söndag 22 februari 2009

SPORTLOV

Här snöar det för fullt och hela familjen njuter av att få vara lite ledig. Vi har sportlov den här veckan som kommer och både jag och maken är lediga från jobbet. Blir ju kanske inte så mycket ledighet ändå då vi har en hel del att göra. Bland annat så är det en massa ved som ska tas reda på.

Vi har nu väldigt mycket snö och killarna roar sig för fullt. Hoppas ju också att vi ska få flera dagar med sol den här veckan. Tänk vad härligt att kunna sitta i solen mot husväggen och ta en fika. Höra takdroppen och se att det börjar töa undan längst in vid husväggen så de första blommorna kan titta fram. Det är verkligen njutningsfullt tycker jag.

Känner annars att inspirationen börjar att återkomma och med den orken att göra lite här hemma. Har också varit i väg till frissan och försökt att göra mig lite vårfin. Blev lite ljusa slingor och en klippning. Så nu känner man sig lite tillpiffad. I alla fall för ett tag. På inredningsfronten blir det inget större projekt på ett tag, men lite små nu och då.


Måste bara visa en av mina orkidéer som blommar så fint. Känns så vårigt med alla blommor.

Vad tyckte ni om melodifestivalen i lördags då? Var ju på genrepet i fredags och det är ju alltid kul att få se det live. Tyvärr så var ljudet urkasst när man satt i arenan. Blev så burkigt och det var till och med svårt att urskilja vad de sjöng bitvis. Var vädligt stor skillnad att se det på tv. Hade ju som tur var lyssnat på de små snuttarna som låg ute på nätet innan jag gick dit. Molly var väl den enda som lät bra både live och på tv. Annars så gillade jag ju BWO. EMDs uppträdande så väldigt rörigt ut när man såg det live, men betydligt bättre när man såg det i tv.

Idag har yngsta sonen och jag bakat lite igen. Måste ju ha lite gott fika om solen skulle hitta fram. Annars så får det väl bli fika vid köksbordet istället.



På pysselfronten har jag målat några små saker, men de har inte torkat än så de får ni se nästa gång. Däremot så hittade jag lite grejer i min pyssellåda när jag skulle lägga ner en annan sak, så det blev lite snabbpyssel. Denna lilla tavla.


Den hamnade sedan på mitt lilla skrivbord som jag målade för ett tag sedan. Kan bara inte bestämma mig för hur jag ska ställa skrivbordet. Har haft det snett i hörnet ett tag, men nu sköt jag det mot väggen. Det får stå så ett tag så får jag känna mig för hur det ska stå.

Känner att jag ligger lite efter med besöken hos er, men nu när jag är ledig så ska jag hinna runt och besöka er under veckan.

Ha en rktigt bra vecka och sköt om er!


38 kommentarer:

Vardags-mirakel sa...

Åh så gott du pratar om vårtecken, sitta vid husväggen och fika det är livet det! Tavlan var jättegullig, och vilken vacker orkidé! Kram Eva.

Titti underkalas-eken sa...

Vilken supersöt tavla! Den passade ju fint där på din vita möbel! Härligt med sportlov, det har vi med veckan som kommer. Vi åker till Rättvik nästa helg för att låta killarna pröva slalom i Rättviksbacken för första gången! Hojta om du tror du hinner en fika!

Kram Titti

Ingela la la sa...

Åh, det lät härligt med sportlov, fika vid husväggen och snön som töar...Jag hoppas det blir precis så som du önskar.

Kram Ingela

Titti underkalas-eken sa...

Det är bara en blixtvisit, vi kommer fredag kväll och åker söndag eftermiddag! Men jag kommer igen i mitten på mars och stannar lite längre då, kanske kan träffas då istället? Kram Titti

Hagbacken sa...

Hej vännen! Å så du frestas med de där goda bakelserna igen...de ser och ÄR ju så goda!

Vad skönt för er med lite ledighet, hoppas ni kan nuta av den ordentligt!

vet inte riktigt vad jag ska tycka om delfinalen nr 3, tyckte inte någon var spec bra. Men å andra sidan så var jag lite nere då jag kikade också,,men Molly-viist var hon bra!

Ha en jätteskön vecka framför er nu!//Kram Linda

Levindas Värld sa...

Hej Ullis!

Åh va avis jag är på er som får vara hemma hela kommande veckan, njut för fullt :)

Hoppas också att ni får många soldagar så ni kan njuta intill husväggen, drickandes en god kopp kaffe och avnjuta en sån där god grej du har bakat :)

Jadu nu är det verkligen dags för hus, men det har jag velat ha det senast året men inget hus som ropar "köp mig" har dykt upp...tyvärr
:(

Men vi håller tummarna och kikar vidare, nångång måste vårat drömhus dyka upp! Och då kan jag lova dig att det MÅSTE innefatta ett bra pysselrum, helst en bra källarvåning med storta hobbyutrymmen...hihi!

kram på dej!

Anonym sa...

Mycket vacker orkidé och muffinsen ser jättegoda ut. Det är alltid lika inspirerande och roligt att titta in på din sida. Sist såg jag ett jättefint "ordspråkshalsband" och det blir nog något jag också köper.
Kram
Cathrine
http://cathrinesljusglimtar.blogspot.com

Viola sa...

Här är det en som har sista lovdagen...nja...vardag imorgon igen alltså, t o m här har vi fått mkt snö...varför nui kan man ju fråga sig, nu vill jag inte ha snö helt plötsligt, vilken rar tavla du fixade till och smaskiga bakverk frestar min gom, men detta är förbjudet, ha det nu så skönt med er på lovet, kram

Anonym sa...

Vill önska dig och din familj ett härligt sportlov. Mina småtjejer (guddöttrarna) kommer hit imorgon och bor hos oss på sportlovet. Ska bli kul för idag kom det 15 cm smö och vi har ju haft minusgrader konstant i en månad...ÄÄÄntligen lite vinter här i stockholmstrakterna :-)

FANTASTISK Phalaenaopsis!!! Oh, vad vacker :-) Mina blommar inte alls lika generöst just nu... Men jag har några ballerinaorkideer som just satt nya knoppar... spännande...

Muffinsarna ser goda ut!

Kram Helena /Franska Liljan

Grodmamman sa...

Ha ett härligt sportlov nu!
Här skrattade vi lite åt rap-låten, men det fick vi ju äta upp!:)Annars tyckte jag att det var bättre förra gången.
Kram

Britt sa...

Va skönt med lite ledigt, hoppas ni får många härliga stunder i solväggen och mycket gott fika... :-)

Kram Britt

Lyckofröken sa...

Visst är det skönt med sportlov! Vi har pysslat med samma sak som du, bakning, mysigt. Vilken fantastisk orkide du har. Ha en härlig vecka!
Kram A

Sara sa...

Vi har precis haft sportlov, skönt! Vilka fina muffinsbakelser.
Kram Sara

LillaFlisan sa...

hihihi!!

Tänk att det var samma lilla tösabit på din bild som på till toppenbilden!!

Den passar ju utmärkt här hos dig!!

Kram

Flisan

Lantligt i stan sa...

Vad härligt det låter med husvägg, takdropp, sol och fika! Det står inte på förrän vi är där.
Kram Anki

Galleri Hönshuset sa...

Heeej...allt väl?

Ja, inte vet jag vad jag ska tycka om melodifestivalen nuförtiden egentligen...Jag tyckre att det blir sämre för varje år! hittills har det inte dykt upp nån wow låt...men den kanske kommer =)

Vilken underbar orkidé. Tänk om mina blommade så fint...

Vad skönt att orken och inspirationen återkommer.

Jag har tagit semester halva veckan så lite ledig blir jag också...ska bli så härligt och ha lillsemester nu när det är riktig vinter =)

Ha det gott min vän. Karm Pirre

Desirée sa...

Vilket långt och härligt inlägg!

Tycker absolut du ska ta och läsa min bok och rösta - om du tycker den är bra =) Kanske avnjutas med Gubbfissorbet?!

drömmen om vitt sa...

Här har det hunnits med en del ser jag......och sååååå mysigt att vara ledig,det är inte jag men maken och barnen.....dessutom har vi fått massor av snö så det passar ju nu.
Ha det gott1
Lotta

Gårdsromantik sa...

Vi har sportlov veckan efter er - gissa om man har massor man vill göra!

Bara solen tittar fram så man får lite energi.

Vilken enorm blommning!

Kram Maud

Stina sa...

Vad mysigt och gott.

Ja, jag hoppas att hon blir bättre snart. Vi andra har ju haft det, så det var bara koblajan kvar. Kramis

Marie//Tekla Maräng sa...

Hoppas att du får en hel del sol vid husväggen så att du kan njuta.Oj vad din orkideé blommor.
Tänkte på dig när jag såg Melodifestivalen och undrade hur du hade haft det, men visst ser man bättre hemma och ljudet är också bättre.
Kram Marie:)

Beas sa...

Melodifestivalen den här gången hade nog ganska många "ok" bidrag faktiskt. Roligt att vara på genrep - det var jag förra året och det gav så mycket mer när man såg det på teve sedan. Man såg vad som spelats in i förväg och vad som var live - man kunde se vilken av inspelningssnuttarna de till slut valde och lite annat.

Jag vill också ha en orkidée - en stor mörkrosa tror jag minsann. :-)

Ha en underbar måndag!

Kram Bea

Sussi sa...

Vilken orkidee du har. Helt fantastisk!!! Jag äger inte en enda, men dom är väldigt fina.

Hoppas du får en skön sportlovsvecka. Jag hoppas jag kan få någon dag ledig, men just nu ser det lite tufft ut *suck*

/Sussi

Cilla sa...

Här är sportlovet slut och snön smälter sin väg. Hoppas att våren är i antågade.
Sköt om er.

Ingela la la sa...

Du har något att hämta hos mig om du vill!
Nu rullar bilden så där konstigt igen när man scrollar ner på din sida.. Kan ju vara fel hos mig..
Kram Ingela

Vita små hjärtan sa...

Så fina bakelsr! Mums så goda de såg ut! Kram

Södralycke sa...

Hej! Kikade in till dig i helgen men då gick det inte att se inläggen här....säkert blogger som lever sitt egna liv ;)

Kul att se melodifestivalen live..jag gjorde det för några år sedan när det gick i växjö, det var hur kul som helst :)
Gillade inte heller EMD:s koreografi i lördags, det var som du säger rörigt!

Den nya bloggbakgrunden jag har är egentligen en tapet som finns hos photowall.se, som jag "grejat" lite med den i photoshop så att den blev lite ljusare...

Önskar dig en skön sportlovsvecka! Kram Johanna

Vitt är vackert sa...

Va skönt det låter med sportlov! Hoppas ni får lite sol så ni kan sitta och njuta så som du säger. Det är ju verkligen härligt!!
Vilken underbar tavla du gjort!!!!
Å mmm va goa bakelserna ser ut!

ha det bra!

Kram Ellinor

Vitt är vackert sa...

Va skönt det låter med sportlov! Hoppas ni får lite sol så ni kan sitta och njuta så som du säger. Det är ju verkligen härligt!!
Vilken underbar tavla du gjort!!!!
Å mmm va goa bakelserna ser ut!

ha det bra!

Kram Ellinor

Krusidull sa...

Hej Ullis
Va kul ändå att kolla in melodifestivalen.
Tyckte väl inte att det var såå bra bidrag denna vecka, men man kanske måste lyssna in sig.Jodå det funkar alldeles utmärkt att vara "butikssambo" helt plötsligt kan man dela lite på arbetstiden,fika ihop,och en liten personalfest kommer det att bli.
Ha det gott på lovet
Kram
Krusidullan

Lallis - liv och leverne sa...

Det låter härligt och så mysiga gottiga och fina bilder!! K ram Lallis

Katta sa...

Vad härligt det låter att sitta mot husknuten i solen och fika. Här har vi också sportlov nu och vi har fått en massa snö så jag hoppas det kan bli lite utomhusfika nån dag.Kram Katta

♥ Fyra årstider sa...

Önskar dig ett underbart skönt lov.
Kram Lotta

Sara Mårtensson sa...

Tack! :-)
Ja nu längtar man till takdropp och värmande solstrålar! :-) Mums vad muffinsen såg goda ut!
Ha en fin vecka!
Kram Sara

Vecka - Vecka sa...

Så roligt för alla med sportlov då det väl är snö i nästan hela norden nu!

ha det så skönt!

kram,Lotta

Morfars bod sa...

Ligger efter med mina besök just nu.
Vad du har hunnit med mycket sen sist.
Visst är det väl kul när inspirationen börjar komma tillbaka.
Här har det piffats lite också.
Trevligt sportlov.
Mvh,V.T

Sussi sa...

Dina muffins såg verkligen goda ut.
Idag fick jag också några timmars sportlov :)

Du har en utmaning hos mig.

/Sussi

Lime sa...

Heej! Ja nu har man sannerligen ett jobb att göran med att läsa ikapp alla bloggar. Det är en av baksidorna :-) med att ha semester.

Nog för att det blev stora kontraster när man kom hem från 30 graders värme, men det är himlans fint här hemma nu, tycker jag. Och ljuset har återvänt - och med det även livsgnistan känns det som.

Ha en skön vecka!