måndag 25 april 2011

Underbara dagar

Det har vi verkligen haft här hemma denna helg. Man kan nästan tro att vi har fått sommarlov istället för påsklov.

Tänk att man får så mycket energi av sol, värme och att det börjar bli så grönt. Enda nackdelen är väl då allt pollen. Klarar mig ändå ganska bra nu för tiden efter att fått sprutor i flera år (hyposensibilisering). Dagarna har ägnats åt sådant man känner för som vila och power walks. Insåg precis att jag har gått drygt 4 mil sedan i torsdags. Trevligt sällskap de flesta dagarna gör ju också sitt till.

Går så fort ute nu. Denna bild tog jag i fredags, för nu kan vi officiellt säga att våren är här eftersom sjön har sköljt.

0081

Denna bild tog jag idag, och känns som om det har blivit mycket grönare sedan i fredags.

DSC00004

Såg att det blivit ett konstigt sken på bilden, antagligen för att solen var så stark, och jag har fotat med mobilen.

Sedan har jag också rensat alla rabatter, men att få vara i solen är ju så härligt. Mycket tvätt har det också blivit. Idag när jag skulle hänga tvätten, gav äntligen vår gamla torkvinda upp. Maken skulle försöka fixa det, men lyckades istället ha sönder den mer, så nu äntligen kan jag få en snygg torkställning i trädgården.

DSC00009

Vet att jag sett flera snygga på många bloggar, men nu när jag skulle visa honom bilder så hittar jag ingen som jag tänkt på tidigare. Ni som har bra bilder får gärna skicka länkar eller mail så jag kan få lite bra tips.

DSC00003

Vi har ju höjt vår altan när vi gjorde om den sist, och då blev det så öppet under. Nu hittade vi ett bra skydd att sätta dit. Ska ju vara lätt att ta bort så vi får in trädgårdsmöblerna under när de ska ställas undan.

DSC00010

En bild tagen nu i kväll. Ser verkligen ut som vilken sommarkväll som helst. Bara det att asken inte slagit ut än.

Veckan som kommer är vi fortsatt lediga och ska njuta.

sign

21 kommentarer:

Grodmamman sa...

blogg.helenashem.se
Har för mig att hon har en fin torkställning.
Här har det fullkomligt exploderat i naturen i helgen! Helt underbart med solsken!
Kram

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Visst har det varit helt ljuvligt!?! Och du har väl ledigt nu i veckan så du får njuta lite till?! SJälv jobbar jag i morgon igen...

Kram Annica

Ingrid sa...

Ja nog är det många som fyllt på energin denna påskledighet. Så skönt det varit och nu är det bara att ladda inför kommande vecka.

Bilderna är så fina, man ser riktigt hur det grönskar. Hos oss är det mer bara brunt...

~Ingrid

Vita Falkens Lantliv sa...

Ja nog har vi haft det bra denna påsk:)
Här har det hänt mycket sen ifredags. Björkarna har slagit ut och gräset behöver klippas!

Kram Susanne

Englagård sa...

Vi har också haft härligt sommarväder här så nu har utemöblerna åkt fram och vi har suttit där och myst ända in på kvällskvisten. Men grönskan har inte hunnit lika långt här:)

Kram Karina

Vintage sa...

Vad fint ! Härliga bilder... Ha en underbar dag!Kram susanne

Britt sa...

Åh, va härligt! Ska du ha påsklov med barnen, va mysigt. Passa på att njuta och ta igen dig.

Kram Britt

Viola sa...

Visst har det bara exploderat i naturen, rena sommarböljan har vi haft men nu i kväll är det molnigt och betydligt kallare, ha en fin vecka, kramen

linnea-maria sa...

Jaa åh äntligen vår!!!! :)

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilken overkligt vacker vy och gård du har!!! Ja, nu blev det sommar i ett nafs, underbart får oss alla, utom allergiker för nu jäklar exploderar det!!! Mari.

Katta sa...

Jag antar att sjön har sköljt betyder att isen lämnat den? Det är härligt nu. Vad duktig du är med powerwalking. Ha en bra fortsättning på den här veckan, kram Katta

Millygarden sa...

Ni har underbar utsikt från er gård...vackert som en tavla!

Kram Marina

Gardenhouse sa...

Ja tänk vad det grönskar fort! Sommaren kom före våren nästan =)
Snyggt det blev "under altanen", och vilket förvarings utrymme!
Jag såg en torkställning jag vill ha i en tidning för en tid sedan och hittar den inte nu... Jag får rita upp den till gubben ur minnet antar jag (om det nu blir nån). Men den gick ut på typ två Y i var ända med linor emellan ;) Svårt att förklara.
Kram Sussi

Lilla huset på prärien sa...

Jag har ärligt talat svårt att tro att det är sant att det är så här underbart väder! Jag tror fortfarande att vi ska åka på ett bakslag snart. Och tuuuungt var det att gå tillbaka till jobbet - det kändes verkligen som semester och jag ville bara ha mer! :)

Kram Jenny

Black Iris sa...

Åhh vad jag tycker om dina utsiktsbilder. Det är inte på så många ställen man ser häsch-störarna kvar. Det stavas nog inte så men du fattar nog ändå.
Ja visst har sommaren så smått kommit och gott är det.

Kram Maidi

Levindas Värld sa...

Hej!

Ja visst går det fort i naturen nu? Det händer ju nåt varje dag och för att inte tala om gräset och allt som blir grönt så snabbt! Det är härliga tider :) Vi får passa på att njuta så mkt vi bara kan!!

Härligt med powewalks! Håller med om att det är roligare när man har sällskap.

Ha en fin fredag!

Hanna sa...

Ha en jätte trevlig helg!
Kram
Hanna

Min plats i solen sa...

Hej Ullis!

Det är verkligen härliga tider nu och man kan ju ite annat än njuta av allt det vackra. Men efter re veckors sommarvärme här nere i söder drog kyligare vindar och regn in igår. Regnet behövs verkligen men kylan kunde gärna har stannat borta. Det kändes lite ovant att vakna upp och gräsmattan frosttäckt. Men förhoppningsvis återvänder värmen snart igen. :)

Det måste vara tuffa tider just nu för er som är allergiska men skönt att höra tt det går ganska bra för dig iallafall tack vare medicinering.

Underbara bilder som alltid från er vackra omgivning! :)

Ta hand om dig!

Kram Lotta

Stina sa...

Nu är det kallt.
Det är något bättre med pollenkänslan även om tröttheten är som en påse sten över en. Men vi hoppas att både mygg och pollen fått stryk efter den här omgången med kyla, snö, regn och blåst.
Kram Stina

Anna sa...

Visst är det härligt med vår! Det bara spritter i kroppen! Ni bör fantastiskt vackert! Jag njuter av dina bilder!

Vecka - Vecka sa...

Påsken var fin här också, men sen blev det svalare. Nu ska det bli varmare igen, men själv är jag förkyld just nu..
Trevligt veckoslut!
Kram, Lotta