tisdag 27 april 2010

Äntligen

 

Ja äntligen är köket helt klart. Det var så skönt att få röja hela nedervåningen, damma, torka golv och fönster i lördags. Känns som om det var evigheter sedan vi städade här hemma.

Nu är i alla fall vintern utstädad på en våning. Känns vårigt och skönt med andra gardiner, kuddöverdrag med mera. Får ta tag i övervåningen till helgen som kommer. Tur att det inte är lika mycket att städa där:)

0011

Blev lite nya kuddfodral i kökssoffan.

Köket är som sagt klart, men eftersom det har varit så oerhört mycket just nu med jobbet så har jag inte hunnit att fota ordentligt. Kommer några bilder här, inte speciellt bra, men det får bli mera till helgen när jag inte har något inplanerat ännu.

 

0021

Det ena paret är från HM och det andra från Jeanne d'Arc. Passar bra ihop tycker jag. På dynan har dessutom det blommiga överdraget från IKEA kommit fram igen.

Då var det dags för lite köksbilder då.

Här är den förebild innan köksbordet också blev fixat och stolarna bytta.

(Bilderna är klickbara)

image

Efterbild från samma vinkel.

0031

 

Här kommer några till bilder på samma del av köket.

0101

0071

Några har frågat om tapeten som inte syns så mycket på dessa bilder. Det är en tapet från Boråstapeter som vi har köpt nu. Den fanns med i en kollektion för några år sedan som hette tradition. Denna finns inte kvar nu.

Såg tapeten i ett reportage i Allt i hemmet i början av året och kände att den skulle passa utmärkt. Då var blommorna mer åt det röda hållet. Var in på den lokala färgaffären och frågade men fick veta att den inte fanns längre, men att de kunde ha något kvar på lagret. Visst fanns den kvar men inte i den färgsättningen. Fick bli med blåa blommor istället och jag är jätte nöjd med det. Bra att lagershoppa när det gäller priset var det också.

Kommer flera bilder på den senare. Känner att jag fortfarande är en jätte dålig bloggvän och knappt hinner in i denna värld. Blir bättre till helgen, för då är alla omdömen på eleverna klara och nästan alla utvecklingssamtal avklarade.

Önskar er en fortsatt bra vecka!

signatur hjärta

11 kommentarer:

Annika sa...

Môran!!!! Kanonfint blev det.... o vilka snygga kuddfodral.... ja nu kan du njuta i ditt "nya" vackra kök....:) gillar ju tapeten...:) o ser fram emot mera bilder.... kram Annika

Anonym sa...

Tänk så ljust och snyggt det blev! Länge leve kreativiteten!! Tapeten är densamma som vi har i köket i gäststugan, gillar de jättemycket.

Fina kuddfodral också.

En bra vecka önskar jag dig.
Kram
Eva-Mari

Linruz sa...

Vilken skillnad det blev.
Ljust och fräscht.
kram Lina

Grodmamman sa...

Blev jätte fint!
Skönt att ha gjort en rejäl städning också!:) Får väl göra min om någon månad eller så.
Kram

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Vad fint det blivit Ullis! Och som jag skrev i förra inlägget Älskar den tapeten. Jag hade själv planer på att köpa den till vårt torp:)

Kramkram
Annica

alidas sommaräng sa...

Oj vad fint det blev, alltid kul med lite förändringar,vi håller på att riva i vårt vardagsrum så här ser det ut som en byggarbetsplats just nu. Ha det gott Kram Laila

Mitt Måleri sa...

vilken otrolig skillnad så ljust o fint, gillar dina kuddar =) och så skönt at få städat o fint...önskar dig en härlig valborg
kram pia

Home No.1 sa...

Härligt att göra nytt och få det städat och frächt=) Kram Annica.

Marie//Tekla Maräng sa...

Så snyggt det blev ett helt annat kök waow!
Ett kök man bara vill sitta och mysa i eller laga mat med för den delen, så trivsamt.
Inte ska du ha dåligt samvete för att du inte hinner blogga runt just nu alla har så då och då.
Härlig Valborg:)

Gardenhouse sa...

Så jätte fint erat kök blev, så ljust och välkommnande!
Kökssoffan är jätte söt med sina nya kuddar.
Önskar dig en trevlig Valborg.
Kram Sussi

Hanna sa...

Ha en bra valborgsmässoafton.
Kram
Hanna