måndag 28 juni 2010

Härlig helg!

 

Har varit en riktigt skön helg/midsommar. Vilket väder vi har haft och sedan är det ju mysigt att träffa en massa trevligt folk också. Veckan har också börjat på ett riktigt härligt sätt. Helt underbart väder. Vi har tillbringat hela eftermiddagen på stranden. 21 grader i vattnet är ju faktiskt riktigt behagligt att bada i.

Det enda som är nackdelen med detta är ju att det inte blir något gjort hemma, men man vet ju inte alls hur länge solen tänker glädja oss med värme så det gäller ju att passa på.

Bilderna i dagens inlägg är hämtade från helgen som varit.

0051

Klockan 23 kvällen före midsommarafton såg det ut så här över sjön, helt magiskt. Kändes som en riktig sommarkväll.

0101

Vi har dammat av den gamla glassmaskinen som jag hittade längst in i skafferiet. Den hade jag alldeles glömt bort. Det har blivit några laddningar med härlig gräddglass. Är ju något helt annat mot det man köper. Nästa gång är jag sugen att prova att göra rabarberglass.

0121

En av sakerna jag skulle göra till midsommaraftonens fest var jordgubbstårtor. Här är den ena. Superenkel att göra. Idén hittade jag på Fröken Frus blogg. Bara att vispa grädde blanda i hackade jordgubbar och vaniljsocker. Sedan lägger man det mellan två stora marängbottnar. Garnerar med skivade jordgubbar och citronmeliss. Just denna är det inga hackade jordgubbar i grädden i, då två av sönerna inte gillar jordgubbar. Den andra jag gjorde blev det däremot massor med jordgubbar i. Kan väl säga att det var soprent på faten.

0161

Denna regnbåge kunde vi skåda på midsommarafton på kvällen. Inte ofta som man kan se hela bågen. Tyvärr kunde jag inte få med allt på bilden.

0211

Vårt hus sett från en vinkel vi inte brukar se det från. Var iväg på midsommardagens förmiddag för att hjälpa till att fixa kransar och hjärta som sitter på byns midsommarstång. Vi gick då en väg som vi väldigt sällan går.

Tradition här är att man hissar flaggan på midsommaraftonens morgon och halar den på midsommardagen på kvällen. Den sitter alltså uppe även på natten.

Det var en del av vår midsommarhelg. Jag hoppas att ni andra också har haft det lika bra som vi. Datorn är ju inte direkt prioriterad nu när vädret är på topp så vi får väl se när vi hörs igen.

signatur hjärta

torsdag 24 juni 2010

Trevlig midsommar

 

Här märks det verkligen att det är dags för midsommar. Var in till Leksand idag vid 9 och det var alldeles tjockt på parkeringarna. Var bara att vänta på att det skulle bli en plats ledig. Trodde inte alls att det skulle vara så mycket folk igång så tidigt då det bara är livsmedelsbutikerna som har öppnat. Många andra öppnar först kl. 10. Nu gäller det att undvika Leksand resten av sommaren. Ett knep är att åka in vid 8 på morgonen eller efter 20 på kvällen. Sedan ska man ju ha tur att det finns något kvar på hyllorna också.

Skyndade mig sedan hem för att njuta på altanen med senaste numret av Lantliv som kom idag.

0041

Nu har det i alla fall börjat att blomma i rabatterna. Denna akleja klarade vintern, men inte den blålila som jag haft i många år. Hittade i alla fall små minplantor av den blålila så nu hoppas jag att den tar sig till nästa år.

0091

Äntligen kan vi börja att planera vår trädgård, för i går hade vi en grävmaskin som bökade runt med en massa jord och jämna till och fixade. Nu ska det sås gräsmatta, och en del ska det bli ängsblommor på. Sedan kan vi börja fundera var planteringar kan vara och drömmen är att ha ett orangeri, men blir det en pergola så blir jag lika glad.

Här ska det nu firas midsommar i dagarna två. I morgon med goda vänner och sedan på lördag så blir det majstångsresning vid bystugan.

0141

Med denna bild från våran åker nedanför huset önskar jag er alla en riktigt trevlig midsommar. Tur att det finns så gott om blommor för det kommer att gå åt en hel del i helgen.

signatur hjärta

tisdag 22 juni 2010

Härliga dagar

 

……det är det verkligen nu. Här hemma njuter vi åt solen och ledigheten, åtminstone jag och sönerna. Idag och igår har jag tillbringat den största delen av dagen på altanen läsandes en bra bok. Det är sommarnjutning för mig. Har också provat temperaturen i sjön idag. Var inte i det varmaste laget. 18 grader var dock helt ok för att det skulle gå och ta en simtur i alla fall. Får hoppas att det blir varmare snart så att det går att tillbringa de lediga dagarna vid badet.

Här hemma händer det absolut ingenting just nu. Väntar ivrigt på att flera blommor ska slå ut så att man förhoppningsvis får njuta av dem till midsommar.

 0041

Något som redan har blommat är detta fina olivträd som jag har fått av Gunilla som har Grimgården. Jättespännande tycker jag för det är något som jag aldrig har provat att ha förut. Nu ska vi bara försöka att få det att överleva. Goda råd emottages tacksamt.

Om ni besöker Leksand med omnejd i midsommar så kan ni passa på att besöka Gunillas gårdsbutik (se annonsen ur Leksands bladet här nedan).

Ej namngiven 2

Denna fina korg har jag fått av en vän, som betyder mycket för mig.

0021

Nu ska vi se vad jag kan hitta för fin plats åt den.

Här i byn rustas det för midsommarfirande. Vår by firar på midsommardagen. Det är ju så här i Leksandstrakten att alla byar har sina egna midsommarfiranden. För att det inte ska bli allt på en gång så är det utspritt på flera veckor. De första har redan haft och sedan fortsätter det i några veckor till att firas.

Önskar er alla en riktigt bra fortsättning på veckan.

signatur hjärta

torsdag 17 juni 2010

Semester

 

Nu känns det som om det har blivit ordning på torpet. Äntligen har det nämligen blivit semester. Vilken dag att börja semestern med, solsken och värme.

Nu sägs det ju att det ska bli regn och kallare redan i morgon, men det förtränger jag tills morgondagen kommer. Passar att städa lite då i så fall.

0011

Några nya pelargoner fick följa med hem idag när jag handlade.

0041

Måste försöka göra lite av rabarbern som vi har. Insåg idag att den är jättestor och jag har inte gjort något av den än. Tror inte att det är någon risk att Wimsan tänker äta upp den innan jag hinner ta reda på den, fast man vet ju aldrig med katter:)

0021 

Min mintgröna loppiskanna har blivit helt perfekt att ha som vattenkanna till alla blommor på altanen.

0051

Här kommer en utsiktsbild igen. Det har hänt lite ute sedan den 28/5 när jag fotade förra gången.

Vi får väl se hur väder och vind blir, hur mycket bloggande det blir här framöver. Känner jag mig själv så blir det antingen väldigt mycket eller nästan ingenting.

Sköt om er!

signatur hjärta

lördag 12 juni 2010

Sommarlov…..

 

….solen lyser skönt
Sommarlov, gräset är så grönt
Himlen blå, vill jag nå, när jag fångas utav vinden
Sommarlov
Sköna sommarlov

Så fick barnen sjunga igår och nu har de äntligen fått sitt efterlängtade sommarlov. Efter sommaren är det dags för yngsta sonen att börja högstadiet, var har tiden tagit vägen?

0371

Idag får vi istället sjunga ..

….regnet det bara öser ner och jag är så blöt om både skor och strumpor. Här blir det det innedag hela dagen ser det ut som. Hinner kanske runt och läsa allt som jag har missat hos er de senaste veckorna när dygnen har varit alldeles för korta i min värld.

Jobbar några dagar nästa vecka sedan får jag också semester. Ska bli så skönt. Här inne har det inte varit mycket aktivitet på sista tiden, och jag har också missat att bloggen har passerat 50 000 besökare. Får fundera på om det kan bli en tävling så småningom kanske.

3731

Ska försöka göra inlägg lite oftare nu när det börjar lugna ner sig. Samtidigt hoppas jag att sommaren ska komma rejält så att man kan vara ute och njuta så mycket som möjligt.

0311

Önskar er alla en riktigt skön helg.

signatur hjärta

fredag 4 juni 2010

Trevlig helg och Grimgården

 

Inte är det tätt mellan inläggen här inte. Kommer inte att vara så under kommande vecka heller.

Förra helgen var jag en tur till Grimgården. Mycket fint som vanligt.

0011

00810021      

Nu hade Gunilla fått in jättefina krukor från Sturehofs krukmakeri.

0061

0051

0071

 

Ljuvligt att det har varit sol och fint hela veckan.

Så här såg vårt äppelträd ut när jag kom hem idag.

0091

Jag tycker att äppelblom är så vackert.

0101

 

Med denna bild får jag önska er alla en riktigt skön helg, så får vi hoppas att vi får njuta av fortsatt solsken.

 

signatur hjärta