fredag 29 januari 2010

Underbara fredag

Då var denna vecka snart slut och även årets första månad. Fattar verkligen inte vart alla dagar tar vägen. Det mest positiv är ju att vi kommer ännu närmare våren i och med att vi får ny månad.

Denna helg kommer att gå i lugnets tecken. Vi ska bara ha det skönt tillsammans i familjen. Det behövs efter några hektiska veckor.

Det är kallt idag igen, så det blir att elda i vedspisen och tända en massa ljus. Det är ju inget man lider av att behöva göra:)

029

Kom på att jag glömt att visa våra nya soffor. Nya och nya vet jag inte om man kan säga för vi har haft dem sedan slutet av november. Jag ville ha ljusa soffor och maken vägrar ha tygsoffor så det fick bli en kompromiss med dessa skinnsoffor från IKEA. Hade inte tänkt att jag skulle ha överdrag i dem och det hade jag inte till en början heller, men katten hittade dem förstås och gjorde ett försök att sätta klorna i dem. Vi får väl se om vi kan ta bort det igen så småningom.

030

Svårt att få till bra bilder när det är mörkt ute, så det blir som det blir. Lite ser ni i alla fall.

Har fått en utmärkelse av Duracellmamman.

award4_70655998_70811037_70831027_70965675

Tack så jättemycket. Det gjorde mig så glad att jag blev en av dem som du valde att ge den till. Just denna blogg är ganska ny för mig så det gör mig extra glad. Man ska skicka den vidare till sju stycken andra bloggare, men jag ser ju att det börjar bli en hel del som fått den så det blir så svårt att välja.

Reglerna ser ut så här.
A: Kopiera awarden på er blogg!
B: Länka till personen som gett dig awarden!
C: Berätta 7 intressanta fakta om dig själv!
D: Välj 7 andra bloggar som du vill ge awarden till!
E: Länka till deras bloggar!
F: Lägg en kommentar i deras blogg att du gett dom denna award!

Skickar den ändå vidare till följande bloggare som har det gemensamt att de är Dalabloggare, allihop utom en, som har blivit en alldeles speciell vän här i bloggvärlden. Ni får ta den om ni vill ha den.

Galen i inredning, Lindas vita lantliv, Det vita dårhuset, Galleri Hönshuset, Heas blogg, Sussi’s Dreamzone och Linnea på landet.

Så skulle man ju välja något intressant att skriva om sig själv också, det blir svårare.

Är väldigt välplanerad i allt jag gör. Lämnar sällan något åt slumpen.

Gillar att ha ordning runt omkring mig, men trots det så kan det också vara total kaos däremellan.

Bestämde mig redan på mellanstadiet för att det var lågstadielärare jag ville bli, och gick därför bara tvåårig social linje på gymnasiet. Hade inte tid med något annat då handbollen tog all min tid under de åren.

Gillar mitt jobb som lärare och skulle inte vilja byta jobb. Sökte faktiskt en annan utbildning när jag söket till lärarhögskolan och det var systemvetare. Är nog det jag skulle kunna tänka mig än idag om jag inte blivit lärare.

Älskar min familj och hoppas att alla får vara friska och må bra.

Har alltid en förmåga att få en massa extra uppdrag på jobbet. Handlar definitivt inte om att jag inte kan säga nej utan mer av att jag tycker om att pröva nya saker och utvecklas.

Gillar allt som har med teknik att göra och är inte rädd för att testa en massa nytt.

Det blev ett långt inlägg denna gång.

Önskar er alla en jätte bra helg.

sign

tisdag 26 januari 2010

Lite av varje

Jag har haft en riktigt skön helg. Har verkligen fått ladda batterierna, fast det har varit mycket med tvätten. Kan faktiskt vara skönt att få vara för sig själv i tvättstugan och dona och lyssna på musik.

Blev lite rensat också. Försöker ju att göra någonting varje helg. Denna gång var det äldsta sonens garderober som fick sig en genomgång.

005

Mina orkidéer har börjat att blomma igen. De tar tydligen en paus under november och en del av december för att lagom börja blomma till jul igen. Var likadant förra året.

002

Slutade tidigt idag. Passade på att ta ut en del av övertiden som jag fick förra veckan. Skönt att få komma hem medans det fortfarande var ljust.

Blev inget långt inlägg idag heller, men i alla fall ett livstecken.

031

Nu ska jag ta mig en tur runt bland alla härliga bloggar för att sedan leta på soffan och ta en av dessa sköningar och titta på Bygglov.

sign

fredag 22 januari 2010

Fredag……. igen

Hmm…….. vänta nu här är något som inte stämmer. Fredag är det visst och det var det ju också i det förra inlägget. Det kan väl inte vara en hel vecka som gått och jag inte märkt det?!

Undrar verkligen vart veckan som tydligen varit tagit vägen. Har inte hunnit någonting, förutom jobbat. Har haft en massa möten så nu ska jag kolla över all övertid.

002

Längtar nu efter våren. Det är ju i alla fall inte lika kallt ute som det var tidigare. För att kunna längta lite till så fick det följa med lite krokus hem förra helgen när vi handlade. Såg också att det är lite olika lökar på gång i krukorna som står i källaren. Är lite sugen på att ta fram dem redan nu, men de ska få stå kvar där ett tag till.

Det har i alla fall hänt en bra sak i veckan och det är att min mysiga kofta som jag har beställt har kommit.

024

Har köpt den av Josse som har bloggen In my house. Här kan du se hur den ser ut på Josse och den rosa varianten. Älskar den redan.

I helgen ska jag vara sambo med tvättmaskinen. Har massor att tvätta. Det har varit vattenläcka i byn sedan förra helgen, och nu är det fixat och det innebär att allt som vi inte kunnat tvätta sedan i lördags ska bli rent i helgen.

Hoppas att ni alla får en toppenhelg!

sign

fredag 15 januari 2010

Trevlig helg

Ja nu var det fredag igen, känns skönt. Är mycket på jobbet nu i starten. Idag var i alla fall första gången på flera veckor som det inte var superkallt, utan det kändes helt ok ute.

017

Här fortsätter det att vara bloggtorka. Känns inte som om jag har något nytt att visa. Har många funderingar på vad som skulle kunna göras, men det är bara på planeringsstadiet än.

Önskar er alla en riktigt skön helg!

sign

måndag 11 januari 2010

Vad händer här då???????

Då är är vi helt tillbaka i vardagen igen då. Sitter här med datorn i knä och funderar på vad ska jag skriva om och visa för bilder.

Här hemma har ingenting hänt som varit värt att fota. I helgen blev det i alla fall en del gjort. Lördagen ägnades åt att rensa i tvättstugan och tvätta en massa kläder. Har blivit inspirerad av en massa andra bloggar som skriver om att rensa i röran så det var väl det jag gjorde ett försök att göra. Mest nöjd blev jag över att mitt pysselskåp är helt rensat och tänk så mycket det gick att ta bort därifrån. Högen med kläder som skulle lagas minskade också.

I söndags blev det lite sytt i stället för jag hittade en massa tyger när jag rensade.

006

Vad kan det här ha blivit då?

006

Det “bidde” en lampkjol. Var ju tvungen att plocka om lite nu när alla adventsstakar och stjärnor plockades bort.

Vi köpte en ny lampfot före jul men vi har inte hittat någon skärm som vi gillat, så det blev det så här.

008

Lite mörk blev ju bilden, men solen hade hunnit att försvinna innan jag blev klar vid symaskinen.

Sköt om er nu och ha en riktigt bra vecka

sign

fredag 8 januari 2010

Fredag

Här är det fortsatt kallt. Var – 27 när jag kom till skolan i morse. Ja nu är man igång igen då och tänk så fort det går att komma in i vardagen. Det blev verkligen en mjukstart för eleverna för det blev bara en dag.

Annars så

eldar i vedspisen och myser, ingen risk att vi fryser. Lagade mat på den som blev god, men det blev väldigt varmt om benen där man stod. Nu dricks det vin och hoppas på att helgen blir fin.

005

Ja precis så är det hemma här i kväll. Njuter åt att denna vedspis finns i huset och är så tacksam att de som byggde huset i slutet av 70-talet satte in den.

Ska bli så himla skönt att få vara ledig två dagar igen. Vet precis vad jag ska göra.

019

Flera timmar lär tillbringas i tvättstugan där denna bild är tagen. Gillar den stora glödlampan så mycket som vi hittade vid en strand på vår semester i somras.

Ska också sy lite så att jag kan fixa i ordning lite lampor nu när ljusstakar och stjärnor ska tas bort.

Ha en riktigt skön helg!

11 (kopia)

tisdag 5 januari 2010

Vackert

är det verkligen ute nu, men såååå kallt. Man njuter av att titta ut genom fönstret, men det är allra skönast att vara inne.

018

Det verkar som det blir en riktigt vinter i år, hoppas bara att vi får se solen mycket.

Är fortfarande ledig, och börjar på torsdag, så nu räknar man ner.

Tack för alla kommentarer om stolarna och bordet. Än så länge har bordet inte fått sig någon färg, men nu ha maken kommit så långt att han tycker att det är ok att vi målar underredet så vi får väl börja så när det finns tid och ork:).

Flera har också frågat om ljusstaken som syntes på ena bilden i förra inlägget. Har fått den efter min mormor och jag har inte en aning hur gammal den är men vet att den är urgammal. Tycker att den är så fin. Den är bara ett måste att ha framme på julen.

022

Tulpanerna som jag köpte innan nyår fick åka ut idag. Kom med nya hem när jag var och handlade. Fanns inte så mycket att välja på, men klassiskt röda passar bra till den rödvitrutiga duken som fortfarande ligger kvar på bordet sedan jul.

signatur dec

lördag 2 januari 2010

GOD FORTSÄTTNING

Tänk att det snart redan har gått två dagar på det nya året. Här hemma har det nya året gått i slapphetens tecken. Vi har bara tagit det lugnt och inte gjort så otroligt mycket.

001

Så här såg några av mina hyacinter ut häromdagen. På kvällen hade de vikt ner sig så det var bara att klippa av dem.

025

De fick hamna i en vas istället tillsammans med en av stänglarna från amaryllisen.

I går åkte det mesta av julsakerna bort och jag och äldsta sonen passade också på att röja hans rum och möblera om det.

Idag blev det städning av hela huset så nu börjar ordningen vara återställd här hemma efter julen.

Annars har jag tillbringat några dagar före nyår i garaget. Hade ett litet projekt att göra.

Vi har länge haft dessa fina stolar som varit i alldeles fel färg för att passa in här hemma.

image

Nu har de sex stolarna blivit målade och det var ju ett projekt som tog evigheter. Behövde dessutom måla dem två gånger innan den blåa färgen var täckt.

De blev faktiskt inte vita utan i samma ljusgrå färg som jag målade en hel del saker i somras.

018 

Fick sedan bli en kompromiss med maken angående stolsdynorna. Han skulle bli totalt tokig om det var volanger på dem, så det får vi ta sedan när han vant sig med dessa:)

image

Så här såg det ut vid bordet förut. Hittade en gammal bild i datorn, för de här stolarna åkte ut så fort i garaget så jag glömde att fota.

012

En lite halvmörk bild hur det ser ut nu. Nästa steg är att jag och barnen ska övertala maken om att bordet också behöver få sig en omgång färg.

Önskar er alla en riktigt god fortsättning på det nya året.

signatur dec