söndag 11 mars 2012

Vår??????

I början av veckan kom det en hel del snö igen. Kändes inte så kul med tanke på att vårkänslorna börjat komma så smått. Fördelen var i alla fall när den snön smälte undan i fredags så tog den med sig en hel del av den gamla snön. Vi har nu äntligen fått fram gräsmattan och även åkern börjar bli snöfri på några ställen. Vis av erfarenhet så vet jag ju att det lär komma mer snö, men det känns ändå som om våren är på gång. Jag njuter……….

I rabatten kan man hitta både snödroppar och vintergäck.

01010131

KattTror även att katten börjar få vårkänslor. Sitter nu och vaktar på sorkarna som börjar röra sig nere på åkern. Jaktlyckan börjar också att komma…….

1321

Här duggar ju inte inläggen så tätt, men att säga att jag inte varit i bloggarnas värld på senaste tiden är ändå fel. Har haft fullt upp med att få igång mina elevers nya blogg. Där har det blivit en racerstart. Dessutom ligger den på Wordpress så det var en hel del nytt för mig som jag måste veta innan jag kunde släppa lös dem. De är ju inte så stora utan går i åk 1, 2 och 3.

Hoppas att ni alla får en riktigt bra vecka med mycket sol och värme.

sign2

torsdag 1 mars 2012

Njuter

Denna vecka har vi haft sportlov här. Det kända uttrycket är ju “Vi hade i alla fall tur med vädret” har verkligen stämt detta lov. Solen har visat sig från sin bästa sida och det är bara i måndags vi inte såg till den. Veckan har gått åt till att bara vara och fylla på energi med många långa härliga power walks med trevligt sällskap, samt att göra så lite som möjligt.

0161

På trappen till härbret ska jag sitta och njuta nu när våren kommer.

0131

Lite hopp om våren är det här i Dalarna också.

I måndags blev det en tur till Borlänge för lite shopping. Hade planerat att titta efter nya gardiner till köket på Rosa huset. Hittade en som jag tyckte skulle passa utmärkt i köket, men 649:-/st och jag skulle ha tre tyckte jag var lite för häftigt. Tur att de har så mycket tyger så jag köpte likadant tyg till tre gardiner, förhänge under bänken och duk för i stort sett samma summa som en gardin kostade.

Har alltså fått tillbringa ett antal timmar i sällskap med symaskinen också för att få till det men nu sitter de på plats i alla fall. Det bästa av allt var väl att köket blev storstädat på samma gång. Nackdelen är ju att jag ser hur det ser ut i övriga huset nu, men det får vara ett tag till.

0111

Så här såg det ut före. Lite randigt tema. Dessa gardiner är jag nöjd med sedan tidigare. Bara att byta banden för att ändra, men har haft dem så länge att jag kände för att ha något nytt att byta med.

0131

Det nya temat blev rutigt i vitt och grått. Har ju grått sedan tidigare i köket så det var ett ganska lätt val.

0151

Så här blev min variant då. Det som skiljer originalet är att det var en hjärta av en blomslinga mitt på det vita, men det känns inte helt nödvändigt.

0141

Matplatsdelen av köket. Vi fixade ju köket för bara något år sedan med lite ny färg och tapet, men det skulle vara så skönt att även fortsätta med väggen med glasfiberväv som sitter på väggen från matplatsen bort i allrummet. Sedan behövs golvet också fixas. Undra tro när det går att lura maken till att göra det……..

Nu är snart detta lov slut och som vanligt har man inte alls hunnit det man planerat. Men det är faktiskt helt ok för jag har ändå haft det så bra.

Önskar er alla en riktigt skön helg, lite i förtid…..

signatur hjärta