea-maria sa...

Sitter och lunchsurfar på jobbet. Datorn hemma har varit bokad för dataspel. Snart köper jag en egen!! Vad fint du har gjort på din sida! Skrivbordet är jättesnyggt. Kanske sådana gamla droppformade beslag i mässing och svart trä? Kolla antikaffärer brukar alltid ha en drös med gamla beslag. Kram /linnea-maria

Anonym sa...

Ja huva vad kallt vi haft nu, jag tycker det är lagom med -5-6 grader. Vilken vacker vinterhimmel du fotat!

Hoppas det har gått bra att börja jobba. Även om det känns tungt de första dagarna kan jag tycka att det är skönt med lite rutiner igen.

Skrivbordet är jättevackert! Jag tror också att det hade varit fint med ringbeslag, eller porslinknoppar.

Ha en fortsatt fin vecka, vi kanske ses något snart.

Kram Linda

Anonym sa...

Jag hoppas att vardagslivet startar bra för dig och din familj.
Du har sådan fin blogg med korten på snet och fin bakrund. Var har du hittat den?

Härlig bild du har tagit. Och visst är det skönt att gå ut och ta en liten promenad fast det är kallt.... Men jag vill gärna bara att det runt -5 grader inte mer...
Ha de så gott!

//Cissi

Sussi sa...

va fint du har gjort här på bloggen. Coolt med "taggade" kanter. Jag skulle börja jobba idag men eftersom jag typ fick sova 5min under natten pga hosta så var det inte aktuellt. Hoppas jag får sova inatt.

Va fint det blev med byrån...Har du hittat några knoppar/beslag?

/sussi

Hagbacken sa...

Hej Ullis! har precis kommit hem efter en uppiggande kvällspromenad med dottern! så du har också börjat jobba....ja, ja..sådant är livet! Men du vilket fint skrivbord..verkligen!

Fick sms av Hanna på jobbet idag, sockorna var slut då TYVÄRR...hoppas jag kan få tag på dem på något annat sätt framöver ist...

Har inte hunnit kolla upp ngt fika-datum än då det passar alla, återkommer med det....

Hoppas du håller dig vaken, och kör försiktigt i halkan...

Kram Linda

Hagbacken sa...

Vad fint det är då du skriver under på slutet...hur gör man det? Krävs speciellt program för det?

Hagbacken sa...

Tack för tipset! Ska jag prova mig fram lite, hoppas det är ok att jag "härmar" dig...försöker göra ett inlägg, men det går av någon anledning ínte att föra över bilder pga internt fel står det...hmm...irriterande....

Får försöka igen senare...

Kram igen!

In my house sa...

Hejsan hopp....
- Visst är fårskinn lite för dyrt,,, men dom ä ju så fina!!! och det är ju ett litet får som ha satt livet till... huu, tragiskt när jag tänker efter!!!!! ;)

- Min data typ hackar och krabbar varje gång jag går in till dig,,, hmmm??? typ när jag bläddrar neråt!!! hur kan de komma sig!!!! Grrrr....

Kram josse

alidas sommaräng sa...

Skrivbordet blev jättevackert ,beslagen i orginal har nog varit ringar och det skulle vara snyggt eller vita porslinsknoppar. Att skolan börjar igen känns skönt, att få vanlig vardag och komma in i rutiner igen.Ha det gott Kramar Laila

Cilla sa...

Lycka till på jobbet och glöm inte långkalsongerna. Här nere i söder har vi bara tio minus och jag fryser som en liten gris.

Kram Cilla

Dicksonska våningen sa...

Så härligt att få måla vitt! Det ser ut att bli en jättefin möbel. Indiska har ju en massa fina knoppar - där kanske finns något som passar.
Annars har väl Clas Ohlsson en del att välja på också.

Ska bli kul att se vad du väljer för något!
Kram Annika

Lina sa...

Oj, vilka vackra färger på himmelen! Det där med sommargäster har både för- och nackdelar. Det är förstås bra att de vill behålla släkthusen och kanske lära känna trakten också men så står de ju tomma största delen av året. Här har vi en by som är helt öde på vintrarna.
Hälsningar, Päivi

På min gatan i stan sa...

Vilket fint skrivbord! :-)

Hoppas du fått en bra start på arbetet!

Kram!

Anonym sa...

Tusen tack för din krya-på-dig hälsning! Kram kram

Stina sa...

Kram gumman!:-)

Nettan sa...

Nää, hade heller inte tänkt köpa en ny Sodastream,men på ICA var den till bra pris så jag kunde inte motstå...

Fint skrivbord, letat efter ngt. liknande som datahörna, men det vart ett fr. IKEA istället =0(

Kram Nettan

drömmen om vitt sa...

Håller med dig det var riktigt skönt att få komma igång efter lång ledighet och vad snyggt skrivbordet var eller blev.
Há en trevlig helg!
Lotta

Marie//Tekla Maräng sa...

Vad kul att du vill vara med i min tävling. Du har en så fin blogg, men det är något märkligt för så fort jag ska titta in till dig så låser sig min dator. Himla synd.
Men nu lyckades jag läsa två inlägg innan den ramlade bort. Kram Marie

Marie//Tekla Maräng sa...

Hej

Nu funkade det bättre, får bara slås ett tag med kommentar rutan för att få den still.
Kram:)

Penseldraget sa...

hej
tack så mycke igen blir ju alldeles generad =)
du kan få en låda i vilket mått du vill..ville bara säga det
kramar pia

Stina sa...

Ja, men vi är ju galna här borta, vet du!:-) Kramis

Galleri Hönshuset sa...

Hej...Hur går det o jobba nu efter ledigheten? =) Jag tycker det går väldigt segt måste jag säga...Nästa vecka kanske det rullar på som vanligt...

Fint skrivbord, det finns så mycket olika knoppar och handtag som är fina. Men jag har precis köpt lite olika, o jag gillar ju vita porslinsknoppar och dem här som Niike fick i sitt barnrum...

Du hittar nog säkert några fina...

Ha det gott. Kram Pirre

majsan shabbychic sa...

Vad fint det blev skrivbordet, håller med om ringbeslagen... Ha en trevlig helg Kram/Majsan

Linda sa...

Tack för ditt stöd!

Jag jobbar imorgon till klockan tre. Hoppas vi ses under dagen
:-)

Hoppas du får en trevlig helg!

Stora kramar

Elzie sa...

Vilken härlig vinterbild du visar. Man önskar att man kunde stå ute i det där vintervita.
Här har snön försvunnit efter en dag med +grader. Lite synd. Den kunde varit kvar på gräsmattorna i alla fall. Blir ju lite ljusare och trevligare.
Hoppas ni får en skön helg.
Kram Elzie

Malmkakan sa...

Hej och trevlig helg på dig oxå!

Vad fint skrivbordet blev!

Jag har köpt en del knoppar på indiska som jag tycker är vackra.
Dom har mycket fina knoppar bland annat i porslin...

Kram, Cecilia

Anonym sa...

Vad fint skrivbordet blev. Nu är det full fart när skolan har börjat. Skönt med en mjukstart iaf.
Kram

Där Rosor Aldrig Dör sa...

Hej Ullis!
Jättefin bakrund å bilder du har på din blogg!!!
Burrr -30 fyy va kallt. Men nu ska de ju bli 5-6 plus, tråkigt för då försvinner all den fina snön.

Hur har du gjort för att få en så fin skrift på din signatur på slutet i detta inlägg?
Så fint!!!

Trevlig Helg!
Kraam från Benita

sissabo sa...

Hej på dig! Har inte varit in på din blogg förut men oj så mysig den är!
Ha en fortsatt trevlig helg!
Kram Jessica

Annika sa...

Här var det projekt på gång ser jag...... vad kul..... Ha en skön helg...Kram Annika

Lallis - liv och leverne sa...

Hoppas att det är bra med dig efter arbetsdagarna och att du har en fi helg. Och grattis till din fina utmärkelse.
Kram Lallis

MiaMaria sa...

Hej!

Vilka projekt och vilket vacker skrvbord.....

Grattis till awarderna!!!!

Hoppas allt är bra efter alla helger som varit och åter är man i vardagen, skönt tycker jag...

Ha´en fortsatt bra helg!
MiaMaria

Vecka - Vecka sa...

Hej!
Hoppas jobbet börjat bra!
Underbart skrivbord!

Kram,Lotta