söndag 8 juli 2012

Och regnet det bara öser ner……….

Hoppas att ni alla har haft en riktigt skön helg. Kan ju inte säga att jag har gjort många knop. Idag har det regnat nästan hela dagen och det är inte lite regn som kommit. Vår regnmätare säger att det kommit 30 mm, men jag såg att någon annan i Leksand fått 70……. Vilken tur att vi hade så underbart väder tidigare i veckan. Blir därför en del bilder som jag hann ta då. Idag stoppar man som sagt inte näsan utanför dörren.

Det är kanske tur det för jag har tillbringat en del tid med att fortsätta att leta boende i Uppsala till sonen. Ser nu ut som han troligen får ett rum, dock inte i något av de roligaste områdena så vi fortsätter också att leta vidare om något annat dyker upp. Så har ni något bra tips skriv gärna det i en kommentar. Allt är fortfarande intressant. Han har dessutom en kompis som också behöver boende så som sagt alla tips mottages tacksamt. De står ju i de flesta köer men det ser inte ut att hjälpa så mycket.

0011

Fullmåne var det i början av veckan. Fotot är taget vid 23.30 och man kan tro att klockan inte är mer än 21.

0061

Vädret såg ju också till att det var full fart på höskörden. I fårhagarna nedanför oss hässjar man fortfarande. Tycker att det verkligen hör svensk sommar till åtminstone här i Dalarna. Kul att man håller på gamla traditioner. En epok gick dock i graven i byn i veckan och det var när de sista mjölkkorna försvann.  Blir tomt i hagarna efter dem.

013

Aklejan är överblommad sedan ett tag. Denna sort har funnits i rabatten sedan vi flyttade in. Förra året kom det dock ingen och jag trodde att det inte skulle bli något mer av den, men i år var den tillbaka.

017

Sådde denna förra året istället för den jag trodde försvunnit så det blev lite trångt i rabatten. Får flytta på någon av dem.

0121

Överblommad är också min pion som äntligen blommat igen. Blev uppgrävd för några år sedan när vi gjorde om avloppet, men jag lyckades hitta rotbitarna igen.

Något annat som blommar är annars vår iris.

014

Knopp………

015

och nu blommor i massor. Tycker att den är så otroligt fin.

Önskar er alla en riktigt bra vecka!

signatur hjärta

15 kommentarer:

Grodmamman sa...

Fy vad tråkigt med så mycket regn! Här hällregnade det och åskade i fredags kväll. Idag har det varit varmt och skönt, men inte förrän nu ikväll kom solen. Ser dock inte så lysande ut på väderfronten inför veckan...
Ok, man kanske kan få lite gjort här inne då om vädret är dåligt. Har några saker på "att-göra-listan".
Mycket fina blommor du har i trädgården! Tycker att det är så mysigt med höhässjor! Sällan man ser det nu för tiden.
Kram

Snäckskalsdalen. sa...

Ja, mycket regn har det varit och är fortfarande, lite tråkigt, men det slutar kanske snart.

Så vackra bilder, det är sååå vårt vackra land på sommaren, vackrare kan det inte bli.

Lägenhet i Uppsala, nja, jag har ett syskonbarn som är färdigläst och kanske skall skaffa annan lägenhet, men jag vet inte hur långt hon har kommit med den processen ännu. Hon har blivit kvar som forskare på vet.

Jag kan fråga henne så fort jag får tag i henne....

Agneta kram

Galleri Hönshuset sa...

Hej. Din utsikt...mmmm underbar :) Tyvärr har jag inga såna kontakter i Uppsala.

Jo, jag ska plugga på distans nu ett år först. Några ämnen som jag inte haft sen nian, så jag får högskolebehörighet. Tråkigt att man förr inte hade alla basämnen i gymnasiet ( vad man än gick för linje) o även fast jag pluggade efter gymnasiet så räcker inte ämnena... Nåja... Det blir o plugga lite extraämnen också bara för att det är kul. Sen får vi se om det blir högskolan framöver.

Ha det gott. Kram Pirre

Snäckskalsdalen. sa...

Jag igen!
Jag har mailat systerdottern i Uppsala och undrat om hon vet några genvägar eller liknande så jag hör av mig när hon svarar. Dom är ju så upptagna dom där nya utexaminerade.....annat än en sån som jag....Agneta kram

Ingrid sa...

Inte lätt det där med boende. Hoppas det kan lösa sig, kanske efter tips här i bloggen?

Underbara bilder, så fint allt blommar hos er. Det är mycket senare här i norr.

~Ingrid

promenader på landet sa...

Hej vännen så underbara bilder du bjuder på i dag! Visst är det trist med regn, men det var ju soligt i midsommar i alla fall! Ha en fortsatt skön ledighet kram från Maria

Katta sa...

Det är synd att alla vackra blommor har så kort blommningstid men det är ju tur att det kommer andra vackra och löser av dem :) Vilken otroligt fin månbild du tagit!! Hoppas det löser sig med boendet för både din son och kompisen snart. Kram Katta

marita blücher sa...

Hej Ullis,
Tack för din rara hälsning hos mig. Regnar och blåser gör det hos oss också idag, men det känns riktigt uppfriskande efter en veckas kvav värme. Sommaren går onekligen alldeles för fort, snart har vi nått mitten av juli ! Många blommor har haft sin tid, men vår lavendel är på topp just nu, med härlig doft och en lockelse för vackra fjärilar.
Håller på med ett mlarprojekt i butiken (som om det vore något nytt..) och i slutet av veckan kommer förhoppningsvis ett blogginlägg som visar resultatet.
Ha det så gott och varma kramar/Marita

Solstrimmor sa...

Vilka underbara Aklejor, helst den gamla blå! Trevligt att den kommit tillbaka.

Ingen kontakt i Uppsala tyvärr, hoppas det löser sej. Kul att du vill vara med i min utlottning!

Om regnet har jag slutat tala!

Ha det gott.
Kram Eva-Mari

Black Iris sa...

Ja, det är nog det jag gilar bäst här på dina utsiktsbilder..... Hässjorna som nästan helt försvunnit.. På Tisdag ska vi till mitt älskade Jämtland och där finns det fortfarande hässjor lite här och där..

Kram Maidi

Gardenhouse sa...

Så vackra svenska sommarbilder du bjuder på, man blir alldeles varm i hjärtat =) och glad.
Önskar en trevlig helg och lycka till med boende frågan i Uppsala.
Kram Sussi

Anna sa...

Vi har varit ganska förskonade mot regnet på ön tills inatt! Det vräkte fullkomligt ner och idag verkar det fortsätta! Kramen!

millandante sa...

Aha, du har också en som flyttar i höst... samma här och jag går i tankar hur det kommer att kännas när det väl är tomt här hemma... (har ju visseligen en dotter också, som bor kvar i alla fall ett år till;)Förändring blir det ju i alla fall...!
Lycka till med boende!! Tyvärr inte alls mina trakter... men jag ska kolla med en vän som bor där.
Nu ska jag läsa ikapp här inne, det var lääängesedan... men desto roligare nu;)
KRAM

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Tänk att det tog en hel vecka innan jag lyckades ta mig in på din blogg efter att jag upptäckt att du gjort ett inlägg... Här jobbar vi och står i som vanligt! Idag är det dock svärfar som står för arbetet då han fixar våra fönster. Själv tar jag mig en ordentlig bloggrunda!

Kram Annica

Lantligt i stan sa...

Vilka vackra bilder! Visst blir man trött på detta eviga regnande! Nu ser jag dock att solen är framme, så jag ska skynda mig ut. Kul att du fortfarande tittar in till mig! Ha det gott!
Kram Anki