söndag 1 juli 2012

Söndag

Söndag och slut på veckan. Börjar känna mig lite dagvill, och det är väl så det ska vara när det är semester…… Att jag håller reda på veckorna någorlunda beror väl på att maken och äldsta sonen jobbar.

Fin förmiddag och kväll har det varit idag. Eftermiddagen är väl inte en sådan dag man vill minnas som en sommardag. Regnet har öst ner. Riktigt inneväder. Solen kom precis tills det var dags att grilla. Bra tajming med andra ord.

Igår var vi i Falun hela dagen, för maken skulle hjälpa sin bror att ta ner en massa träd. Passade på att besöka Plantagen och hittade lite blommor till halva priset, det gillas….

0011

Två Mårbackapelargoner. Betydligt större än de jag försökt att övervintra…… Krukorna hade jag sedan tidigare, men färgmässigt passar de bra ihop med pelargonerna.

 

0021

En stor härlig lavendel var det också halva priset på. Även hinken kommer från Plantagen. Passar bra till allt annat i zink som finns ute.

0071

Som denna stora zinkbalja, full med diverse växter. Denna plantering gjorde jag dock för några veckor sedan. Rosenskäran har växt oerhört och blommar nu för fullt.

0151

En annan plantering har det blivit i denna gjutjärnsgryta. Står på en gammal stol, som jag tycker är så snygg som den är. Locket får stå lutat mellan grytan och ryggstödet.

Försöker planera lite vad jag ska ta tag i under veckan som kommer. Får nog bli en röjning i garderoben till en början. Fast egentligen hoppas jag att det ska bli riktigt sommarväder så man kan njuta på stranden istället…..

Hoppas att ni alla får en skön vecka!

signatur hjärta

16 kommentarer:

Ingrid sa...

Vilka fina planteringar. Nu måste det komma lite värme hos oss i norr om det ska växa alls. Syrenerna har knoppar men det vill sig inte riktigt. Pionerna är veckor bort...

~Ingrid

Grodmamman sa...

Mycket fina blommor du har! Tackar allt regnande för att jag har så fina utekrukor fortfarande, brukar glömma av att vattna.
Röja och rensa är ju aldrig fel!;) Får nog göra upp en plan för mitt rensande i sommar.
Ha en fortsatt skön ledighet! Jag har nu en vecka kvar innan jag får semester.
Kram

Hem och Harmoni Marie sa...

Så fina blommor, och nu börjar tiden när man kan göra fina fynd!
;)
Ha en fin kväll! Kram Marie

Gardenhouse sa...

Vilka toppen fynd!
Än bättre är det ju när priset är bra =)
Nu kan du njuta hela sommaren,
kram Sussi

Solstrimmor sa...

Oj så länge sen jag besökte din blogg! Så fint du planterat i baljor och grytor! Tänk att du hittat så fina Mårbackor till halva priset, inte vanligt minsann!

Hoppas din vecka också blir skön!
Kram Eva-Mari

Ninnis sa...

Man tager vad man haver...gäller både i matlagning och i trädgården...jättefina planteringar!!!

Kram Ninni

Levindas Värld sa...

Hejsan!

Va fina planteringar du gjort! Jag var och köpte lite mer pelargoner och annat idag som jag ska plantera i mina sista tomma krukor :) Håller med dig om att man önskar att det blir lite finare väder så man kan bada och sola lite mer, eller för delen kunna njuta av shorts och linne istället för långbyxor och långärmat! Det gillas inte på sommaren!! Jasså du har också besökt Insjön :)

Ha det nu så gott och njut av sommaren :) Visst är det härligt att bli lite dagvill under semestern...hihi!

Viola sa...

Hoppas du vågar ta klivet...för mig tog det några år och funderade massor...har aldrig ångrat mitt beslut...det bästa jag gjort...kram

Linneagården sa...

Fina sommar-planteringar, jag gillar oxå pellisar å lavendel...
Hoppas på en solig, varm vecka...fast jag skulle oxå behöva röja i garderoberna.

Ha det gott.
Kram Madelene

Madebyelle sa...

Å vilka härliga planteringar!!

Hoppas allt är bra och att du har en finfin sommar!

Kram E

HannasHörna sa...

Vad fint!! Jag har tänkt att ta mig till plantagen i flera dagar... Hoppas att de har kvar något. Kram

Lilla huset på prärien sa...

åh alltså - jag måste bara skärpa mig och börja investera i lite blommor. alla pengarna går åt till annat och trädgården och blommorna får vänta lite...

men så fint det är!

kram jenny

Ingrid sa...

Ja syrener är verkligen fina, jag visste inte att de fanns i så många fina färger. Ljust babyrosa skulle jag gärna ha fler av men verkar inte finnas någonstans...

~Ingrid

Katta sa...

Åhh vad snygg den gjutjärnsgrytan är med plantering i!! Inte för att regn är så kul men man får i allafall mera gjort hemma då än när solen skiner :) I dag är det varmt men molningt här och jag ska skärpa till mej och få lite tvättat och städat. Ha en bra dag, kram Katta

Inspiration i vitt sa...

ojoj så fina blommor du har, vilka fynd. Att plantera i zink är allra finast tycker jag. Många varma kramar till dig Ullis/Ingela.

Gardenhouse sa...

Kul att du kikar in lite då och då =)
Hoppas du har en fin sommar!
Kram Sussi