måndag 23 mars 2009

SHOPPINGTIPS MOTTAGES

Ja då var det ny vecka igen. Jag hoppas att ni alla hade en riktigt bra helg. Här var det en toppen lördag och en sursöndag.

Lördagen bjöd på härligt väder och jag kunde bara lata mig, förutom lite städning på förmiddagen. Det tyckte jag var helt ok för det var inte så mycket som skulle göras. Dessutom är det skönt när man får röja undan och det blir rent och fint.

Söndagen då. Den dagen hade vi lika gärna kunnat hoppa över. Skulle ju sy lite och det var ju tur att jag valde söndagen för det var uruselt väder. Snöade nästan hela dagen. Nu var det bara det att det inte gick något bra. Allt bara krånglade och ett tag fick jag sprätta mer än vad jag sydde, grrr.


Snöandet har fortsatt idag och så här ser det ut på vedhögen i kväll.

Det mesta av den veden höggs upp i lördags när vädret var fint och nu är den helt översnöad nästan.


Det här är vad söndagens syning gick ut på. Skulle göra mig en till quilt. Denna gång använde jag mig av ett påslakan från Ellos. Har beställt ett till som ser helt annorlunda ut, men det har inte kommit än. Den gången vet jag definitivt hur jag ska göra och hur jag INTE ska göra. Blev i alla fall bra efter allt krångel och det är redan använt. Killarna knyckte det direkt när det hamnade i soffan.

Längtar redan till fredag. Ska åka till Stockholm över helgen med mina härliga jobbarkompisar. Vi åker ner redan på fredag för att hinna shoppa så mycket som möjligt på lördag:). Nu är det ju så att jag inte är så bra på affärer i Stockholm så jag vill gärna ha en massa bra tips på affärer som man absolut inte får missa. Det är jätte bra om det är flera som ligger åt samma håll så man hinner med så många som möjligt.

På lördag kväll ska vi ut och äta god mat och gå på musikal. Det blir Buddy Holly med Brolle. Sedan blir det hemfärd på söndag eftermiddag, så vi får lång sovmorgon.

Eftersom det inte är vår ute får man försöka göra lite vårigt inne. I zinkburken som jag fick över när trälådan kom hamnade en vit pärlhyacint. Gör ett nytt försök med pärlhyacinter så får vi se vad katten tycker. Det är ju tur att man kan plantera ut alla lökar sedan. Katten blev jätteglad och hittade den nya blomman direkt. Verkar dock inte som om hon har några större planer på att äta upp den helt:).
Inte än i alla fall.

Ska försöka få till ett inlägg till innan jag ska ut på den lilla tripp. Önskar er alla en bra vecka så länge.

38 kommentarer:

Vardags-mirakel sa...

Hoppas du får riktigt roligt på din Stockholmsresa! Har tyvärr inga tips då jag sällan är åt det hållet. Sorgligt med all snö, men snart kommer värmen och då har vi glömt detta, kram Eva.

Gammalt o nytt 1:12 sa...

Så otroligt roligt att få åka till stockholm!!
Hoppas att du hittar en massa saker..ler
Kram Irene

Titti underkalas-eken sa...

Vad fin quilten blev! Bra idé att använda ett påslakan! Ha så jättekul i Stockholm! Själv är min Dalaresa skjuten på till vecka 15... Vi hörs! Kram Titti

Helena sa...

Gillade zinkkrukan med pärlhyacinten jättemycket... underbart att det börjar bli vår!!! Ha så kul i stcokholm =) Kram Helena

Viola sa...

Visst är det trist med snöandet och det har det gjort i två dagar nu...här kommer lite utav mina favorit affärer: Årstiden, Kungens lilla piga, Ambiance, Sirlig, Vass, Spiti, gå in på Eniro så får du karta och hemsida och då kan du ju se om det är butiker som du gillar, lycka till, KRAM

Tinnar och torn sa...

Hejsan!
Visst är de fina lamporna. Jag sa till sambon att de säkert skulle bli samlarobjekt så småningom eftersom de är så poppis och att vi skulle ångra oss som attan om vi missade att köpa dem innan de slutade att tillverkas, hihi...

Jag gillar Stockhome på kungsgatan. Där har de mycket kul. Annars Lagerhouse på drottninggatan kanske. Hans-Mikaels på humlegårdsgatan är ett annat tips. Gamla stan är ju ett säkert kort om ni vill hålla er till ett ställe. Där kan man strosa omkring läääänge, finns massor av små fina butiker där.

Hoppas du får en toppenbra helg. Kram Petronella

Anonym sa...

Tänk vad ni ska ha det kul när ni skuttar runt i storstan. Har inga bra shoppingtips för jag är sällan där. Men det måste ju finnas någon Stockholmsbloggare som kan ge bra tips!

Vet hur svårt det är att quilta snyggt... ser att du har lyckats bra. Man blir inte lyckligare för att det blir perfekt men jag VET att det är svårt att inte ha HELA kontrollen.

Du undrade var min butik Farbror Claes låg, jo, på Slaggatan 33, nästan vid Gustafs Torg. Året var 97-98.

Kram på dig. Eva-Mari

Marits vita skrin sa...

Men vilken fin kvilt du har gjort, vilket bra tips att göra det av ett påslakan.

Ja nu får väl våren ta och komma, jag som köpte mig nya pjuks;)

Kram

Stina sa...

Ja, nu rensas det som bara den.:-)

Gamla sta'n måste du till...

Butiker:

Sirlig
Kungens Lilla Piga
"S"
Ting & Tangel

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Hej vännen!

SÅ du ska till sthlm du:) Jag ska oxå dit i helgen men inte på shopping. Min älskade Farmor fyller 80 på måndag och i helgen har vi i närmaste familjen ett litet kalas för henne!

Visst är det drygt när symaskinen trilskas. Själv tappade jag sugen att sy när maskinen helt plötsligt bestämde sig för att den inte ville spola upp undertråd längre. Det blev liksom bara ett trassel av alltihop...*suck*

Qvilten ser finfin ut iallafall:)

Kramkram
Annica

Anonym sa...

Kollade på påsen till dessa gardiner. Det står "Hemtex" på dessa. Hoppas att det hjälper dig:-)
Kram

Smultronstället sa...

Hihi, flåt kan inte låta bli att fnissa trots att du blev irriterad av sprättandet så är inlägget så hoppfullt skrivet om vår och sthlm resa, när jag e irriterad så går det inte att dölja vare sig i skriv eller språkbruk,fniss. Qvilten blev jättefin, klart att grabbarna snodde åt sig den snabbt som attans, de har nog mer smak för det estetiska än vad man tror i bland,hihi. Gud så trevligt att åka iväg å äta gott å ha trevligt en helg. De är du verkligen väl värd efter ditt sprättande, fniss.

Ha så kul!
Kram M

Anonym sa...

Tack Ullis! ♥
Det kommer nog att ordna sig med jobb och studier. Bara man kan bestämma sig någongång. Hoppas allt är bra med dej.

Kramar Benita

Lilla huset på prärien sa...

Åh vad avis jag blir Ullis! Jag vill också åka till Stockholm och ha en så mysig helg tillsammans med vännerna! Jag kommer aldrig iväg på någonting känns det som. Är mest hemma och filurar... :( Är hemskt glad att jag har bloggen så det känns som om jag har någon kontakt med omvärlden i alla fall!

Kram Jenny

LillaFlisan sa...

Härligt med stockholmstrippen!
Om man inte vill springa i alla dessa vanliga h&m, kappahl osv och inte vill spendera en förmögenhet så föreslår jag gamla stan och söder.
Där finns många små butiker och udda utbud. Sen ligger det vackert och centralt också.....


Kram

Flisan

MiaMaria sa...

Hej!


Men vädret är ju så här när det är vår....ena dagen sol andra regn osv....men snö vill vi ju inte ha något mera av nu.....

Kul med trip till stora staden....

HA´en skön och grön vecka!
MiaMaria

Millygarden sa...

Härligt med Stockholms tripp! Ska också ditt på fredag på trädgårdsmässan! ska bli så mysigt! Hoppas du får härliga dagar Med massor av trevlig shopping och god mat!
Fin quilt du sytt...förstår att deb blev poppis!
Kram Marina

Södralycke sa...

Usch och fy för snö...vi fick också ett lass i natt :(

Tur att man kan fixa lite vårkänsla inne iaf :) så fint det blev med pärlhyacinterna!

Ha en fortsatt fin vecka, kram Johanna

Katta sa...

Klart kisse ska ha en ny blomma att mumsa på ibland ;) Kul att du ska göra Stockholm i helgen mitt förslag är Spiti på Sveavägen sen Årstiden på Drottninggatan därifrån till Berry på Gamla brogatan och sen Ambiance på Bryggargatan. De ligger i den ordningen relativt nära varandra.Kram Katta

stina sa...

Men så kul , ska du ända hit ner ! Men tro inte att du slipper snön för här har det snöat hela dagen!!!
Du har ju redan fått en del tips men ingen har tipsat om min favvo ...Syster Lycklig!!! Ligger på Tegnergatan . t-bane station Rådmansgatan !
Ha en trevlig helg här i S-holm!
Kram stina

Skomakartummen sa...

Vad roligt att åka till stockholm... Där är inte jag ofta Ha ha säger jag som bor 40minuter med pendeltågsavstånd. Men konstigt nog så åker man sällan ända in. Men en hel dags shopping vore roligt... skulle nog bara komma hem med inredning och inte en endaste klädesplagg fast det är nog det sistnämnda jag behöver mest. Ha det så gott kram sari

Anonym sa...

Tack de va gulligt skrivet:) Ja dom där missarna dom kan dom. Riktiga marodörer ena stunden å världens gospluttar i den andra. Ha de bra i Stockholm!

Vitt är vackert sa...

Visst är det tråkigt när det kommer snö såhärårs. Får hoppas det smälter någorlunda snabbt...
Vilken fin qvislt du gjort! Smart att göra själv!!
Hoppas du får trevligt på din trip!!
Å lycka till inne hos mig!

Kram Ellinor

Cilla sa...

Åh, det låter härligt att shoppa loss i Stockholm. Det finns en underbar butik som heter Årstiden eller något sådant långt upp på Drottninggatan som jag vet är mysig.

Kram Cilla

Lilla Blanka sa...

Hej!

Ja, nu vill jag ha våren tillbaks..vi har ju barmark och sol men is-kallt!

Stockholm är ju alltid roligt..! När jag åker upp så besöker jag alltid Ambiance..så fin butik!!!

Kram
Mia

Dicksonska våningen sa...

Våren kommer lite i taget här nu. Men det har varit ett bakslag de senaste dagarna. Temperaturen har gått ner och det kom lite mer snö.
Fast den är borta nu.
Hoppas det blir mycket fin shopping!
Kram Annika

chokladblomma sa...

Vad kul med en weekendtripp!!! Tyvärr har jag inga shoppingtips...
Trist med mer snö... vi fick ett litet pudrigt lager här i måndags men det var allt. Kallt är det igen förstås, men det vänder snart! Hoppas jag verkligen..!
Ha en skön helg!
Kram

mig & alice sa...

Heej vännen.
Jaaa, men herreminskapare vad det var döfött när snän började att vräka ner i söndags efter den härliga lördagen...och nu denna kyla??
Men det skulle bli plusgrader och härligt till helgen :-).
Passar ju perfekt till din mysiga helg :-).

Vilken vacker pläd du sytt, jag önskar verkligen att jag kunde sy...ska gå en sykurs när jag blir pensionär eller nåt, hahaha...det är väl först då jag får tid till det antar jag :-).

Ha det så gott vännen och ha det så himla mysigt i helgen.
Kraam
Melinda

Sara Mårtensson sa...

Så fint med dina pärlhyacinter.. gillar de där söta blommorna!
Skulle bli överlycklig över en shoppingtur till Sthlm :-) Hoppas du får det trevligt!
Ha en fin fortsatt vecka!
Kram Sara

Stina sa...

Du är snäll du gumman.:-) Kram

Lina sa...

Jag skulle vilja åka till Dalarna snart! Det blir kanske ett snabbesök om någon vecka. Vi får se, men jag hoppas verkligen på det.
Ha en bra resa du med!
/Päivi

Hem och Lycka sa...

Oj vad fint det blev, ser riktigt skönt ut också!

kram

Ingela la la sa...

Vad fint! Hoppas ni får en trevlig shoppingtur =)

Kram Ingela

Lavendel & Romantik sa...

Hej så fin pläden blev iallafall.
Det är så snyggt att plantera i zinkkrukor....Hoppas ni får det riktigt kul i stor staden....Ha en trevlig helg Kram/Majsan

Ingrid sa...

Oh lyllos dig som får åka och shoppa!! Har inga tips alls men jag hoppas du berättar så vi får njuta lite vi med.

~Livet i byn

Vita små hjärtan sa...

Å söta Brolle.... Va kul! Ha så trevligt! Kram

MiaMaria sa...

Önskar dig en härlig fredag!
MiaMaria

Hagbacken sa...

Pläden blev ju jättefin! Tråkigt att det krånglade! Hoppas ni får en superhelg i Stockholm, lät ju jätteroligt!

Måste bara säga att dina kuddfodral legat i soffan sen jag fick dem och de kuddarna används väldigt flitigt...de är ju så fina också, så stort tack igen!

Trevlig helg!//Kram Linda