fredag 30 april 2010

Trevlig Valborg

 

Fredag igen och det känns verkligen skönt. Ska bara njuta och ha det skönt efter en tuff vecka med en massa övertid. Ska försöka fota lite mer av köket i helgen och hoppas att återkomma med bilder så snart som möjligt.

 

080501001_thumb6 

I kväll blir det brasa här i byn. Brukar vara trevligt och lagom ansträngande:) Glad att sönerna inte ska ut på något utan håller sig här hemma. Det gör att mamma kan vara lugn.

Önskar er en riktigt skön Valborg och helg!

signatur hjärta

tisdag 27 april 2010

Äntligen

 

Ja äntligen är köket helt klart. Det var så skönt att få röja hela nedervåningen, damma, torka golv och fönster i lördags. Känns som om det var evigheter sedan vi städade här hemma.

Nu är i alla fall vintern utstädad på en våning. Känns vårigt och skönt med andra gardiner, kuddöverdrag med mera. Får ta tag i övervåningen till helgen som kommer. Tur att det inte är lika mycket att städa där:)

0011

Blev lite nya kuddfodral i kökssoffan.

Köket är som sagt klart, men eftersom det har varit så oerhört mycket just nu med jobbet så har jag inte hunnit att fota ordentligt. Kommer några bilder här, inte speciellt bra, men det får bli mera till helgen när jag inte har något inplanerat ännu.

 

0021

Det ena paret är från HM och det andra från Jeanne d'Arc. Passar bra ihop tycker jag. På dynan har dessutom det blommiga överdraget från IKEA kommit fram igen.

Då var det dags för lite köksbilder då.

Här är den förebild innan köksbordet också blev fixat och stolarna bytta.

(Bilderna är klickbara)

image

Efterbild från samma vinkel.

0031

 

Här kommer några till bilder på samma del av köket.

0101

0071

Några har frågat om tapeten som inte syns så mycket på dessa bilder. Det är en tapet från Boråstapeter som vi har köpt nu. Den fanns med i en kollektion för några år sedan som hette tradition. Denna finns inte kvar nu.

Såg tapeten i ett reportage i Allt i hemmet i början av året och kände att den skulle passa utmärkt. Då var blommorna mer åt det röda hållet. Var in på den lokala färgaffären och frågade men fick veta att den inte fanns längre, men att de kunde ha något kvar på lagret. Visst fanns den kvar men inte i den färgsättningen. Fick bli med blåa blommor istället och jag är jätte nöjd med det. Bra att lagershoppa när det gäller priset var det också.

Kommer flera bilder på den senare. Känner att jag fortfarande är en jätte dålig bloggvän och knappt hinner in i denna värld. Blir bättre till helgen, för då är alla omdömen på eleverna klara och nästan alla utvecklingssamtal avklarade.

Önskar er en fortsatt bra vecka!

signatur hjärta

fredag 23 april 2010

Fredag

 

Då var det fredag igen och jag känner att jag måste lämna ett litet livstecken ifrån mig. Första kvällen den här veckan som jag är hemma.

Halva veckan har jag varit iväg och hållit i en kurs. Alltid lika kul men intensivt. Igår kväll hade vår bygghandel tjejkväll, men en massa inspiration, mat och dryck.

0051 

Blommor sålde de också så det fick följa med några gerbera hem.

Här hemma börjar nu äntligen köket att bli klart. Har varit segt på slutet. I morgon får det lov att bli en storröjning så att vi får ordning efter allt fixande.

Här kommer en liten tjuvkik.

0021

En hylla sitter uppe bredvid fönstret. Nu kan man se tapeten också mot de gråa hyllan och skåpet.

Återkommer nog först efter helgen i denna värld. Känns som om det är mycket som händer. Blir röjning och lite födelsedagsfirande. Har blivit ett år äldre under veckan som gått.

Sköt om er och ha en riktigt skön helg!

signatur hjärta

söndag 18 april 2010

Bloggen 2 år

 

Hade tänkt att få till ett långt fint inlägg så här på 2-årsdagen, men det ville sig inte alls. Har haft fullt upp hela dagen och börjar precis bli klar. Extra mycket att göra för jag ska iväg och jobba några dagar. Mycket som ska klaffa och vara klart hemma då innan.

007

Härligt med tvätt som får torka ute.

Ja tänk att det nu är två år sedan jag började med min lilla blogg. Tiden bara springer iväg. Är i alla fall glad att jag började då för det är så många nya bekantskaper/vänner som jag har fått. En del har jag också haft turen att träffa på riktigt. Ni är ju så många härliga människor där ute som gör att jag fortfarande tycker att detta är lika roligt, även om jag inte har tiden att skriva här hela tiden.

013

 Rabarber på gång.

Hade ju tänkt att ha en tävling i samband med två års dagen men jag tror att jag skjuter på det tills det blir 50 000 besökare istället. Vi får väl se hur lång tid det tar;).

Köket är ännu inte klart, så inga bilder idag heller. Måste dock visa en bild som nog maken är väldigt glad åt.

012

Vi har hittat knoppar av pionen som jag trodde var helt borta efter grävningen. Det ska maken vara glad för, men gladast är nog jag i alla fall. Även om en del är borta så har jag en bit kvar.

Önskar er alla en riktigt bra vecka!

signatur hjärta

fredag 16 april 2010

Fredag

Då var det fredag igen, så skönt. Kan bara inte fatta att det alltid ska bli så mycket på jobbet veckan efter ett lov. Det har inte varit något undantag denna gång. En massa möten och sedan utvecklingssamtal på det.

Detta medför att det har inte alls blivit så mycket gjort i köket i veckan. Det är i alla fall nästan helt klart med målningen. Nu återstår “bara” allt förarbete inför tapetseringen. Är ju en del att göra då det sitter glasfiberväv på väggarna. Får återkomma med mer köksbilder.

Det blir lite bilder tagna ute i helgen istället.

 0021     

Underbara snödroppar.

0061

Här ska det bli scilla, hoppas att den är utslagen till denna helg.

0011

Detsamma gäller dessa pärlhyacinter.

0101

I helgen var det så härligt att sitta och lyssna på det porlande ljudet i diket. Vattnet riktigt forsade fram bland boklöven.

Lite nya saker har också hittat hit hem.

0161

Denna härliga fleecefilt hittade jag på ICA Maxi.

Eftersom vi har egen kompost så tyckte jag att det behövdes något snyggare att slänga all kompost i än den gamla plasthinken vi haft tidigare.

0071

Hittade denna på Country by mail. Eftersom den också är grå så passar den perfekt i mitt nymålade kök:)

Har inte haft någon bra timer i köket på länge så när jag såg denna var det inget att tveka på.

0121

Vår spiskåpa är i plåt och målad så den ser ut som murad så det blev helt perfekt då det var magnet på baksidan av klockan.

Nu är det bara två dagar kvar tills denna blogg fyller 2 år. Vi får väl se om jag fixar att göra ett inlägg då.

Önskar er alla en trevlig helg.

signatur hjärta

lördag 10 april 2010

Jag målar och målar

 

Ja det är precis vad jag gör, men nu är det inte så mycket kvar att måla så det känns skönt.

Idag gjorde maken och jag en liten utflykt till Falun och gick på bilmarknad. Han hittade ingenting, men som tur är så är det ju lite loppis också.

0141 

Denna emaljerade kanna hittade jag. Ljust mintgrön. När jag såg den inne i den dåligt belysta hallen så var färgen inte alls så fin så då hade jag bestämt mig för att den skulle målas, men nu tror jag att den får vara som den är. Kommer att bli perfekt ute på altanen i sommar.

0161

Denna nummerplåt hittade jag också. Den är mycket mindre än vad de brukar vara, så gullig.

0041

Här kommer en ny bild på det stället jag visade förra gången. Nu är det helt klart med knopp och allt.

0061 

Är så nöjd med denna. Lite större än den från IKEA. Dessutom matchar mitten med hantagen på lådorna. Hittade den på nätet och inte speciellt dyr tyckte jag att den var (34:-/st men då var det fri frakt). Hade dem hemma på två dagar i brevlådan.

Tänkte bjuda på före och efterbilder från en annan del av köket.

Före.

0051

Efter.

0191

Kylen har blivit flyttad. Där den stod kommer micron att hamna. Just den här delen är helt klar, då det inte är någon vägg som ska tapetseras där. Sedan ska det ju förstås piffas och puffas lite, men det får bli när det är helt klart i köket.

Här börjar det kännas som om det är vår i luften. Nästan ingen snö kvar på tomten och yngsta sonen börjar tjat om studsmattan:). Vi får se när han kan få upp den. Känns lite tidigt än.

Hoppas att ni får en fortsatt bra helg!

signatur hjärta

onsdag 7 april 2010

Mer kök

 

Här hemma fortsätter vi att fixa köket. Det är väl först nu som man ser att det händer något.

Ungefär hälften av alla luckor är helt målade, och resten är spacklade och grundade.

Äldsta sonen sa idag att köket såg ut som en krigszon. Kan inte förstå vad ha pratar om;) Vad jag vet är att jag kommer att drömma om målning och spackling länge, men man ser ju i alla fall resultat.

0011

Så här ser det ut på ett ställe idag.

Visar en liten del som faktiskt är helt klart, förutom knoppen som inte ska vara där. Hade tänkt att ha knoppar från IKEA så vi provade med en som vi redan hade, men den såg så liten ut. Nu har jag beställt andra porslinsknoppar på nätet.

Hittade ingen nytagen före bild från denna vinkel, hade helt missat det då jag fotade köket innan, så det får bli en gammal bild.

Före. Det är skåpet och lådorna längst ner till vänster som är klara.

Kök gammalt

Efter.

0031

Vi har inte målat köket i vitt utan ljusgrå, och det är inte samma handtag på lådorna då de gick i mässing och nu blir det till att matcha de rostfria “vitvarorna” vi har.

0041

Syns lite bättre här hur färgen är mot det vita papperet.

Känner att jag är dålig på att lämna avtryck inne hos er just nu, men jag tittar in och får en massa inspiration. Kommentarerna kommer igen när jag känner att det finns lite mera tid.

signatur hjärta

måndag 5 april 2010

Kök

 

Ja då var det slut på denna påsk. Tycker att påsken är väldigt skön eftersom det kommer så lämpligt med denna långledighet.

Här hemma har vi tagit det lugnt och börjat att greja i köket. Tycker att jag har hållit på hela dagarna i helgen, men det känns inte som om man hunnit någonting.

Det blir ju en renovering light i köket. Det är nu 9 år sedan vi gjorde om sist. Då tog vi bort barköket och vitlaserade furuluckorna.

Det blir inte så stora förändringar denna gång. Målning av tak, stommar och luckor. Sedan ska vi flytta kylen och sätta in några skåp. Glasfiberväven som är målad i grönt kommer också att försvinna. Har hittat en tapet från Boråstapeter som fanns i deras kollektion, tradition för några år sedan. Hoppas att den ska passa.

Under helgen så har jag målat kökstaket. Trodde att det skulle räcka med en gång, men fick måla det två gånger så efter det så har nacken och axlarna gett upp.

0091

Lite skillnad på hur det bara blev när det blev målat första gången.

Har också hunnit måla stommar och luckor vid matplatsen, så förhoppningsvis så kommer de på plats i morgon. Bilder kommer när det är klart. Innan det är helt klart vid matplatsen så ska det också tapetseras.

En annan fördel med detta är att alla skåpen blir rejält röjda och städade nu när jag ändå håller på.

0131

Måste bara visa den gulliga skålen som jag köpte nyligen.

 

1471

Tycker att den passar så bra där den står. Nu är det ju inte så att den bara är prydnad utan fyller en viktig funktion.

Vår katt är ju väldigt speciell. Det duger bara att dricka vatten direkt ur kranen eller ut tulpanvaserna. Gjorde därför ett försök med en skål vatten på bänken och det dög också så då var det roligare att ha något snyggt där. Som tur var så föll den henne i smaken:)

Har försökt få lite vår ute.

0161

Dessa blommor fick följa med hem när vi var i Borlänge sist. Nu sitter de under tak precis vid ytterdörren så jag hoppas att de ska klara sig.

Önskar er alla en skön vecka. Är ju själv ledig hela denna vecka och det känns bra.

signatur hjärta

torsdag 1 april 2010

Påsk

 

Då är man äntligen lite ledig igen. Känns verkligen välbehövligt. Kan inte förstå hur orken kan ta slut så som den har gjort de senaste veckorna. Nu är hela familjen lediga i 10 dagar – härligt. Jag vet ju inte om man ska säga att vi är lediga, men vi ska vara hemma.

En del jobb blir det ju förstås både ute och inne.

Här kommer veckans snörapport.

0231

Ja det är verkligen så här mycket snö kvar fortfarande. Pratade med svägerskan i Blekinge i kväll och hon gräver för fullt i sina rabatter, hmmmm.

Vår gård är inte så kul just nu. Känns bara som det är en massa lera.

0081

Vi har fått gräva om vår infiltration så förhoppningsvis så ska här bli en härlig gräsmatta så småningom. Förut så har det varit ett område som bara har fått växa utan att vi klippt. Till min stora sorg så har jag också idag insett att det blev grävt även där maken inte tänkt så min underbara bondpion finns inte kvar där den var förut. Någonstans i denna lera och jord finns den förstås men det är frågan om den tänker titta fram igen.

I förra inlägget visade jag ju bilder från Gunillas härliga gårdsbutik, och som sagt lite kom ju med hem också.

0271

Denna fina tupp har hennes man gjort. Gillar den mycket. Är nästan det enda påskpyntet som finns inne.

0091

Fastnade för denna låda som jag tänkt ska få vara i köket sedan när jag fixat där.

0211

Har lite ris ute på bron.

0321

Fjädrarna och hjärtana kommer också från butiken.

0331

Det var kärlek vid första ögonkastet när jag såg denna korg. Under påsken får den härbärgera dessa ägg. Sedan kommer den att användas till många olika saker.

0171

Ett litet hjärta med fjädrar har hamnat på ytterdörren.

image

Önskar er alla en riktigt skön helg och påsk.

signatur hjärta