torsdag 28 oktober 2010

Pojkrum del 2

 

Paus har det verkligen blivit här. Såg att det snart är två veckor sedan det kom ett inlägg, så det är väl dags nu då. Har inte blivit något bloggande alls under denna period. Att titta in på facebook är väl max vad som blivit av. Hoppas att hinna läsa ikapp lite inne hos er under kommande veckan.

Brukar ju visa en utsiktsbild varje månad och den här är tagen den 18/10, alltså ett tag sedan.

0121

Idag har det varit plusgrader så nu är all snö borta igen, även om det inte har varit så speciellt mycket,  och det är grått och trist.

Lovade ju att visa det sista vi fixat i sonens rum så här kommer det.

Den vägg som är kvar att visa såg ut så här tidigare.

0061

En platsbyggd hylla som han tyckte var lite rörig så vi satte draperier för.

0071

Håller väl med honom, eftersom det var fullt med lego där bakom.

Legot är nu nedpackat och ligger på vinden. Killen har ju blivit storBlinkar.

0161

Istället ser det ut så här. Datorn och tv-spelet har fått flytta in i hyllan. Så därför kunde vi slänga ut skrivbord och en tv-bänk och det blev mycket bättre plats.

0191

Han försöker att utöka sin Coca-cola samling så har ni några förslag var man kan hitta dem förutom på tradera så tar jag tacksamt emot tips. Detta gäller även den typ av skyltar som är här under.

0171

Flera skyltar.

Är ju med i Vita gåvor och för snart en vecka sedan kom det ett paket.

0061

Alltid lika spännande att öppna och se vad det innehåller.

0091

Två stora härliga doftljus och en tvål som luktar underbart. Kände till och med den ljuvliga doften genom papperet. Ett stort tack till min hemliga vän.

Nu går vi mot lovtider för eleverna, medans det blir lite jobb för oss lärare kommande vecka. Jag har fått förmånen att jobba i Stockholm på Skolforum tisdag och onsdag, ska bli superkul. Så torsdag – söndag ska jag i alla fall njuta av ledighet. Men nu ser jag fram emot en härlig helg, bara lite shopping står på schemat, annars ska jag bara njuta.

Hoppas att ni alla får det riktigt bra.

sign

fredag 15 oktober 2010

Pojkrum

 

Hoppas att ni alla har det bra. Tack för alla kommentarer som rasar in fast jag är så dålig att kommentera hos er just nu. De börjar prata om snö i våra trakter, men jag som inte är en så stor snöälskare hoppas ju att det inte kommer än på länge.

00311

Vill njuta ett tag till av hösten.

Lovade ju förut att visa hur det blev i yngsta sonens rum sedan vi gjorde om. Delar upp det på två inlägg för annars så blir det så mycket bilder.

Yngsta sonen ville ju alltså ha omgjort innan han skulle börja 7:an. Vi tyckte ju att hans rum var helt ok och att det var de två äldre som kanske behövde ha fixat innan i sina rum. Nu var det ju så att det egentligen bara var väggarna som behövdes fixas och i de andra rummen är det mer att göra så då tog vi tag i det i alla fall.

 0041

Så här såg det ut före. En bred skeppsbård med kanoner och pirater.

0031

Säng med sängram och skrivbord i furu. Mörkt som graven då han har ett fönster mot norr.

Samma hörn idag.

00411 

Sängen har hamnat där. Hurtsen bredvid sängen har fått grå färg på sig och sängramen är utbytt mot gråa medar.

 0051

Väggen vid sängen.

0101

Idag ser det ut så här vid den väggen. Bokhyllan står dock kvar på samma ställe, men inte lika full som tidigare ;).

Väggen mot fönstret hade jag tydligen inte fotat innan vi satte igång, men så här ser det ut idag.

0131

Det var tre av de fyra väggarna det. Resten kommer i nästa inlägg.

Han är väldigt nöjd med alla sina skyltar, och letar ständigt efter nya.

Önskar er alla en riktigt skön helg!

sign

torsdag 7 oktober 2010

Höst

 

Nu är hösten verkligen här. Det kan man ju inte tro med tanke på bilderna jag visade i förra inlägget. De blommorna blommar fortfarande medans allt annat runtomkring lyser i höstens färger. Här händer det fortfarande väldigt lite. Idag fick vi i alla fall njuta av solen ett tag.

Det få bli lite bilder tagna idag när jag kom hem från jobbet. Solen är fortfarande framme, men det står väl inte på förrän det är mörkt den här tiden på dygnet.

 0031

En av mina pioner.

 0041

Boken är fortfarande mest grön.

0101

Rönnen skiftar i härliga färger, men det börjar bli tunt med löv på den.

0081

Kärleksörten är ju som finast just nu. Blommar så fint.

0021

Sist blir det en bild på en av planteringarna som i alla fall kommit till.

Försöker skaffa mig inspiration att ta tag i något, men har lite svårt att komma på var jag ska börja. Nu är i alla fall yngsta sonens rum så klart som det kan när det gäller inredning och så. Ska försöka fota lite i helgen. Medans jag funderar på vad som ska göras försöker jag att rensa lite. En del ligger på tradera och annat ska läggas ut. Annat ska slängas, men man har ju så mycket att ta reda på så det känns inte som det finns någon ände just nu, men den kommer väl ;)

Ha det bra och sköt om er!

sign

söndag 3 oktober 2010

Tävla om Green Gate

 

Just nu har du möjlighet att göra som jag gör, tävla om fina saker från Green Gate hos Franska liljan

gg1 tävling

Tävlingen pågår till den 31/10.

sign

fredag 1 oktober 2010

Snurrigt

 

Fredag igen. Ännu en vecka som har passerat utan att man har hunnit märka det. Det man märker är i alla fall att det blir mörkare och kallare ute. Får mysa inne med många tända ljus istället.

När jag var ute idag och skulle fota några saker fick jag genast sällskap. Klart att Wimsan skulle vara med på bild också. Yngsta sonen tycker att hon är med alldeles för sällan här på bloggen, så vi får väl göra något åt det nu då.

0101

Hon hittade en bra stubbe att posera på.

Det jag egentligen skulle fota var något helt annat och lite snurrigt. I somras gjorde vi ju om på tomten och sådde en massa ny gräsmatta. En del har vi sparat där det ska få växa lite mera som en äng. Där sådde vi i en blomsterängsblandning.

0011 

Så här ser det ut just nu. Som en riktig sommaräng fast det är i början av oktober. Dessa blommor har inte alls förstått vilken årstid vi har nu ;)

0141

Vallmo och blåklint, får påminna mig om den sommar vi har haft. Får mig genast att börja längta till våren och sommaren igen.

I helgen måste jag försöka ta reda på lite i trädgården. Kanske blir det också ett besök på Rättviks marknad, vi får se.

Hoppas att ni alla får en trevlig helg vad ni nu hittar på!

signatur hjärta