fredag 31 december 2010

Gott Nytt År!

 

Då var det årets sista dag och även den går i lugnets tecken här hemma. Blir ett lugnt nyårsfirande här hemma då maken ska upp och jobba i morgon.

0041

Så här såg det ut i går morse, så vackert.

Fortsätter att bara ta det lugnt och ladda batterierna. Fast det blir en del röjning i källaren, förstår inte hur man kan samla på sig så mycket sakerBlinkar.

Försöker också hinna med sköna promenader/power walks. Känns extra nödvändigt efter all julmat, men även ett sätt att försöka få mer energi.

Bilderna nedan är från gårdagens promenad runt byn. Tagna med mobilen så kvalitén är inte den bästa. Sedan var det inte så soligt heller utan började snöa lite lätt.

879

Den gamla handelsboden. Tänk om den vore öppen fortfarande….

5643

Är ju inte helt fel miljö att ta sina promenader i. Man njuter faktiskt varje gång man är ute.

21

Båda bilderna är tagna i backen upp till vårt hus. Bara på olika sidor av vägen.

Vill med denna bild önskar er alla

Ny%C3%A5r

 

Nu längtar jag till våren och det känns härligt att veta att vi närmar oss den för varje dag som går.

signatur hjärta

måndag 27 december 2010

God fortsättning

 

Jag hoppas att ni alla har haft en riktigt skön julhelg utan en massa stress. Så har det i alla fall varit här. Vi har bara tagit det lugnt här hemma och firat med mina föräldrar.

Skönt att helgen övergår till vardag för nu är jag riktigt less på julmaten. Sönerna och jag är ju lediga så vi njuter och tar sovmornar, medans stackars maken får jobba och slita. Vi får se om han kan ta lite ledigt några timmar i morgon så vi kan åka till Falun på lite rea.

0111

Lagom till julafton slog den ena amaryllisen ut. Så vit och fin. Nu är det flera blommor och en hel del knopp. Vitt är det ju dessutom ute i massor, och mer snö har det kommit idag. Tycker att det räcker så bra med det vi har. Tur att man har tre starka söner som är bra på att skottaBlinkar.

Hoppas att ni alla får en bra vecka och avslut på detta år.

signatur dec[3]

torsdag 23 december 2010

Jul

 

Ja då var det dan före dopparedagen. En riktigt vit och fin jul kommer vi att få. Idag är det i alla fall bara –16 grader ute så det känns ju riktigt varmt Blinkar.

Dagen har ägnats åt att baka Dumlekakor, klä gran nummer 2 och göra saffranstryfflar. Bara lite julklappar kvar att slå in.

Gran nummer 1 åkte ut idag för den barrade något fruktansvärt och inte blir det bättre av att att någon liten bandit är där och hjälper till.

0031

Här är det en strut som åker i golvet.

0021

Det var redan intressant när pyntet skulle upp. Att jaga snören och kulor var finfin sysselsättning inne när det var så kallt ute igår.

0101

Gran nummer två var inte lika fin i formen men den får duga. Kommer att åka ut om några dagar i alla fall. Vi får se hur länge den klarar sig innan den blir rensad.

0093

Vill med detta kort taget idag önska er alla en riktigt

jul

lördag 18 december 2010

Snö

 

Det har snöat ganska mycket de senaste dagarna, och inte var det något undantag idag. Tyckte att vi hade alldeles lagom med snö förut. Det som är positivt med snön är ju att det inte är så kallt ute längre.

0141

Så här såg det ut på morgonen här hemma. Grått och snö. Vill ha soliga fina dagar.

0151

På stolarna kan man verkligen se hur mycket snö som kommit sedan i torsdags. Tycker att det räcker bra nu.

0171

Har två saker kvar att fixa här hemma till jul och det är att göra lite juligare på verandan och att hämta gran.

0181

Men att ge sig ut här idag kändes inte så lockande så det blev en handlingstur till Borlänge istället. Nu är det mesta fixat till jul, bara lite kvar som går att ordna i veckan. Får ge mig ut här i morgon istället.

I torsdags kom det lite rolig post. Mitt paket i Vita Gåvor swapen.

0101

Ett fint inslaget paket.

0111

Och i det paketet var det detta fina kuddöverdrag. Så glad blev jag för det kommer att passa perfekt i kökssoffan. Ett stort tack till min hemlige vän. Du prickade verkligen rätt.

Nu är det bara två arbetsdagar kvar sedan är jag ledig i nästan tre veckor. Så härligt. Under den tiden ska det firas jul, nyår och yngsta sonen ska bli tonåring. Sedan ska vi mysa och ha det skönt i massor.

signatur dec[3]

lördag 11 december 2010

Vintrig lördag

 

Vintern och kylan håller i sig och julen närmar sig med stormsteg. I år lär det väl inte vara någon snack om saken att det blir en vit jul. Kallt har vi ju också haft i flera veckor. Häromdagen var det bara –3 ute och då kändes det varmt, tänk så fort man vänjer sig.

Är ju mysigt de dagar då solen visar sig också.

0021

Hoppas på sol i morgon. Så här fint var det förra helgen.

0031

Rimfrost på träden gör ju att det blir så vackert. Den upptrampade stigen är genvägen som sönerna tar varje dag när de går från bussen.

 

vecka-48-04_120103422

Den här bilden hittade jag på en annan blogg. Vårt hus i härligt ljus. Gillar den mycket. Bilden är tagen av Anders Wahl.

Idag har sönerna hjälpt till med städningen, så jag tänkte att jag skulle få lite krafter till att fixa julpyntet i morgon. Gillar ju att njuta av det före, och sedan när julen är slut plockar jag bort det ganska fort.

0211

Det har blivit lite nya gardiner i allrummet.

0231

Köpte dem på Rosa huset i Borlänge för en vecka sedan. Passade alldeles utmärkt tycker jag. Måste ordna med lite juligare kuddfodral i soffan nu, för annars så ser det nästan vårigt ut.

Hoppas att ni alla har en riktigt bra helg!

signatur dec[3]

tisdag 7 december 2010

Vita gåvor

 

Ja inte känner jag att jag gör det lätt för min hemlige vän i vita gåvor just nu. Inga uppdateringar här och inte skriver jag något som kan vara till någon hjälp. Får nog ta och bli en ändring på det nu, eller vad säger ni…….

Ja här hemma har det i alla fall blivit klart med adventsfixet lagom till andra advent så nu är det väl bara att sätta fart att göra klart till julen också när man ändå har farten uppe.

Planterat några julgrupper som jag hoppas ska blomma till jul.

0051

För att hjälpa min hemlige vän lite på traven också så kan jag väl berätta att här hemma så är julens färger mest vitt och rött, men det finns även gröna inslag liksom silver/zink.

0181

Pyntade mycket mer förr med tomtar och så än vad jag gör idag. Nu blir det inte alls så mycket sådant. En liten julgran får komma in men den blir det inte så mycket pynt i.

0261

För att se lite mer exakt hur vi brukar ha det till jul så rekommenderar jag att titta under etiketter och välja jul.

Hoppas att detta var till lite hjälp.

0251

Försökt att få till det lite mysigt i väntan på julen vid vårt köksbord.

Önskar er alla en riktigt bra fortsättning på veckan!

signatur dec[3]