lördag 28 februari 2009

VART TOG VECKAN VÄGEN?

Nu har jag ju haft ledigt en vecka och haft det så skönt. Har fått ladda batterierna ordentligt igen och tänk att solen som jag ville ha också kom. Flera dagar med solen, underbart.

Tack alla ni för era gulliga kommentarer. Får fortfarande inte ordning på det och jag tycker att jag provat allt. Har till och med satt in den gamla mallen i testbloggen och det funkar i alla fall inte. Det verkar nästan som om det blivit något fel i själva gadgeten där man lägger till bilden. Har inte klurat ut hur man tar bort den gamla och lägger till en ny. Men man vet aldrig, det är kanske någon som har koll på det.


Måste bara visa en underbar bild som jag tog med mobilen när jag var ute och gick med äldsta sonen här om dagen. Tycker att det är så fint när snön är helt orörd i fårhagen.
Kan bara inte förstå varför veckor när man har ledigt ska gå så fort. Känns som jag precis börjat ledigheten. Tur att helgen inte är slut än.

De senaste dagarna har det blivit mycket blommor. Var till Borlänge en vända i onsdags och då blev det lite nytt som fick följa med hem.



En liten vit mini pelargon i zinkkruka.



En vit ranunkel som också fick en zinkkruka. I den hamnade min Ylva Skarp skylt.

Blev en liten miniros i minikruka också men det fotot hade jag tydligen glömt att ta. Så här ser det numera ut i fönstret.

Har också brottats med min ena murgröna. Den var bara en stor hög som höll på att vicka. Fick reda ut alla slingor och har sedan gjort en ny ställning som jag trätt upp den på. Nu är den mycket smalare och passar i fönstret igen.



Bakom katten kan ni se hur den såg ut innan.


Det är ju bra när man kan använda samma saker till olika ändamål. Det här zinkfatet såg ut så här till jul.


Nu är det betydligt vårigare. Krokusar, ett vitt blockljus och vit kalksten.


Köpte också lite nytt till denna kruka. Hade snödroppar där men de blommade aldrig av någon anledning så nu blev det iris istället.


Här är anledningen. Vår katt älskar ju som sagt pärlhyacinten och snödroppen så nu när de väntar på att få planteras ut kan hon ju få fortsätta att tugga i sig av dem.


Har fått en ny utmärkelse av Tekla Maräng. Tackar så väldigt mycket för den. Hon delade ut tre stycken så vi fick välja vilken vi ville ha och eftersom jag inte fått denna tidigare så valde jag den här.


Denna gång skickar jag den vidare till alla som besöker mig och lämnar så gulliga kommentarer.

Vill önska er alla en riktigt skön helg.


torsdag 26 februari 2009

HJÄLP!!

Vet ju att det finns många jätteduktiga människor som tittar in här. Jag har fått ett stort problem och behöver er hjälp.
Nu är det så att jag inte får in någon bild i min header. Trodde att det kanske berodde på mallen som jag använde, men det är likadant när jag testar på min testblogg och där har jag en helt vanlig mall med två kolumner som är helt nyinlagd.
Snälla hör av er om ni har några tips!


onsdag 25 februari 2009

BLOGGHAVERI

Suck! Som ni kanske märker så ser det lite riktigt likadant ut här på bloggen. Var inte alls planerat att jag skulle ägna en massa tid att fixa till här. Hade ju däremot tänkt att jag skulle hinna läsa och inspireras utav er andra. Men nu blev det inte så. Har ju haft problem med bloggen för ett tag sedan att det hoppade mycket, men det har fungerat skapligt ett bra tag nu. I början av veckan började det hoppa igen. Försökte då att ta bort bakgrundsbilden och bara ha vitt men det hjälpte inte så det blev en mer drastisk åtgärd, nämligen börja om från början.

Vet ju att det började krågla i och med att jag gjorde tre kolumner så denna gång har jag provat att göra på ett annat sätt, nämligen att ta en färdig mall med tre kolumner direkt från början. Var ju jättelätt! Du hittar dem här.

Har nu börjat att lägga dit alla saker i sidmenyerna men det tar ju ett bra tag. Vet du att jag skrivit på din sida att jag länkar till dig och din tävling och inte finns med nu, hör av dig så lägger jag upp det på nytt!

Om du märker att det hoppar för fullt igen, snälla skriv det då.

Nu till något mycket roligare. Tänk att vi har haft sol i två dagar nu, underbart. Och mer underbart blev det idag när jag fick detta paket på posten.




Har vunnit en tävling hos Lotta med bloggen Samuelsgården. Hon gör jättefina saker. Titta gärna in så får du se.


Har ni sett vilket fint papper hon gjort och slagit in det i.


Detta fina hjärta var det jag vann. Sedan satt den söta rosen på paketet. Tack Lotta för de fina sakerna.


Lovade ju visa er mina små projekt som jag pysslade med i början av vecka.


Dessa söta väggljusstakar köpte jag redan i höstas men de har fått legat i källaren i väntan på lite färg.



Så här ser det ut idag efter att ha behandlats med vit sprayfärg. Nu ska de bara upp på väggen. Vi får se om det tar lika lång tid som det gjorde innan det kom färg på dem, *s*.


Denna låda har jag köpt på Tradera och den kom hem förra veckan. Tyckte att rosbilden var så fin, men ville ju inte ha den brun.


Även den har fått sig en omgång med vitfärg. Passar utmärkt på vedspisen för att förvara diverse flaskor i.

Denna fina utmärkelse har jag fått av Ingela la la. Tusen tack! Blir så glad. Tycker ju inte att det är så speciellt här på sidan om jag jämför med många andra. Tycker ju att ni har så fina bilder och inspirerar så mycket.

Alltid lika svårt att skicka den vidare finns ju så otroligt många som jag skulle vilja ge den till. Det blir till dessa idag för jag tycker att de behöver ha lite extra kärlek just nu.

Mitt liv - mina drömmar

Har också fått en svår utmaning av Sussi´s Dreamzone


Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn. Alla svar måste vara riktiga , hitta inte på ord eller ljug. Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar på gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!!

1. Vad heter du? Ulrica
2. Ett ord på fyra bokstäver? Uran
3. Flicknamn: Ulla
4. Pojknamn: Urban
5. Yrke: Utbildningsminister
6. Färg: Umbra
7. Klädesplagg: Underkjol
8. Mat: Ugnspannkaka
9. Sak i badrummet: Underlagscreme
10. Plats/stad: Umeå
11. Orsak att vara sen: Utan bensin i bilen
12. Något man skriker: Usch
13. Film: Utvandrarna
14. Något man dricker: Unibroue 17 (öl)
15. Band: U2
16. Djur: Undulat
17. Gatunamn: Ugglevägen
18. Bil: Unimog
19. Sång: Under ytan - Uno Svenningsson
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Undervattenshockey

Skickar den vidare till

om ni vill och orkar.

Nu hoppas jag att det ska funka här så jag verkligen hinner titta in till er.

Sköt om er!


söndag 22 februari 2009

SPORTLOV

Här snöar det för fullt och hela familjen njuter av att få vara lite ledig. Vi har sportlov den här veckan som kommer och både jag och maken är lediga från jobbet. Blir ju kanske inte så mycket ledighet ändå då vi har en hel del att göra. Bland annat så är det en massa ved som ska tas reda på.

Vi har nu väldigt mycket snö och killarna roar sig för fullt. Hoppas ju också att vi ska få flera dagar med sol den här veckan. Tänk vad härligt att kunna sitta i solen mot husväggen och ta en fika. Höra takdroppen och se att det börjar töa undan längst in vid husväggen så de första blommorna kan titta fram. Det är verkligen njutningsfullt tycker jag.

Känner annars att inspirationen börjar att återkomma och med den orken att göra lite här hemma. Har också varit i väg till frissan och försökt att göra mig lite vårfin. Blev lite ljusa slingor och en klippning. Så nu känner man sig lite tillpiffad. I alla fall för ett tag. På inredningsfronten blir det inget större projekt på ett tag, men lite små nu och då.


Måste bara visa en av mina orkidéer som blommar så fint. Känns så vårigt med alla blommor.

Vad tyckte ni om melodifestivalen i lördags då? Var ju på genrepet i fredags och det är ju alltid kul att få se det live. Tyvärr så var ljudet urkasst när man satt i arenan. Blev så burkigt och det var till och med svårt att urskilja vad de sjöng bitvis. Var vädligt stor skillnad att se det på tv. Hade ju som tur var lyssnat på de små snuttarna som låg ute på nätet innan jag gick dit. Molly var väl den enda som lät bra både live och på tv. Annars så gillade jag ju BWO. EMDs uppträdande så väldigt rörigt ut när man såg det live, men betydligt bättre när man såg det i tv.

Idag har yngsta sonen och jag bakat lite igen. Måste ju ha lite gott fika om solen skulle hitta fram. Annars så får det väl bli fika vid köksbordet istället.



På pysselfronten har jag målat några små saker, men de har inte torkat än så de får ni se nästa gång. Däremot så hittade jag lite grejer i min pyssellåda när jag skulle lägga ner en annan sak, så det blev lite snabbpyssel. Denna lilla tavla.


Den hamnade sedan på mitt lilla skrivbord som jag målade för ett tag sedan. Kan bara inte bestämma mig för hur jag ska ställa skrivbordet. Har haft det snett i hörnet ett tag, men nu sköt jag det mot väggen. Det får stå så ett tag så får jag känna mig för hur det ska stå.

Känner att jag ligger lite efter med besöken hos er, men nu när jag är ledig så ska jag hinna runt och besöka er under veckan.

Ha en rktigt bra vecka och sköt om er!


onsdag 18 februari 2009

UTMANINGAR OCH MELODIFESTIVAL

Som en del av er vet sedan tidigare så bor jag ju i Leksands närhet. Här råder det Melodifestivalfeber inför helgens deltävling. Allt går i rosa som är festivalens färger. Till och med dalahästen

(bild lånad från nätet)

Under denna tid är det också Vinterfestival så det är även många olika aktiviteter i Gropen. För er som varit i Leksand under midsommar så är det där som midsommarstången står.

(bild lånad från nätet)

Som ni ser så går den också i rosa med belysningens hjälp.

(bild lånad från nätet)

På fredagens generalrepetition kommer jag liksom väldigt många andra kommunalanställda i kommunen att sitta bänkade i Ejendals arena. Ska bli väldigt spännande att vara där på fredagen för att sedan sitta och se det på tv och få veta hur det går.


(bild lånad från nätet)

Denna bild är från förra gången det var Melodifestival, och är nog tagen ungefär från den plats vi satt på då. Alltså inte de bästa, men skön stämning var det. Hoppas att det blir ännu bättre denna gång.

Har fått en utmaning från Lotta med bloggen Samuelsgården. Titta gärna in till henne och njut över alla fina saker hon skapar.


1 ) Tre jobb jag haft

Elevassistent

Mentalsköttare på Salberga sjukhus

Lärare på olika skolor

2) Tre platser som jag bott på

Skara

Sala

Leksand

3) Tre saker jag gillar att se på TV

Bygglov

Morden i Midsommer

Olika faktaprogram

4) Tre favoriträtter

Taco

En god köttbit med klyftpotatis

Sallad

5) Tre platser jag skulle vilja vara på just nu

I fjällen

På en solig sandstrand

I min säng

Har också fått en utmaning av Hanna med bloggen Maria Margareta.

Den bestod i att leta upp den 6:e bilden i den 6:e mappen, publicera den och skriva nåt om den samt utmana 6 st andra.


Här är yngsta sonen ca sex år och på besök på Medeltidsmarknaden i Leksand. Han har alltid varit så intresserad av medeltiden, då speciellt riddare och vapen. Detta håller i sig nu sex år senare.

Ska ju egentligen skicka båda dessa utmaningar vidare. Nu gör jag så att du som känner för att anta någon gör det. Det är så svårt att veta vilka som redan haft dem.

Vill också tacka för alla omtänksamma ord som jag har fått angående mitt jobb.

lördag 14 februari 2009

ALLA HJÄRTANS DAG

Vilken underbar alla hjärtans dag vi har här i Dalarna. Jag hoppas verkligen att alla ni andra också får ha en sådan här underbar vinterdag. Här skiner solen och det är ca -6 grader just nu. Känns som om hela byn är ute och promenerar idag. Givetvis har vi tagit en tur runt byn vi också.


Här har det inte blivit så mycket bloggande den senaste veckan. Har inte haft så mycket inspiration. Det är många tankar som far runt i huvudet. Vet inte just nu hur det kommer att se ut till hösten i kommunen där jag jobbar. Vi vet inte ens om skolan finns kvar som jag jobbar på. Hoppas och tror i alla fall att jag ska slippa bli varslad och har ett jobb men var är ett stort frågetecken.


Idag känns det i alla fall som inspirationen börjar komma tillbaka. Kanske påverkad av det vackra vädret och solen som skiner.




Det har blivit lite bak här hemma. Yngsta sonen tycker att det är så roligt att hålla på. Förra helgen bakades det cupcakes och jag tror att han är på gång att göra en omgång till. Tycker att han är så tjusig i sitt förkläde och sin kockmössa. Båda dessa har han sytt själv på textilslöjden för att ha på hemkunskapen som de hade i höstas.




Jag har köpt en liten present till mig själv som jag tycker så mycket om. Det är detta halsband som Anna har gjort. På de tre namnbrickorna står det sönernas namn. Titta gärna in till henne. Det finns mycket fint där.


Vill med detta inlägg önska er alla en mysig och skön alla hjärtans dag. Hoppas att ni får det riktigt bra.




söndag 8 februari 2009

VITA GÅVOR - KÖK

Nu är det nästan slut på denna helg. Bara två veckor kvar till sportlovet och då är vi lediga hela familjen. Ska bli skönt. Vi har ju en hel del som behöver göras men det är ändå så härligt att vi får vara hemma tillsammas.
Det har snöat hela helgen så vi har skottat en hel del. Jag som tyckte att det räckte så bra med den snö vi har.
Så här ser det ut nu i kväll.

Jag är ju med i Vita Gåvor och nu är det dags för en ny omgång. Denna gång handlar det om kök. När man är med där så går det ut på att 4 gånger/år byta gåvor med en bloggare som gillar inredning. Man blir tilldelad vilken man ska skicka till. Man ska också var hemlig så man får smyga runt och leka detektiv. Denna gång är temat kök. Så för att hjälpa min hemliga vän berättar jag lite och visar också bilder från mitt kök.

Vårt kök går i vitt, beige, svart och lite grönt. Det gröna hoppas jag dock ska försvinna till sommaren. Hade tänkt att det skulle bli mitt sommarprojekt att måla om, men det vet inte maken än, *s*. Stolarna ska också bytas ut mot Leksandsstolar som antagligen blir ljussgrå. Hur vi gör med bordet tvistar vi om.


Jag trivs väldigt bra i köket. Från början var det bardisk med överskåp och själva köksdelen blev väldigt mörk. Allt var i furu och så var det mörkbrun våtrumsmatta där vi har kakel idag. Där matplatsen är var det mörkbrun heltäckningsmatta. Hur praktiskt är det under ett matbord?!

Nu är det rejäla ytor och det känns ljust och luftigt. Kommer ju att bli ännu ljusare när jag fått måla det i sommar.


Vedspisen är en favorit i köket. Även om vi inte använder den så ofta så är det ju så bra att ha.

Har gärna detaljer i vitt, svart och zink i köket.
Det brukar ofta bli så att när vi har gäster så blir vi sittandes vid matbordet hela kvällen för där trivs vi verkligen. Dessutom så har vi inget annat matbord. Mycket ljus tänder vi också. Annars blir det lätt så att jag hamnar vid köksbordet med en tidning drickandes kaffe. Helt fel är det ju inte heller med en bit choklad till. Älskar ju choklad, *s*.

Hoppas att detta hjälper min hemliga vän lite.

Nu är det snart dags för en ny vecka och jag hoppas att den blir bra för er alla.

torsdag 5 februari 2009

HÄR HÄNDER DET INTE MYCKET

Här hemma händer det inte mycket just nu. Har inte så mycket inspiration att fixa någonting och funderar mer på lite större projekt istället. Då behövs det lite mer planering. Passar då jättebra att ligga på soffan och läsa det nya magasinet från JeanneDar´c Living. Jag har äntligen fått tag på det hos Melinda, mig & alice.
Snö i massor har vi i alla fall.


I helgen var maken tvungen att köra ut vår gamla bil för att han skulle fixa en sak i garaget. Tycker den gör sig så bra mot snön.

Tänk att man åkte omkring med sådana här året om på 50-talet.


Vår busiga katt som älskar att äta på mina blommor. Tulpaner, pärlhyacinter eller snödroppar. Det spelar ingen roll för henne lika populära alla tre.

I morgon ska jag ut på roligheter. Då är det första kurstillfället på kursen Digital bildbehandling som jag ska gå. Känner att jag verkligen vill lära mig Photoshop nu. För att det ska bli en riktigt rejäl start på inlärningen så har jag också anmält mig på en distanskurs på högskolan i Jönköping för att lära mig mer. Ska bli så kul att få göra lite sådant jag själv vill.

Vet att ni är många som vill ha bra tips på just Photoshop och tips om det. Vill verkligen rekommendera denna sida, Moderskeppet. Det är också de som håller i högskolekursen som jag ska gå. De har bland annat olika guider och videokurser som är alldeles gratis på sin sida.

Nu blir det en tur till soffan och mitt magasin igen.